SSD yükseltmesinden sonra Check Cable Connection hatası

efearda33

Hectopat
Daha fazla  
MSI GL62 6QD-079XTR modelini kullanıyorum ve geçen hafta SANDISK 500GB Ultra NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma / 1750MB Yazma) | ITOPYA bu SSD'yi aldım, bilgisayarcıya götürüp taktırdım ve eve geldim. Driverlarını kurduktan sonra yeniden başlattığımda bir hata aldım (Aşağıda belirteceğim) daha sonra bilgisayarı kapatıp BIOS ekranına girdim ve BIOS ayarlarını sıfırla yaptım. Bilgisayar açıldı ancak her yeniden başlattığımda Windows ekranının gelmesi için aynı şeyleri yapmam gerekiyordu. Bu yüzden SSD'yi çıkartıp iade talebi oluşturdum. Bu sorunun neyden kaynaklanıyor?
Bilgisayar:
Belirtilen SSD türü:
1605608773654.png

Aldığım SSD:
Aldığım hata:
1605608828271.png

Ekleme:
Bu hata sadece bilgisayarı yeniden başlattığım zaman çıkıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman bir sıkıntı olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI GL62 6QD-079XTR modelini kullanıyorum ve geçen hafta SANDISK 500GB Ultra NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma / 1750MB Yazma) | ITOPYA bu SSD'yi aldım, bilgisayarcıya götürüp taktırdım ve eve geldim. Driverlarını kurduktan sonra yeniden başlattığımda bir hata aldım (Aşağıda belirteceğim) daha sonra bilgisayarı kapatıp BIOS ekranına girdim ve BIOS ayarlarını sıfırla yaptım. Bilgisayar açıldı ancak her yeniden başlattığımda Windows ekranının gelmesi için aynı şeyleri yapmam gerekiyordu. Bu yüzden SSD'yi çıkartıp iade talebi oluşturdum. Bu sorunun neyden kaynaklanıyor?
Bilgisayar:
Belirtilen SSD türü:
Eki Görüntüle 740570
Aldığım SSD:
Aldığım hata:
Eki Görüntüle 740572
Ekleme:
Bu hata sadece bilgisayarı yeniden başlattığım zaman çıkıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman bir sıkıntı olmuyor.
Taktığınız SSD'de Windows kurulu değil, taktığınız disk BIOS'da 1.sırada olmamalı, kontrol ettiniz mi? Eğer 1.sırada SSD varsa HDD'yi 1.sıraya almanız gerekiyor.

MSI GL62 6QD-079XTR modelini kullanıyorum ve geçen hafta SANDISK 500GB Ultra NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma / 1750MB Yazma) | ITOPYA bu SSD'yi aldım, bilgisayarcıya götürüp taktırdım ve eve geldim. Driverlarını kurduktan sonra yeniden başlattığımda bir hata aldım (aşağıda belirteceğim) daha sonra bilgisayarı kapatıp BIOS ekranına girdim ve BIOS ayarlarını sıfırla yaptım. Bilgisayar açıldı ancak her yeniden başlattığımda Windows ekranının gelmesi için aynı şeyleri yapmam gerekiyordu. Bu yüzden SSD'yi çıkartıp iade talebi oluşturdum. Bu sorunun neden kaynaklanıyor?
bilgisayar:
belirtilen SSD türü:
Eki Görüntüle 740570
aldığım SSD:
aldığım hata:
Eki Görüntüle 740572
Ekleme:

BIOS ayarlarından aldığınız SSD'yi 1.sıraya almayı denediniz mi?
Bu dediğim ayar Windows'unuz eğer HDD ise aynı işlemi HDD'niz içinde yapmalısınız.

BIOS ayarlarından aldığınız SSD'yi 1.sıraya almayı denediniz mi?
Bu dediğim ayar Windows'unuz eğer HDD ise aynı işlemi HDD'niz içinde yapmalısınız.

Bilgisayardan HDD’yi tamamen çıkardım. İçinde sadece SSD var ancak sorun Windows’ta değil. Bilgisayarı kapatıyorum ve açıyorum bir sorun olmuyor ama yeniden başlattığım zaman bu ekran karşıma geliyor. Yani sorun sadece yeniden başlatmada onun haricinde bilgisayarı sıkıntısız kullanabiliyorum.
Taktığınız SSD'de Windows kurulu değil, taktığınız disk BIOS'da 1.sırada olmamalı, kontrol ettiniz mi? Eğer 1.sırada SSD varsa HDD'yi 1.sıraya almanız gerekiyor.
Windows kurulu. Yeniden başlatmadığım sürece sorunsuz kullanabiliyorum.
BIOS'a girin. Bilgisayarın kendi HDD'sini üst sıraya alıp ayarları kaydedin.

Bilgisayarda şu an HDD bulunmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı