SSD'ye geçerken HDD'yi kullanmaya devam etmek

Benim gibi yap HDD yi sök SSD ye sistemi kur sonra HDD yi geri tak D olarak gözükecek zaten ama biçimlendir HDD yi.
HDD sökmeye ne gerek var? HDD takılıyken de SSD'ye Windows'u kurabilir arkadaş. SSD format esnasında 1 TB gözükecek değil ya? Bu adam 480 GB SSD aldı diyelim, format atarken 445 GB yazan disk hangisiyse onu seçip Windows'u ona kuracak ve SSD C sürücüsü HDD ise D sürücüsü olacak. 930 GB'lık HDD'yi 445 GB'lık SSD ile karıştırmaz herhalde kimse?

Benim gibi yap HDD yi sök SSD ye sistemi kur sonra HDD yi geri tak D olarak gözükecek zaten ama biçimlendir HDD yi.
Samsung Magician yazılımı ile direk kopyalama olanağı varmış. Onu yaparsam HDD ve SSD aynı anda takılı olması gerekiyor aktarım için. Aktarım sonrası HDD'yi biçimlendirsem aynı sonucu alır mıyım?
İlk olarak iki diski biçimlendir.Windows'u SSD'ye kur otomatik C sürücüsü olur.
Samsung Magician yazılımı ile direk klonlama yapma imkanı varmış. Onunla yapacağım geçisi. Geçiş sonrası HDD'yi biçimlendirsem olur mu?

Samsung Magician yazılımı ile direk kopyalama olanağı varmış. Onu yaparsam HDD ve SSD aynı anda takılı olması gerekiyor aktarım için. Aktarım sonrası HDD'yi biçimlendirsem aynı sonucu alır mıyım?
Kardeş direk sıfırdan kurmak varken neden aktarım yapasınki? Format uzun süren birşey değil temiz kurulum yap.

Eğer formatla uğraşmak istemezseniz Recep Baltaş'ın HDD'ye kurulu olan Windows'u SSD'ye klonlama videosunu izleyebilirsiniz. Ben mecbur öyle yaptım ama temiz kurulum her zaman en iyisidir.
Oyunlarım, programlarım vs. var ondan böyle yapıyorum...
Hocam oyunlarınızı, programlarınızı tekrar indirirsiniz sorun etmeyin onu. Resim, fotoğraf, ödev ve benzeri önemli dosyalarınızı yedekleyin sonra formatınızı atın gitsin. Oyunların hepsini PC'yi 1-2 gün açık bırakarak gene indirirsiniz.

Eğer formatla uğraşmak istemezseniz Recep Baltaş'ın HDD'ye kurulu olan Windows'u SSD'ye klonlama videosunu izleyebilirsiniz. Ben mecbur öyle yaptım ama temiz kurulum her zaman en iyisidir.
Samsung SSD geçiş videosunu izledim çok pratik geldi. Ayrıca hali hazırdaki dosyalarını ve programlarını kaybetmiyorsun.

Tabi ki de devam edebilirsiniz. Fakat HDD'niz daha önceden sistem diski olduğundan dolayı ek bölümler barındırır. Temiz bir ek disk olarak kullanmak isterseniz disk yönetiminden HDD'ye ait tüm bölümleri silip sonrasında yeni birim oluşturup, harf atayıp ve arkasından da biçimlendirerek nur topu gibi bir yeni birim elde etmiş olursunuz.

Tabi ki de devam edebilirsiniz. Fakat HDD'niz daha önceden sistem diski olduğundan dolayı ek bölümler barındırır. Temiz bir ek disk olarak kullanmak isterseniz disk yönetiminden HDD'ye ait tüm bölümleri silip sonrasında yeni birim oluşturup, harf atayıp ve arkasından da biçimlendirerek nur topu gibi bir yeni birim elde etmiş olursunuz.
Teşekkürler açıklama için. SSD'yi kurduğum zaman sadece C olarak görünecek değil mi? Yani ikiye falan bölünmeyecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı