SSD yazma hızı sorunu

Hasan Özcan

Kilopat
Yer
Sakarya
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımın açılma süresinde ki yavaşlamalar kafama takılmaya başlamıştı. Bende SSD'ye Benchmark yapmaya karar verdim. Bu doğrultuda SSD'nin yazma hızının çok düşük olduğunu fark ettim.

1586607245836.png

SSD'min Datasheet'inde ki veriler ile okuma değerlerim tutuyor gibiydi. (DATASHEET)
Bunun üzerine araştırmalar yaptım ve şu konuda belirtilen regedit ayarlarını değiştirdim. Bunun sonucunda ise yazma hızlarım yükseldi.

1586607440270.png

Fakat hala 800mb/sn yazma hızı değerlerine ulaşamıyorum bunun için ne yapmalıyım bilemiyorum sizden yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Yazma hızınız normalin çok çok altında. Eğer SSD'nin bir sürücü güncellemesine ihtiyacı varsa kendi sitesinden veya uygulamasından kontrol edin. Sizin BIOS'unuz da güncel olsun. Bunlar da sorunu çözmezse değişim veya iade düşünün bence.

Sürücüleri güncel bios'ta ocak ayında teknik servis tarafından güncellendi. Monster Notebook'u aradığımda sisteme atabiliyorsam bir format atmamı düzelmemesi halinde cihazı yollamamı istediler.
1586854102176.png

Yeni HDD aldım dosyalarımı buna aktarıp SSD'nin boş alanını arttırdım bunun sonucunda da okuma ve yazma hızlarım düzeldi. Fakat yeni aldığım HDD'yi hız testine sokunca değişik bir hırıldı yapıyor normal kullanımda ses çıkarmıyor ama sinir bozucu bir sesi var. Sizce bu ses HDD'de bir arızadan dolayı olabilir mi?

Son düzenleme:
Selamlar.

ASUS i3 4 GB RAM olan notebook a WD 240 GB Green taktım ve Windows'u klonlayarak çalıştırdım. İlk 1 hafta gayet iyiydi. Ancak ne olduysa ciddi manada yavaşladı. Anlık test görüntüsünü gönderiyorum. Ne yapmak lazım. Çok anladığım bir konu değil.

Dosya Ekleri

• ssd test.jpg
    ssd test.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 55
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı