SSD'ye Windows kurdum fakat HDD olmadan çalışmıyor

Ompehn

Centipat
SSD'ye Windows'un programından Windows kurmuştum. Kurarken HDD de takılıydı ve HDD'yi çıkarınca PC açılırken BIOS menüsüne atıyor. Bilgisayarın sadece SSD ile çalıştırınca açılabilmesi için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer Caddy vs kullanıyorsanız ondan kaynaklı oluyor olabilir, laptopta bu sorunu bende yaşıyordum HDD'yi çıkarıp SSD'yi anakart slotuna takın, daha sonra boot menüden SSD ile başlatmayı deneyin.

Hocam windowsu HDD ye kurmuş olmalısınız ki HDD yi cikarinca açacak sistem bulamıyor

Hocam Windows'u HDD'ye kurmuş olmalısınız ki HDD'yi cikarinca açacak sistem bulamıyor

Bende Windows HDD'ye kurulu iken 100 MB ayrılmamış alan diye bir kısım vardı, onun yüzünden boot etmedi onu HDD'ye enjekte edip SSD'ye tekrar format atmıştım, ondan olabilir belki.

Son düzenleme:
Eğer Caddy vs kullanıyorsanız ondan kaynaklı oluyor olabilir, laptopta bu sorunu bende yaşıyordum HDD'yi çıkarıp SSD'yi anakart slotuna takın, daha sonra boot menüden SSD ile başlatmayı deneyin.

Caddy kullanmiyorum SSD zaten anakarta takılı HDD'yi çıkarınca BIOS'a atıyor BIOS'ta SSD gözükmüyor.

Hocam Windows'u HDD'ye kurmuş olmalısınız ki HDD'yi cikarinca açacak sistem bulamıyor.

Hayır Windows SSD'ye kurulu ve arkadaşlar Windows'u SSD'ye kurduktan sonra HDD'yi biçimlendirdim. Az önce farkli bir yerde okudum Windowsu kurarken HDD de takılı olduğu için bazı şeyleri HDD'de olabiliyormuş sanırım bununla alakalı bilgisi olan ve paylaşan olursa sevinirim.

Bende Windows HDD'ye kurulu ilen 100 MB ayrılmamış alan diye bir kısım vardı, onun yüzünden boot etmedi onu HDD'ye enjekte edip SSD'ye tekrar format atmıştım, ondan olabilir belki.

Evet HDD bölünmüş gözüküyor onları nasıl birleştirdiniz.

Format ekranında birleştirmiştim. Sanırım C diskinin üstüne gelip(eski windowsun kuruluğu olduğu kısımdan) bir işlem yaptım tam hatırlayamadım.

Hard diskte 260 MB'lık bölünmüş kısım var sağlam EFI sistem bölümü yazıyor sanırım oraya yapmış olabilir onu SSD'ye yapmasını nasıl sağlarım?

Format ekranında birleştirmiştim. Sanırım C diskinin üstüne gelip(eski Windows'un kuruluğu olduğu kısımdan) bir işlem yaptım tam hatırlayamadım.

Ben SSD'ye Windows kurarken winload.efi hatasi almıştım bu yüzden hard diskte Windows kuruluyken Windows kurmasını başlattım kurulumu için SSD'yi seçtim fakat silme biçimlendirme gibi butonlar yoktu bu yüzden silemedim bölünmüş kısımları boş SSD'ye Windows kurduktan sonra hard diski biçimlendirmiştim.

Hocam diskleri komple silin isterseniz ikisinide o bölümleride silin sonra kurulumu SSD ye kurun hatta HDD yi çıkarım kurulumu tamamladıktan sonra takın belki normal depolama olarak dahil edersiniz sisteminize

Arkadaşların dediği gibi sistemin ayırdığı disk yüzünden bazılarında 100 bazılarında 250 MB lik sistem diskinden kaynaklanıyor bı önce kurulumdan yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…