SSD vs HDD

Her çeşit oyunu oynuyorum "PES, CS:GO, R6, Last of Us " gibi yani oyunlara cidden büyük alan gidiyor bu yüzden soruyorum.
500 GB alan işini görürse SSD al, görmezse 120 GB SSD + 1 TB HDD düşün. Tabii kasanda 2 adet HDD ve 1 adet SSD için yeterli yer bulunuyorsa.

Selamlar. 500GB SSD yetmemesi üzerine bir HDD yada yeni bir SSD şart oldu. Önerilerinizi alabilir miyim arkadaşlar . Sizce 2. Bir SSD mi alayım yoksa HDD mi alayım bir türlü karar veremedim. Gönlüm Windows ve oyunları SSD de tutup, HDD almaktan yana ama bir de sizin fikrinizi alayım dedim.
Hocam video render'ı alıp birçok yüksek depolama alanı kullanan (oyunlar dışında) videolarınız vs. varsa hdd alın. Oyun için diyorsanız bir tane 500GB m.2 SSD yeterlidir.

İhtiyaca göre belli olur orası. 500 GB yeterliyse SSD alın. 1 TB ve üstü bir depolama ihtiyacınız varsa HDD alın. Açıkçası ben cihazıma 250 GB SSD'nin yanına artık bir 500 GB SSD takmayı düşünüyorum. HDD bıktırdı beni. Uzun süren erişim süreleri, yavaş dosya kopyalamaları falan bıktırdı. 50-60 yıllık bir teknoloji sonuçta. Yıllardır bilgisayarların gücünü tam olarak gösterememe sebebi HDD'ler. 10-20 yıl sonra yok olacak neyse ki. :)

İhtiyaca göre belli olur orası. 500 GB yeterliyse SSD alın. 1 TB ve üstü bir depolama ihtiyacınız varsa HDD alın. Açıkçası ben cihazıma 250 GB SSD'nin yanına artık bir 500 GB SSD takmayı düşünüyorum. HDD bıktırdı beni. Uzun süren erişim süreleri, yavaş dosya kopyalamaları falan bıktırdı. 50-60 yıllık bir teknoloji sonuçta. Yıllardır bilgisayarların gücünü tam olarak gösterememe sebebi HDD'ler. 10-20 yıl sonra yok olacak neyse ki. :)
Sabit Diskler öyle kolay kolay yok olmaz. Çok büyük bir avantajı var : Arşiv. Astronomik rakamlara çıkabilmeleri ve Sabit bir yerde tutulmaları ile onlarca yıl dayanabilen bu depolama birimi dediğiniz gibi bu sebepler yüzünden ölmeyecek. Yani eski disketler gibi yok olmaz.

Peki HDD'lerde ''Hikaye tarzı, Single Player'' oyunlarda bitek yavaş girmesi ve geç sahne atlaması mı öne çıkıyor?

Şuan sizin sorduğunuz konuyla alakasız fakat, mesela hikaye tabanlı açık dünya oyunlarını hdd'ye kurarsak (yükleme ekranından bahsetmiyorum) kaplamaların oyun açılınca daha tam yüklenmemiş olması gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?

HDD'de eğer offline oyunlarda sadece yavaş girecekse ve geç sahne atlayacaksa pek sıkıntı olmaz Online oyunları SSD'de tutmayı düşünüyorum.
Şuan sizin sorduğunuz konuyla alakasız fakat, mesela hikaye tabanlı açık dünya oyunlarını hdd'ye kurarsak (yükleme ekranından bahsetmiyorum) kaplamaların oyun açılınca daha tam yüklenmemiş olması gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?
Evet benimde merak ettiğim konulardan biri bu.

Hayır karşılaşmazsınız. Yükleme tamamlanana kadar yükleme ekranında duruyorsunuz zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı