SSD'nin yanına HDD şart mı?

Üst seviye sisteme hatta orta-üst'e bile HDD takılmasına karşıyım. 256GB Nvme2 + Samsung 1 TB Qvo ikilisi yapılabilir. Sırf HDD takmamak için iki adet Nvme2 kullanıyorum. Tam bir HDD düşmanıyım diyebilirim. Yıllarca sistemlerin verimliliğini engelledi HDDler.

Sadece oyun deseydin SATA SSD+HDD kombinasyonu daha mantıklı derdim ama AutoCAD, 3DS vs. programlarda M.2 SSD - SATA SSD farkı tam ne kadardır emin olamıyorum. Daha önce benzer bir konuyu oyun ağırlıklı sistem için açtığımda, SATA SSD tavsiye etmişlerdi ama tabii render vs. yapmıyorum diye belirtmiştim ben orada. Senin durum biraz farklı.

Üst seviye sisteme hatta orta-üst'e bile HDD takılmasına karşıyım. 256GB Nvme2 + Samsung 1 TB Evo ikilisi yapılabilir.

Hocam karşısınız ama işte bütçeyi de düşünmek zorundayız. Yoksa kim istemez 1 TB SSD takmayı?

Oyunlar günümüzde çok fazla yer kaplıyor, hatta bir güncelleme geliyor bakıyorsun bilmem kaç GB. M2 SSD tercih etmek ne kadar ileriye dönük yatırım olsa da ben olsam SSD+HDD alırdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı