SSD'ye temiz kurulum Win10

engincan09

Centipat
Merhaba, forumda yeniyim doğru yere mi açtım bilmiyorum özür dilerim.
Gigabyte GA-945GCM-S2 anakartım var içindeki HDD kullanmadan sadece SSD takacağım. SSD takıyorum USB'ye attığım ISO dosyasını Rufus ile ayarlarını gerçekleştrdim. BIOS menüden gerekli ayarlı yapıp başalttığımda Win10 simgesi geliyor ancak kuruluma başlamıyor ve reset atıyor. Tekrar aynı yere geliyor fakat işlem kurulum başlamıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus programı ile tekrardan kurulum oluşturmayı denediniz mi ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

USB belleğe yazdırdığın ISO dosyasında sorun olabililir. BIOS'tan Boot yerinden flash belleği ilk sıraya al ve kaydet çık olmazsa farklı USB port dene SSD'yi farklı SATA girişlere tak mesela SATA 1'e tak.
Yine olmazsa bu sefer Windows 10 ISO dosyanı CD'ye yazdırarak dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus programı ile tekrardan kurulum oluşturmayı denediniz mi ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Denedim aynı yerde kalıyor normal bir iso bulup da denedim Microsoftun kendisinden indiripde denedim ikisde açılış penceresinde kalıyor format başlamıyor
USB belleğe yazdırdığın ISO dosyasında sorun olabililir. BIOS'tan Boot yerinden flash belleği ilk sıraya al ve kaydet çık olmazsa farklı USB port dene SSD'yi farklı SATA girişlere tak mesela SATA 1'e tak.
Yine olmazsa bu sefer Windows 10 ISO dosyanı CD'ye yazdırarak dene.
tek satam maalesef ayrıca hdd sökmeden işlem yapiyim denedim onda da aynı şekilde kurlulum yerinde takılı kaldı

Denedim aynı yerde kalıyor normal bir iso bulup da denedim Microsoftun kendisinden indiripde denedim ikisde açılış penceresinde kalıyor format başlamıyor

tek satam maalesef ayrıca hdd sökmeden işlem yapiyim denedim onda da aynı şekilde kurlulum yerinde takılı kaldı

o zaman aldığın ssd de yada harddisikkinde sorun var yada biçimlendirmemiş olabilirsin başka bilgisayarın varsa onda ssd`ni veya harddiskini biçimlendir format atmak istediğin bilgisayar çalışıyorsa onda yap bunlardan hiçbiri olmazsa senin anakartta sorun var veya bilgisayaraın windows 10 gereksinlerini karşılamadığı için olabilir yada anakartında sorun olabilir ama yapabileceğin son şey harddiskin anakartının vidalarını söküp arkasındaki arayüzü silgiyle[normal okul silgisi] sil şurası
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
Eski sürüm bios sahibiyseniz bios ayarlarınızdan boot seçeneğini Legacy olarak ayarlayınız.Uefi bios kullanıyorsanız Uefi olarak ayarlayınız.Iso dosyanızı eski veya yeni bios türünüze göre Rufus ile flash belleğinize yazdırınız.

Dosya Ekleri

• bios.jpg
    bios.jpg
    31,4 KB · Görüntüleme: 95
Eski sürüm bios sahibiyseniz bios ayarlarınızdan boot seçeneğini Legacy olarak ayarlayınız.Uefi bios kullanıyorsanız Uefi olarak ayarlayınız.Iso dosyanızı eski veya yeni bios türünüze göre Rufus ile flash belleğinize yazdırınız.

veya rufus programında format belleği yaparken ordanda Uefi olarak ayarlayabilir
önemli.png

Biosum gıgbaytin eski bios mavi ekran da öyle bir ayar bulamadım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı