SSD'ler Foxconn A74ML-K Anakartıma Uyumlu mudur ?

• Konuyu başlatan Revenue
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.793
R

Revenue

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,

SSD'e geçmek istiyorum da, anakartım biraz eski olduğu için uyumlu mu değil mi bilemedim bir danışmak istedim. Anakart modelim Foxconn A74ML-K. SSD'de yalnızca işletim sistemi yüklü olacak o yüzden boyutunu en düşük almayı planlıyorum, aklımdaki model VATAN COMPUTER - KINGSTON - 60GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma H budur. Bir de eğer anakartım ile uyumlu ise yani çalıştırabilir ise performansından ne kadar yararlanabilirim ? Bu anakarta SSD almama değer mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani HDD ile pek bir farkı kalmaz o halde.Sata 3 portu içeren bir anakarta geçtikten sonra SSD'e geçmem daha doğru olur sanırım ?

Hayır çok fark olur. Gönül rahatlığıyla SSD alıp takabilirsiniz, bilgisayarınız yine hızlanacaktır. Yalnız SSD taktıktan sonra temiz bir format atın, Windows 8.1 kurun.

VATAN COMPUTER - TRANSCEND - 128GB 320 Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma) - Solid State Disk

Bu ürün daha iyi değil mi ? Okuma ve yazma hızı diğerinden daha iyi görünüyor.

O başlıklarda yazan 500'lü rakamlar sıralı okuma yazma hızlarıdır ve hiç bir şey ifade etmez. Günlük kullanımda SSD'nin en pahalısıyla en ucuzu arasındaki farkı hissetmeniz mümkün değil. O yüzden minimum 120 GB boyutlu, SATA 6GB/s (yani SATA 3) arabirimli en ucuzundan bir SSD sizi gayet memnun edecektir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı