SSD'den sistem nasıl başlatılır?

İteleme durumu olmadı. Kingstone, Samsung markaları da vardı, onları da önerdi. Bütçem onlara yetmediği için ben bunu tercih ettim. Siz de konu dışı mesaj yazmazsanız sevinirim.
Peki, 2 yıl sonra SSD çok yavaşladı diye açtığınız konuda görüşmeyiz umarım. Aynı bütçede alabileceğiniz sorunsuz SSD'ler mevcut. Neyse uzatmayacağim hayırlı olsun.

MBR seçin. UEFI desteği yok galiba. Bulamadım. @avis1 o anakart deteği olup olmadığını biliyor musun bulamadım.
Ben de o anakartta UEFI desteği yok diye biliyorum. Hatta MF'in benzer bir konuda yazdığı bir mesajı da var. Aşağıda alıntıladım.
Belleği MBR olarak yazdırın, 945'te UEFI desteği yok. Olmazsa BIOS'tan CMOS menüsüne girip USB Keyboard Function ayarını Enable olarak ayarlayın. Bir de mutlaka BIOS'u güncelleyin.
 
Arkadaşlar selamünaleyküm. Malum geçen gün eski bilgisayarım için yükseltme konusu açmıştım. Orada SSD alma konusunda karar kılmıştık. Bende bugün gidip Adata SU650 120GB SSD'yi aldım. Kasaya taktım ama diski başlatma kısmında takıldım. Hangisini seçmem gerekiyor bilmedim. Araştırdığıma göre GPT olarak seçersem UEFI kullana biliyormuşum. MBR eski sistemler içinmiş. Benim sistemim de epey eski. Anakartın UEFI desteklediğini düşünmüyorum. Yine de sistemi aşağıya yazacağım. Bu iki seçenekten hangisini seçmeliyim? (Bu arada SSD'ye Windows kuracağım.)
Sistem;
Intel Pentium 4 3.20GHz CPU
NVIDIA GeForce 7300LE GPU
Gigabyte GA-945PL-S3 anakart.

Sistem bu şekilde. Anakart eski olduğu için MBR seçeceğim sanırım. Ama sizlerin yardımını bekliyorum.


Öncelikle geçmiş olsun. Kazık yemişsiniz en berbat SSD'yi alarak. MBR seçeceksiniz sistem eski.
 
Peki, 2 yıl sonra SSD çok yavaşladı diye açtığınız konuda görüşmeyiz umarım. Aynı bütçede alabileceğiniz sorunsuz SSD'ler mevcut. Neyse uzatmayacağim hayırlı olsun.
Aldım artık yapacak bir şey yok. Eğer çok kötü çıkarsa tecrübe edinmiş olurum. Bir daha alacak olursam burada konu açarım.

Görüş bildiren herkese de teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı