SSD'ye Windows Kurduktan Sonra HDD'ye Program Yüklenir mi?

mhalildg

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2021
Mesajlar
67
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben dizüstü bilgisayarıma SSD takıp, HDD'yi Caddy ile CD yerine takmayı düşünüyorum. Ama ben işletim sistemimi (Windows 10) SSD'ye kurduktan sonra HDD'ye program, oyun vb. kurabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uygun dosya biçiminde olduğu sürece kurabilirsiniz. Ekstra depolamaların amacı zaten o. Program veya oyun kuramayacak olsanız niye fazladan disk kullanasınız ki?
 
Evet oyunu indirirken inecek yeri HDD olarak seçmelisin sadece.

Bu biraz yetersiz bilgi. Mesela Steam'de D sürücüsünü öyle lap diye seçemez. Orada bir oyun kütüphane klasörü oluşturmak zorunda. Diğer oyunlar için de aşağı yukarı böyle.
 
Ben genellikle C'de dosyaları, D'de ise oyunların videolarını, resimlerini tutuyorum. (Youtube üzerinde video çektiğim için.) Hatta bazen oynamadığım ama her an oynarım dediğim oyunları da D diskine taşıyabiliyorum :D
 
Peki bir program veya oyunun C de veya D de olmasının ne gibi farkları olabilir. Yani uygulamanın çalışmaasını etkiler mi ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Peki bir program veya oyunun C de veya D de olmasının ne gibi farkları olabilir. Yani uygulamanın çalışmaasını etkiler mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Programda çok etkilemez (Eğer video edit programları gibi büyük programlar kullanmıyorsanız). Ancak oyun oynarken fark eder. Örneğin GTA 5 Solo'da yüklenme hızını etkilemesi gibi. Veyahut eğer büyük programlar kullanıyorsanız render vs alıyorsanız, HDD'de işlem ortalama 30 dakika sürüyorsa SSD'de işlem ortalama 5-10dk arasında sürer. Fark budur aslında. Okuma-Yazma hızı yüksek olduğu için bekleme süreleri daha da kısalıyor SSD'de. Eğer oyun oynarken çok fazla beklemek istemiyorsanız SSD'ye taşıyın oyunları. Eğer Adobe programlarını sık sık kullanıyor ve render işlemi yaparken bekliyorsanız onları SSD'ye taşıyın. Hızı zaten fark edeceksiniz. Ayrıca benim ilk SSD deneyimim şu şekilde oldu. Normalde HDD olan Windows'u SSD'ye taşımıştım. Zaten SSD alma amacım Windows'un hızlı açılması içindi. Abartısız ortalama 3-4 dakika sürüyordu açılması. SSD ile 7 saniyeye düşmüştü.
 

Geri
Yukarı