SSD'de sorun olduğu nasıl anlaşılır?

Canhan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

Başıma gelen can sıkıcı bir sorun için görüşlerinize ihtiyacım var. Bilgisayarım oyun oynarken aniden mavi ekran hatası verip BIOS'a atıyor. BIOS'a girdiğimde M.2 SSD'm görünmüyor ve anakarttaki M.2 slotunun ışığı yanmıyor.

Bu sorun olduğunda, bilgisayarı tamamen kapatıp açtığımda ya da güç düğmesine bir süre basılı tutup öyle açtığımda sistem tekrar normale dönüyor ve SSD'm görünür hale geliyor.

Sizce bu sorunun kaynağı M.2 SSD'm mi yoksa anakartım mı?

Garanti servisiyle iletişime geçtim, onlar da "SSD'yi gönderin test edelim" dediler. SSD'yi kargoladım. Ancak daha önce CrystalDiskInfo gibi programlarla SSD'nin sağlık durumuna baktığımda %93 ile %98 arasında, yani oldukça iyi olduğunu görmüştüm.

Önemli Bir Not ve Şüphem:
Bu bilgisayarı daha önce de servise göndermek zorunda kalmıştım çünkü anakartın Ethernet girişi bozulmuştu. Cihazı geri aldığımda, anakartın değiştirildiği söylenmişti. Ayrıca, ekran kartımın markası da (Turbox yerine Afox) değişmişti. Yani serviste anakart ve ekran kartıyla ilgili önemli işlemler yapıldı. Bahsettiğim M.2 SSD sorunu, tam da cihazı servisten aldıktan sonra başladı. Acaba bu işlemler sırasında bir şey mi ters gitti?

SSD Markası: Dragos

Bu konudaki tecrübe ve fikirleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.

1755630929267.png

Sistemdeki sabit diskler sistemden bağlantısı kopunca usb diskler gibi geri gelmez gücü kesip baştan vermek , bu da kafalara diskin anlık olarak bağlantısı koptuğunu getiriyor, varsa normal hardisk sistemi aynalayıp o disk ile denemek lazım. Sorun m2 ye daralırsa m2, anakart bir ihtimal işlemci ile alakalı bir iletişim temassızlık filan olabilir.

ah be hocam niye böyle markalara bulaştınız. muhtemelen anakartın m2 slotunda bir olay var. vidaları kontrol edin. olmadı geri yollayın...

ssd firmware falan diyeceğim de bu marka da firmware bile var mıdır bilemiyorum.

Şöyle izah edeyim, M.2'nin sorunu işlemci'den kaynaklı bile olabilir. Bu yüzden anakartı göndermeniz gerekti hocam!
vallah firmaya acıkladım durumu dededim mavi ekran sonrası biosa atıyor ışık yanmıyor biosta gözükmüyor diye bana m2 gönderin dediler gönderdim 20 gündürde bekliyorum

yapacak bişey yok yenisi gelince deniyicez en kötü ihtimal kasayı kompile göndericez

Son düzenleme:
vallah firmaya acıkladım durumu dededim mavi ekran sonrası biosa atıyor ışık yanmıyor biosta gözükmüyor diye bana m2 gönderin dediler gönderdim 20 gündürde bekliyorum

yapacak bişey yok yenisi gelince deniyicez en kötü ihtimal kasayı kompile göndericez
hocam elinizde imkan falan varsa eğer öyle bir imkan sunuyorsalar biraz çirkefleşin ben paramı istiyorum kardeşim falan filan kurtulun o markadan

hocam elinizde imkan falan varsa eğer öyle bir imkan sunuyorsalar biraz çirkefleşin ben paramı istiyorum kardeşim falan filan kurtulun o markadan
vallah artık sorunu cözsünler yeter diyorum cünkü 6 kez garantiye gönderdim ekran kartı anakart hdd m2 sorunu mavi ekran sorunları cıkmayan sorun kalmadı bilgisayarda

Hocam benzer bir sorun yaşamıştım Samsung 970 EVO Plus ile bazen BIOS'ta bile gözükmüyor arada kendi kendine geliyordu, iade ettim yaklasık 3 ay sonra.
O slotta başka bir M.2 takılı su anda ve gıcır gıcır calısıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı