SSD'nin HDD'den farkı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Serhan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sürekli karşılaşıyorum bu soru ile bende merak ettim sorayım dedim, 1. ssd'nin hdd'den farkı ne? Yani ikiside depolama amaçlı değil mi?
2. benim bilgisayarda diyelim hdd mi ssd mi kullanıyor nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD yapısal olarak mekanik bir aksama sahiptir ve bu yüzden çıkabileceği maksimum hız limiti bellidir . SSD ise mekanik aksama sahip değildir ve içerisinde depolama amaçlı elektronik devrelerden oluşan bölümler vardır ve hızı HDD ' ye göre çoğu zaman 6-7 kat daha fazladır .
Bilgisayarında %99 HDD var çünkü hazır bilgisayarların içine daha yeni girmeye başlayan bir ürün SSD . Yinede bakmak istersen Aida64 adlı program yardımcı olacaktır .

SSD'lerin en avantajlı yani mekanik bir yapıya sahip olmamasıdır. Yani içinde hareket eden bir parça yok. Sabit disklerin ise içinde oynar başlığı olduğu için verilere ulaşması SSD'ye göre zaman alıyor.
SSD'ler verilere anında erişebiliyorken, sabit disklerin veriye erişebilmesi için o kafayı oynatması gerekiyor. Bu da zaman kaybı olduğu için, SSD'lerin farkını ortaya çıkarıyor. Kısaca böyle de özetleyebiliriz.

Bilgisayarınıza her türlü SSD takabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, anakart marka ve modelini belirtmenizdir.

SSD'ler hızlı erişim süreleri nedeniyle HDD'lerden daha perfonmanslıdır. Erişim süresi konusunda aralarında 10 kata varan farklar var. Ama fiyat/depolama olarak baktığımızda HDD'ler hala daha ucuz. Örneğin 1 TB SSD, 1 TB HDD'den 10 kat daha pahalı. Depolama amaçlı HDD kullanmak daha akıl karı ama Performans için 240 GB SSD alıp sistemi oluşan darboğazdan kurtarmak mümkün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı