- Makaleler
- 2
Aralarındaki fark hız. Bende HDD kullanıyorum, yavaşlık sorunu çözmek için programların taşınabilir sürümlerini kullanıyorum. Taşınabilir sürümleri USB belleğe kurup, orada kullanıyorum.
GTX 1660 SUPER'den memnunum. Red Dead Redemption 2'yi bile gayet iyi oynatıyor. Bu arada ben zaten 1TB SSD kullanıyorum. Toplam 3 adet SSD var sistemde, sırasıyla 1TB, 240GB ve 120GB kapasiteleri var.480 GB Bir SSD alın. Bir de harici Hard disk alın Direk USB bağlantısı ile kullanın. Çok oynadığınız oyunları SSD ye yükleyin. Normal oynadıklarınızı hariciye yükleyin bilgisayarınızı sıfırladığınızda tekrar yüklemeye uğraşmayın. Birde konuyu hortlatıyorum ama GTX 1660S den memnun musunuz ?
GTX 1660 Super'den memnunum. Red Dead Redemption 2'yi bile gayet iyi oynatıyor. Bu arada ben zaten 1TB SSD kullanıyorum. Toplam 3 adet SSD var sistemde, sırasıyla 1TB, 240GB ve 120GB kapasiteleri var.
Sistemde hiç HDD yok lakin abim depolama için 2TB HDD almayı düşünüyor. Sizce mantıklı olur mu?
Sistemde SSD'den bol bir şey yok, mantıklı olur tabii.GTX 1660 SUPER'den memnunum. Red Dead Redemption 2'yi bile gayet iyi oynatıyor. Bu arada ben zaten 1TB SSD kullanıyorum. Toplam 3 adet SSD var sistemde, sırasıyla 1TB, 240GB ve 120GB kapasiteleri var.
Sistemde hiç HDD yok lakin abim depolama için 2TB HDD almayı düşünüyor. Sizce mantıklı olur mu?
Aslında yetiyor da oyunların artan boyutları nedeniyle HDD almak istiyor abim1.5 TB yetmiyor mu ?HDD kısmı ayrıdır hdd + ssd kullanırsanız sıkıntı olmaz.
Bilnlerce lira para verdiğin sistemin açılması uzun sürer bir de üstüne kendine gelmesini beklersin. Mesela o gün amacın sadece Chrome açmaktır ama bunun için 3 dakika beklersin.Merhaba arkadaşlar. Gerek Sosyal'deki konularda gerek Technopat videolarında "SSD'siz sistem toplamayın, mutlaka SSD alın" deniyor.
Peki SSD almayıp sırf kapasite yüksek olsun diye sadece HDD alırsak ne olur?
Ben ilk soruyu meraktan sordum. Yani zaten SSD'li bir sistemim var. Ama yeni bir sisteme SSD yerine sadece HDD alırsak ne olur diye sordum. Asıl konu bu.Daha 1 TB'lık SSD bile dolu değil, daha ne yükleyeceğiniz ve ne kadar yeteceği bile belli değil. Bu kadar belirsizlik varken durup dururken HDD almak mantıklı gelmedi.
İlk mesajınıza bakıp yanlış cevap vermek mümkün. İlk arkadaşlar da aynı yanlışa düşmüş ancak sorumlusu onlar değil tabii. Sistemde daha önce SSD kullanmamış ve ucuz + büyük olsun diye HDD almak isteyen biri gibiydi mesajınız. Bu yüzden arkadaşlar SSD'yi tanımlamış.
Ancak son mesajlarınıza bakarak sistemim zaten SSD'ye kurulu, oyun ve depolama için HDD alırsak ne fark olur gibi bir soru sorduğunuzu varsayıyorum.
Oyunlar yavaş yüklenir ve bu büyük oyunlarda 2-3 dakika gibi sürelere ulaşabilir. Onun dışında "ortalama" FPS'nize etki etmez/fark edemeyeceğiniz kadar az etki eder diyebilirim.
Ama en önemli sorun HDD'nin yavaşlığından dolayı büyük oyunlarda kaplamaların geç yüklenmesi ve yüklenirken donma ve takılmaların yaşanması olabilir.
Tavsiyem indirimde bütçe dostu 480 GB SSD almanız yönünde olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.