SSD'de kaybolan yerler

401146

Hectopat
Ekran görüntüsü 2023-12-29 114050.png

Sadece ekrandaki oyunlar var ikisi 2 GB anca ediyordur. Bu kadar GB nereye gitti? Disk temizleme yöntemlerini denedim ama işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamadıysam 500gb olan ssd 476gb olarak görünüyor onu merak ediyorsunuz. Eğer onu diyorsanız web ortamında ve satışı yapılırken ürün üzerindeki GB her 1000 MB = 1GB şeklinde hesaplanır. Ama Windows dosya sisteminde her 1024MB = 1GB olarak baz alındığından böyle az gibi görürsünüz.

Bir kısmı da sistem kurulurken işletim sistemi tarafından gerekli işlemler için ayrılır. Windows kurulum ekranında otomatik olarak oluşturur.

Yanlış anlamadıysam 500gb olan ssd 476gb olarak görünüyor onu merak ediyorsunuz. Eğer onu diyorsanız web ortamında ve satışı yapılırken ürün üzerindeki GB her 1000 MB = 1GB şeklinde hesaplanır. Ama Windows dosya sisteminde her 1024MB = 1GB olarak baz alındığından böyle az gibi görürsünüz.

Bir kısmı da sistem kurulurken işletim sistemi tarafından gerekli işlemler için ayrılır. Windows kurulum ekranında otomatik olarak oluşturur.
108GB kullanıyormuşum. 25GB'ı Windows, 5GB uygulamalar. Geri kalan ne?

Üstteki mesaja ek olarak işletim sisteminin ayırdığı bölümleri görmek için disk yönetimi ekranını kullanabilirsin. Ayrıca SSD sağlığını korumak için bi 50 GB daha gözden çıkartıp diskine aşırı tahsis (over provisioning) yapmanı öneririm.
Disklere bölmenin disk sağlığına zararı ya da faydası olmaz diye düşünüyorum. Dosyalarını düzenlemek için Bu bilgisayar ekranında iki tane disk görmek istiyorsan yapabilirsin. Ben gerek duymuyorum. Fakat şu var, Samsung Magician yazılımı her diske aşırı tahsis (over provisioning) yapılmasını öneriyor. Bu işlem disk sağlığı için diskin toplam kapasitesinin %10'unu ayrılmış alana dönüştürüyor. Sistem bu alanı kesinlikle kullanamıyor. Yani 500 GB'lık bir diskin varsa 50 GB'ını asla kullanılmamak üzere ayırıyorsun. Sana 450 GB kalıyor. Disk yönetiminden dilediğin diske sağ tıklayıp Birimi Küçült..'ü seçip diskin toplam kapasitenin %10'unu MB cinsinden girerek kendin elle de yapabilirsin.
Disk yönetimi ekranım:
Eki Görüntüle 2066281

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı