SSD ve RAM uyumu

AirWick

Megapat
Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Odaları Pis Kokulardan Arındırmak!
Merhabalar Gigabyte B450M S2.H anakart kullanıyorum 3200 desteklediğinin farkına varmadan 3000 MHz. Corsair vegance 8 GB RAM almıştım. Yazın imkan dahilince yine aynı modelin 16 GB veya 8 GB RAM'ini alıp ikinci slota takmak istiyorum. Biraz saçma gelebilir ama emin olmak için soruyorum öncekini 3000 aldığım için bunu da mı 3000 almam gerekiyor?

Bir de bu anakarta uyumlu minimum 240GB hafızası olan ve bütçesi 300-400 lirayı geçmeyecek SSD önermeniz mümkün müdür? İlk soruda teknik bir detaydan ötürü bu konuda açtım. Yanlış konuda açtıysam özür dilerim.

Saygılarımla.

Merhabalar Gigabyte B450M S2.H anakart kullanıyorum 3200 desteklediğinin farkına varmadan 3000 MHz. Corsair vegance 8 GB RAM almıştım. Yazın imkan dahilince yine aynı modelin 16 GB veya 8 GB RAM'ini alıp ikinci slota takmak istiyorum. Biraz saçma gelebilir ama emin olmak için soruyorum öncekini 3000 aldığım için bunu da mı 3000 almam gerekiyor?

Bir de bu anakarta uyumlu minimum 240GB hafızası olan ve bütçesi 300-400 lirayı geçmeyecek SSD önermeniz mümkün müdür? İlk soruda teknik bir detaydan ötürü bu konuda açtım. Yanlış konuda açtıysam özür dilerim.

Saygılarımla.

3200 alırsanız gene 3000MHz hızında çalışır sistem her zaman en düşük hıza sahip RAM'in hızını kullanır, aynı RAM'den bir adet daha alın zaten 3200 ve 3000 MHz arasında çok bir fark yok.

SSD olarak
.

Öncekini 3000 MHz aldığınız için diğerini de 3000 MHz almanızı öneririm. 2400 MHz alırsanız ikisi de 2400 MHz çalışmak zorunda kalır, 3200 MHz alırsanız da 3000 MHz çalışmak zorunda kalır.

İmkan var ise aynısından alınız. Ankartı ve RAM'leri ben de kullanıyorum.

SSD olarak ise; @Michael/Scofield önerisini kesinlikle dikkate alınız. 1₺ çıkmaz ise IBAN bırakınız :D

RAM uyumluluğu acısından aynı RAM'i almanız her zaman kat kat daha sağlıklıdır. Ürün kodunu Google'da aratıp aynı RAM'den alabilirsiniz.
SSD içinse anakartınızın sitesine girip Support kısmından uyumlu olduğu SSD'lere bakabilirsiniz.

Evet 3000 almanız gerekiyor.

3000 MHz üstü bir RAM alırsanız yeni aldığınız RAM şuan takılı RAM'in hızında çalışır, yani 3000 MHz'de çalışır. SSD olarak linkteki ürünü öneriyorum;
Linkteki ürün Samsung'un "860 EVO" modeli, 1 yıldır kullanıyorum, hızından ve kalitesinden çok memnunum. Zaten SSD'ler arasında en iyi markalardan biridir Samsung.

Öncekini 3000 MHz aldığınız için diğerini de 3000 MHz almanızı öneririm. 2400 MHz alırsanız ikisi de 2400 MHz çalışmak zorunda kalır, 3200 MHz alırsanız da 3000 MHz çalışmak zorunda kalır.

İmkan var ise aynısından alınız. Ankartı ve RAM'leri ben de kullanıyorum.

SSD olarak ise; @Michael/Scofield önerisini kesinlikle dikkate alınız. 1₺ çıkmaz ise IBAN bırakınız :D.

Kanka ben linki paylaştıgımda indirimdeydi yalnız 😁
Biraz geç oldu ama herkese çok teşekkür ediyorum saygılarımla.

Şimdi SSD önerime bir güncelleme yapıyım Kingston A400 veya Fury 3D.

Kanka ben linki paylaştıgımda indirimdeydi yalnız 😁

Sorun değil ya önceliğim Evo. Şu an 400-450 dolaylarında karne indirimi ayağına 500 yapıp 350'ye indirirler :D.
baktık olmadı en kötü ihtimalle Kingston 240 GB HyperX Fury 3D alırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı