SSD’ye geçiş ve kullanımı

Zunqa

Kilopat
SSD’ye geçerek sistemimi hızlandırmak istiyorum. HyperX Fury 240GB almaya karar verdim. İtopya’da 262₺. Farklı sitelerden baktığımda aralarında yaklaşık 80₺ gibi bir fark var. İndirimli fiyat ama bu kadar ucuz olması bana garip geldi.

SSD’nin yanında kablo gelmiyor sanırım. Sıradan bir SATA kablosu işimi görür mü?

Disk kopyalama videosunda içi neredeyse boş bir disk kopyalanıyordu fakat benim kullandığım 400GB’ı dolu hard diskimde bu durum nasıl olacak? Farklı yerlerden de araştırdım ama öğretmekten çok kafamı karıştırdılar. En basit yol ile nasıl yapabilirim? Adım adım açıklarsanız çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara bağlı iki SATA kablosu ve güç kablosu var. Biri HDD, biri DVD ROM. Bu ikisine bağlı kabloların dışında başka kablom yok. DVD ROM'un kablolarını söküp SSD'ye takmak dışında nasıl bir çözüm üretebilirim? (SATA kablosu sıkıntı değil fakat PSU'da fazladan güç kablosu yok.) Onun dışında bu SSD alınır mı? HYPERX Fury 240GB 3D SATA 3 SSD (500MB Okuma / 500MB Yazma) | ITOPYA
Bir de şöyle bir sıkıntım var. Technopat'ın disk kopyalama videosunu izledim fakat orada içinde Windows dışında başka bir şey kurulu olmayan disk kopyalanıyordu. Bende ise 500GB'lık HDD'nin 400GB'ı dolu. Ben sadece Windows'u ve birkaç programı SSD'ye kurmak istiyorum. Her şeyi sıfırlamam mı lazım? Sıfırdan kurulum yapmam gerekirse nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum.

Bilgisayara bağlı iki SATA kablosu ve güç kablosu var. Biri HDD, biri DVD ROM. Bu ikisine bağlı kabloların dışında başka kablom yok. DVD ROM'un kablolarını söküp SSD'ye takmak dışında nasıl bir çözüm üretebilirim? (SATA kablosu sıkıntı değil fakat PSU'da fazladan güç kablosu yok.) Onun dışında bu SSD alınır mı? HYPERX Fury 240GB 3D SATA 3 SSD (500MB Okuma / 500MB Yazma) | ITOPYA
Bir de şöyle bir sıkıntım var. Technopat'ın disk kopyalama videosunu izledim fakat orada içinde Windows dışında başka bir şey kurulu olmayan disk kopyalanıyordu. Bende ise 500GB'lık HDD'nin 400GB'ı dolu. Ben sadece Windows'u ve birkaç programı SSD'ye kurmak istiyorum. Her şeyi sıfırlamam mı lazım? Sıfırdan kurulum yapmam gerekirse nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum.
Aşağıda vereceğim linkteki gibi ürünler vardı, ne kadar sağlıklı olur kullanmadığım için bilemiyorum fakat belki denenebilir. Bu kablo dışında ise çözümü yok diye biliyorum. Yani o DVD-ROM sökülecek gibi duruyor. Onun dışında SSD gayet güzel, alırsanız akıllıca seçim yaparsınız. Fakat kendi görüşüm biraz daha katıp 480 almanız. Yine de sizin seçiminize bırakıyorum. Programları taşımaya gelince, bazı programlarda o fonksiyon var bazılarında yok. Örneğin Steam'de oyunu taşıyabiliyorsunuz, şöyle bir düşününce aşağıda verdiğim resimdeki kısayolu değiştirmek belki işe yarayabilir. Yani programın dosyalarını taşıyıp Sağ Tık - Gönder - Masaüstü (Kısayol oluştur) seçeneğini kullanabilirsiniz.

Linki unutmuşum. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
400 GB dolu bir diskiniz varsa 400 GB+ bir SSD alacaksınız. Yeterince basit olmuştur umarım 🙂
Arkadaş 400 GB'lık HDD'deki birkaç tane programı taşımak istediğini söylemiş. Yani tüm HDD'yi taşımayacakmış hocam. :D

O zaman DVD ROM'un kablolarını söküp SSD'ye bağlarım. Kullanılan kablo okuma/yazma hızlarını etkiler mi? Çünkü SATA kablosu pek de yeni bir kablo değil.
Programlar sıkıntı değil kurulumları baştan yapılabilir fakat sadece Windows'u SSD'ye nasıl taşıyabilirim?

O zaman DVD ROM'un kablolarını söküp SSD'ye bağlarım. Kullanılan kablo okuma/yazma hızlarını etkiler mi? Çünkü SATA kablosu pek de yeni bir kablo değil.
Programlar sıkıntı değil kurulumları baştan yapılabilir fakat sadece Windows'u SSD'ye nasıl taşıyabilirim?

Kullanılan kablonun çok fark ediceğini düşünmüyorum.
Windows 10'u İndirin linkten indirdiğiniz aracı boş bir flash bellege kurun sonra bilgisayarı flash bellekten boot edin.

Kablo etkilemez, etkilese bile gözle görülemeyecek kadar az bir fark olur o yüzden endişelenmeyin. Sadece Windows'u taşımak için uğraşmak yerine temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı