Intel Arc A750, ASUS Prime B450M K2, AMD R5 5500 ReSize BAR desteği var mı?

stariss

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı alacağım. Ekran kartsız sistemim:
İşlemci: AMD R5 5500,
Anakart: ASUS Prime B450M K2.
PSU 600W
Not: 2. El almayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet desteği var fakat çok çok ucuz değilse sıfır Arc A750 almanı önermem.

@Mustafa.Kaan PCI 4.0x16 olduğu için PCI 3.0 X16 kullanabileceğinden bu ekran kartı için hiçbir bant genişliğine takılma durumu mevcut değildir. Performans kaybı yok.

Sürücüler ve BIOS güncel olduğu müddetçe ReSize BAR destekleniyor, R5 5500 PCIe 3.0 olduğu için bant genişliğini 4.0 yerine 3.0'la sınırlar.
Neredeyse her ay bios güncellemesi alıyor anakartım, Resize-bar'ın aktif olabilmesi için her güncellemeyi yapmam mı gerek?

Neredeyse her ay BIOS güncellemesi alıyor anakartım, ReSize BAR'ın aktif olabilmesi için her güncellemeyi yapmam mı gerek?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS çok eski değilse bir şey güncellemene gerek yok videoyu izle anlarsın.

Evet desteği var fakat çok çok ucuz değilse sıfır Arc A750 almanı önermem.

@Mustafa.Kaan PCI 4.0x16 olduğu için PCI 3.0 X16 kullanabileceğinden bu ekran kartı için hiçbir bant genişliğine takılma durumu mevcut değildir. Performans kaybı yok.
Bant olayından çok anlamıyorum ama anladığım kadarıyla resizebar açık değilken açık olmasına göre bir performans kaybı yaşamayacağım değil mi?

Bu kısmın böyle işlediğini bilmiyordum, ekleme ve düzeltme için teşekkür ederim. Performans kaybı yoktan ziyade gözardı edilebilecek %1-2 civarı kayıp demek daha doğru değil mi total bant genişliği yine de azaldığı için? @lazye

Bant olayından çok anlamıyorum ama anladığım kadarıyla ReSize BAR açık değilken açık olmasına göre bir performans kaybı yaşamayacağım değil mi?

Evet, açık olması birçok oyunda FPS katkısı sunacaktır. Mucizeler beklemeyin fakat tatmin edici düzeyde bazı oyunlarda FPS kazandırıyor.

Bant olayından çok anlamıyorum ama anladığım kadarıyla ReSize BAR açık değilken açık olmasına göre bir performans kaybı yaşamayacağım değil mi?

Intel Arc'lar için ReSize BAR isteğe bağlı değil, bir zorunluluktur, konu sahibi ayar kapalıyken oyun testi yapabilir. Fena droplar yaşatıyor.

PCIE4.0'a geçmek için B450/R5 5500 sistemi satıp yerine 12400F/H610 sisteme geçtim. Sanırım gereksiz harcama yaptım.

Teşekkür ederim. Peki, RTX 3050 8 GB, A750'nin çok gerisinde kalır mı?

Maalesef, ama driverları daha iyi. DLSS artısı da var. Aralarında fazla fiyat farkı yoksa 3050 8 GB'de alınabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı