SSD vs M.2 SSD

Al oyunlardaki FPS bu şekilde. Fakat yükleme hızında ciddi bir fark var onu belirtmek lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kimse SSD'yi FPS artırmak için kullanmaz. Eğer var olan ihtiyar HDD'niz haritayı yüklemekte zorlanıyorsa FPS'de drop yaşatabilir ancak güncel hiç bir SSD arasında FPS farkı oluşabileceğini sanmıyorum.
SSD'ler, oyunlarda yükleme sürelerini kısaltmak için tercih edilir.

Soğutma konusu sıkıntı olacağı için olabilir gayet basit.

Ek olarak çoğu kişi NVMe SSD farkını bilmiyor.

Çoğu SATA SSD plastik kutunun içerisinde ve sıcaklık değerleri hepsinin iyi olmuyor. Kapladığı yer ve koca SATA kablosu, güç bağlantısı da ayrı bir mesele. Kasa kötü değilse M.2 büyük rahatlık.

Örnek WD Blue 500 GB fiyatları aynı hem SATA hem M.2'nin.

M.2 SSD ve klasik SSD zaten aynı fiyat. Neden herkes SATA olanı önermiş anlayamadım. Konu sahibi NVMe dememiş.

Koca SATA SSD'yi takıp kabloyla uğraşacağına M.2 slotuna SSD takar daha iyi. Technopat bugün bir garip. 😄

Cevap gayet basit SATA SSD. Normal bir M.2 SSD, SATA’ya göre daha fazla ısınıyor ve performans kaybı yaşıyor. İki kablo takmamak için performans’tan ödün vermeye gerek yok.

1. Öncelikle yazdığınız şey de bir genelleme ve kendinizle çelişiyorsunuz.
  2. HDD ile SSD'yi karşılaştırmıyoruz. Bu yüzden attığınız video alakasız.

😄 Inanılmaz bir şey ya gerçekten. Teknoloji forumu değil sanki gün evi. Herkes anlar diye düşündüm, tabii benim hatam. Bilo'ya anlatır gibi anlatıyorum şu anda. "HDD ile M.2 SSD arasında dahi oyunlarda FPS farkı yok var sen düşün." Demeye çıkıyor o yazdıklarım. Bunu söylediğimde, idrak eden bir kişi der ki "HDD ile bile bir fark yoksa, SATA SSD ile hiç fark yoktur." Der. Zeka seviyesine göre değişir, kimisi bunu okurken akıl süzgecinden geçirir anlar. kimisine tane tane izah etmek gerekir. Saygı duymak lazım. Bunun dışında zaten oyunların yükleme süreleri arasında bariz bir fark olduğunu belirttim. Ayrıca iş için kullanacak kişiler için bu anlattığım durumların bir öneminin olmadığını da belirttim çünkü aralarında ciddi bir aktarım hız farkı var.
Daha tane tane yazayım mı yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı