SSD'de sorun olduğu nasıl anlaşılır?

Canhan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

Başıma gelen can sıkıcı bir sorun için görüşlerinize ihtiyacım var. Bilgisayarım oyun oynarken aniden mavi ekran hatası verip BIOS'a atıyor. BIOS'a girdiğimde M.2 SSD'm görünmüyor ve anakarttaki M.2 slotunun ışığı yanmıyor.

Bu sorun olduğunda, bilgisayarı tamamen kapatıp açtığımda ya da güç düğmesine bir süre basılı tutup öyle açtığımda sistem tekrar normale dönüyor ve SSD'm görünür hale geliyor.

Sizce bu sorunun kaynağı M.2 SSD'm mi yoksa anakartım mı?

Garanti servisiyle iletişime geçtim, onlar da "SSD'yi gönderin test edelim" dediler. SSD'yi kargoladım. Ancak daha önce CrystalDiskInfo gibi programlarla SSD'nin sağlık durumuna baktığımda %93 ile %98 arasında, yani oldukça iyi olduğunu görmüştüm.

Önemli Bir Not ve Şüphem:
Bu bilgisayarı daha önce de servise göndermek zorunda kalmıştım çünkü anakartın Ethernet girişi bozulmuştu. Cihazı geri aldığımda, anakartın değiştirildiği söylenmişti. Ayrıca, ekran kartımın markası da (Turbox yerine Afox) değişmişti. Yani serviste anakart ve ekran kartıyla ilgili önemli işlemler yapıldı. Bahsettiğim M.2 SSD sorunu, tam da cihazı servisten aldıktan sonra başladı. Acaba bu işlemler sırasında bir şey mi ters gitti?

SSD Markası: Dragos

Bu konudaki tecrübe ve fikirleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.

1755630929267.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı