SSD'ye "format flaşı" yapılır mı?

Hüseyin42

Megapat
Katılım
21 Şubat 2015
Mesajlar
6.798
Makaleler
15
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
250 GB 750 EVO SSD'm var. Bunun içine ISO dosyasını yazdırıp Boot etmem mümkün mü? Rufus yazılımında gözükmüyor, uzantısını ne yapmam gerek? Amacım sadece merak. Format atacaktım SSD'nin içinde de dosya olmayınca denemek istedim. Dandik flaşımla 15-20 dakika içerisinde format atabiliyorum. SSD ile bu süre ne kadar düşecek acaba. :D

İşaretlediğim yerde tek seçenek var FAT32 vs. çıkmıyor.
Düzenleme: Format atacağım SSD farklı arkadaşlar. ISO yazdırdığım SSD'ye format atmıycam.

1614705896532.png
 
Son düzenleme:
Rufusta hard diski göster seçeneği gibi bir seçenek var onu açmanız gerek, dosya sistemi ise NTFS yada FAT32 olması fark etmez çünkü rufus zaten kendisi biçimlendirecek Windows tanısa yeterli. İso yazdırıp boot etmeniz mümkün ama işlem sırasında windows kurulumu diski biçimlendireceği için işlem bitmeden içindeki dosyaları silecek, daha sonra işlem için gerekli dosyaları bulamadığı için büyük ihtimalle hata verecektir. Ben hali hazırda usb harici ssd ye iso yazdırıyorum işlem bayağı hızlanıyor.
 
Rufusta hard diski göster seçeneği gibi bir seçenek var onu açmanız gerek. İso yazdırıp boot etmeniz mümkün ama işlem sırasında windows kurulumu diski biçimlendireceği için işlem bitmeden içindeki dosyaları silecek, daha sonra işlem için gerekli dosyaları bulamadığı için büyük ihtimalle hata verecektir. Ben hali hazırda usb harici ssd ye iso yazdırıyorum işlem bayağı hızlanıyor.
Nasıl hocam? ISO yazdırdığım diske kurmuycam başka bir SSD'ye kurucam yine de silinir mi?
 
Kurulumdan önce dosyalar bir dizine kopyalanıp sonra kuruluma başlanıyor diye biliyorum Windows'ta. Başka bir SSD ile yapacağım derseniz sorun olmaz.
 

Geri
Yukarı