SSD'si olan bilgisayara HDD eklemek

Arkadaşlar bende 120 GB SSD var ve yakın zamanda 1 TB'lik HDD eklemeyi düşünüyorum. Performans açısından HDD'lerin tırt olduğunu duydum fakat film arşivi, oyun arşivi vs. için daha fazla depolamaya ihtiyacım var. Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir? HDD takarsam PC'de yavaşlama olur mu ve depolama işini nasıl yönetmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk taktığında 2. Bir disk olarak sistem ekleyecektir. Windows SSD ye kurulu ise hayır bir performans farkı yaşamazsın windows ortamında. Lakin HDDye kurduğun her program ve yükleme kopyalama ve çalışma olarak HDD’nin yapısı ve hızı yüzünden daha ağır ve yavaş çalışacaktır.

Arkadaşlar bende 120 GB SSD var ve yakın zamanda 1 TB'lik HDD eklemeyi düşünüyorum. Performans açısından HDD'lerin tırt olduğunu duydum fakat film arşivi, oyun arşivi vs. için daha fazla depolamaya ihtiyacım var. Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir? HDD takarsam PC'de yavaşlama olur mu ve depolama işini nasıl yönetmeliyim?

Windows'u yeniden HDD'ye kurmayacaksaniz sikinti olmaz.

İşletim sisteminizi SSD üzerine kurun. Geri kalan veri depolama tarzı şeyleri HDD'ye kurun. HDD takmanız SSD'deki verilerinizi ve performansınızı etkilemez.

HDD ve SSD bitlikte kullanımı bence gayet ekonomik ve avantajlı elbette gönül ister ki bayağı büyük kapasiteli SSD'ler alabilelim fakat kur malum kendim 128 GB M.2 SSD ve 1TB HDD kullanıyorum yönetimi ise klasik işletim sistemim ve bazı programlar Discord, Adobe ps, pr SSD'de depolama alanım ise HDD fakat şöyle bir durum var performans açısından oyunlarım HDD içinde olduğu için oyun açılış ekranları HDD'nin azizliğine uğramaktan geri kalmıyor.

HDD performans konusundan kötü değiller. Sadece SSD ile karşılaştırıldığında SSD daha iyi bir performans verir. 7200 RPM hızında kaliteli bir HDD ile alacağın performans gayet tatmin edici olacaktır.

HDD'ler o kadar gömülecek şeyler değillerdir.

7200 RPM WD Blue 5 yıldır çatır çutur kullanıyorum. Sadece yedek de değil oyun kurup oyun oynuyorum.. SSD'den illa ki yavaş olacaktır ama on saat beklemeyeceksin her işlemde merak etme.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı