SSD'de marka faktörü nedir ?

Stucknela

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
394
480 GB SSD almak istiyorum bu ürünlerde marka faktörü nedir nerdeyse her ürün hakkında iyi ve kötü yorumlar mevcut.
Bütçe 350 TL ye kadar fakat en uygun ürünü seçmek istiyorum.

Mesela,
Toshiba TR200 480GB 555/540MB/s SATA3 2.5" 3D NAND SSD Fiyatı

Bu ürün nasıl önerirmisiniz ?
Adata markası nasıldır sizce önerirmisiniz ve Crucial markası ile kıyaslama yaparsak nasıl bir fark olur ?

Bu da seçenekler arasında yani eğer aradaki farka değerse alma şansım var.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
İçine sadece oyun kurup basit işlerde kullanacaksanız markanın bence çok da bir önemi yok. Bozulduğu zaman kaybınız fazla olmaz.
Ama içine sistem de kurucam veri de depolucam üstüne oyun da kurarım içinde ki şeyler benim için önemli diyorsanız, Samsung SSD'lerden daha altını önermiyorum. Kesenin ağzını açmanız gerekir.
 
Adata SSD kendim 240 GB halini kullanıyorum şuan bir sorun yaşamadım, gayet iyi 24 Haziran'da almıştım bende.
 
Adata SU serisi kronik sorunlu. Toshiba TR200 de kronik sorunlu. Alacaksanız Crucial BX500 öneririm. Bütçeyi arttırabilirseniz ise Samsung 860 Evo. Şimdi asıl sorunuza gelelim. Marka neden önemli?
Şimdi siz bu SSD'ye verilerinizi kayıt ediyorsunuz önemli önemsiz bir sürü veri var bunun içinde. Güvenilir olmayan markalarda(James Eşşek) gibi bozulma ihtimali diğer markalara göre daha yüksek ve bu veriler kaybolunca size maddi/manevi bir kayıp yaşatıyor. Diğer bir sorun iste SSD'nin git gide yavaşlaması, ısrarla Samsung 860 Evo önermemizin sebebi bu çok dayanıklı bir SSD. 2 sene sonra bile ilk günkü gibi canavar gibi çalışıyor. Ama güvenilir olmayan markalarda Windows 7 saniyede açılıyorken bir süre sonra bu süre 10, 13, 15 gibi artarak gidiyor çünkü SSD yavaşlıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bizi ilgilendiren en önemli kriter, İOPS değerleri ve doluluk oranları yükseldiğinde SSD'mizin kararlılık durumudur. Bu nedenle Samsung gibi markalarla devam etmeniz gerekmekte. Aradaki fark karşılanamıyacak kadar büyük ise Gigabyte ciddi bir alternatif olarak durmakta.
 
Bir aralar Hi Level'e kronik sorunlu, kötü, uzun süre kullanamazsın diyolardı. Aldım 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Şansa bugün de Toshiba'yı sipariş ettim. Üretim hatalı olmadığı sürece bence bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. 50 Lira bile bugünlerde çok değerli...
 
Ben de ADATA SSD almayı düşünüyordum. Fakat birçok kullanıcı yorumunda ısınma ve sağlık durumunun hızlı düşüşünden kaynaklı şikayetler vardı. Dolayısıyla güvenemeyip SAMSUNG tercih ettim.
 
Alınmaması gereken SSD'ler listesi:
  • Toshiba OCZ TR200
  • Adata SU630/SU650
  • SanDisk SSD Plus
  • James Eşek
  • Intel 660P
Toshiba OCZ TR200 kronik sorunlu, sağlığının kısa bir süre içinde birden düşmesi gibi bir sorunu var.

Adata SU630/SU650 modellerinde ise yavaş yazma kronik sorunu var. Ayrıca ısınma sorunuyla karşılaşanlar da var.

SanDisk SSD Plus'un da Adata gibi yavaş yazma kronik sorunu var. Gerçi bir nebze olsun çözülebiliyor, bu konuya bakmanızı öneririm.

James Eşek'in durumu diğerlerinden farklı. Ne olduğu belirsiz bir ürün; firmware bilgisi yok, sitesinde SSD'ye dair hiçbir bilgi yok, çipi belirsiz, TBW değeri belirsiz. Kısaca adı şanı belirsiz.

Intel 660P'nin yongaları rakiplerine kıyasla kısa ömürlü. TBW değeri ve okuma yazma değerleri rakiplerine göre düşük. Isı sensörü bile yok.

WD'nin SSD'leri de önerilmiyor, detaylı bilgiye sahip değilim.

Crucial BX500'ün ısınma sorunu olduğu söyleniyor, kronik dememiz için çoğunlukta görülmesi lazım. Bu yüzden kronik diyemeyeceğim.

Marka faktörüne gelecek olursak; örneğin Crucial, Micron'un markası. Micron da dünyanın en büyük ve en kaliteli çip üreticilerinden bir tanesi. Aynı şekilde Samsung da öyle.

Adata mı Crucial mı sorusuna cevap verecek olursak, kesinlikle Crucial. Samsung ile Crucial arasındaki fark çok önemli değil ise Samsung'dan şaşmayın.

Gigabyte'nin SSD'leri de öneriliyor ama detaylı bilgiye sahip olmadığım için tavsiye veremeyeceğim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı