SSD'ye geçmek

SSD'de marka çok önemli, ismini unuttum, işlem yapan minik minnoş domates tohumları diyeceğim o hücrelere. Bu minik minnoş domates tohumları zamanla ölür, bu da hız kaybına neden olur diye biliyorum. Yani SSD'nin ömrü, yani minik minnoş domates tohumlarının ömrü markayla (üreticiyle) bağlantılı kanımca. Samsung Evo serisini öneriyorum. İşlemcinin yalnızca i7 olması bir şey belirlemez, belki de sorun RAM ya da işlemci yetersizliğinden kaynaklanıyordur. SSD aldıktan sonra sorunun diskte olmadığını öğrenirseniz daha çok üzer. Minik minnoş domates tohumları, minik minnoş domates tohumları, minik minnoş domates tohumları.

Teşekkür ederim cevap için sorun HDD kaynaklı olmasa bile böyle bi sisteme SSD daha uygun olacağı için pişman olmam, oyun esnasında HDD kullanımı %95 lere kadar çıkıyor er yada geç yapılması gereken bi işlem benim için. Tohum şart yani :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim cevap için sorun HDD kaynaklı olmasa bile böyle bi sisteme SSD daha uygun olacağı için pişman olmam, oyun esnasında HDD kullanımı %95 lere kadar çıkıyor er yada geç yapılması gereken bi işlem benim için. Tohum şart yani :)
Bütçe yeterliyse, almışken 1TB almanızı isterim.

Bütçe yeterliyse, almışken 1TB almanızı isterim.

Aslında doğru diyorsunuz ama askere gideceğimden dolayı fazla masraf yapmak istemiyorum. 250GB işimi fazlasıyla görecek :)
Arkadaşlar SSD'yi satın aldım. Çok memnunum 5 dakikada Win10 kurulumu yaptım, Bilgisayar 5 saniyede açılmaya başladı ve son olarak bazı oyunlarda FPS düşüşü yaşıyordum bu sorun ortadan kalktı. Ayrıca kopyalama aktarma hızı çok yüksek...
Belki arkadaşlara fikir açısından yardım olmak için konuyu güncellemek istedim. SSD'yi aldıktan sonra bilgisayar 5 saniyede açılmaya başladı, yaklaşık 4-5 dakika arasında formatlama işlemi yaptım. Dosya kopyalama yapıştırmalarda büyük derecede fark edildi. HDD %100 disk kullanımı sorunu vardı, artık bu sorunda ortadan kalktı. En önemlisi oyunlarda bazı noktalarda yaşadığım FPS düşüşü tamamen çözülmüş durumda. Kısacası Samsung Evo alacak arkadaşlar pişman olmaz. Yorum yazanlarada teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı