SSD'yi başka bilgisayara takıp Windows 10 kurma

Arda yoruk

Hectopat
Daha fazla  
Selam, Windows 10 flash belleğim var fakat BIOS'ta Legacy + UEFI'den UEFI'ye aldigimda flash belleğimin adı çıkmıyor. Sorun ya flash bellekte ya da BIOS ayarlarinda. Ben de SSD'mi alıp, arkadaşımda Windows 10 yükleyip, sonra gelip kendi bilgisayarima takıp kullanmak istiyorum.

Bilgisayarcilara sordum, sağlıklı olmaz dedi. Neden diye sordugumda driverlari farklı vs dedi. Bu işlemi yapsam sorunsuz çalışır mı, sorun oluşur mu? Sorun çıkarmamasi içinde Windows'u yükler yüklemez direkt bir Windows USB'si hazırlayıp SSD'deki Windows'u silip geri tekrar temiz yükleme yapsam mantıkli olur mu?

Selam, Windows 10 flash belleğim var fakat BIOS'ta Legacy + UEFI'den UEFI'ye aldigimda flash belleğimin adı çıkmıyor. Sorun ya flash bellekte ya da BIOS ayarlarinda. Ben de SSD'mi alıp, arkadaşımda Windows 10 yükleyip, sonra gelip kendi bilgisayarima takıp kullanmak istiyorum.

Bilgisayarcilara sordum, sağlıklı olmaz dedi. Neden diye sordugumda driverlari farklı vs dedi. Bu işlemi yapsam sorunsuz çalışır mı, sorun oluşur mu? Sorun çıkarmamasi içinde Windows'u yükler yüklemez direkt bir Windows USB'si hazırlayıp SSD'deki Windows'u silip geri tekrar temiz yükleme yapsam mantıkli olur mu?
USB'yi UEFI olarak yazdığınıza emin misiniz?

Bilgisayarcilara sordum, sağlıklı olmaz dedi. Neden diye sordugumda driverlari farklı vs . Bu işlemi yapsam sorunsuz çalışır mı, sorun oluşur mu? Sorun çıkarmamasi içinde Windows'u yükler yüklemez direkt bir Windows USB'si hazırlayıp SSD'deki Windows'u silip geri tekrar temiz yükleme yapsam mantıkli olur mu?
Sağlıklı olmaz. Fazlaca hata verebilir.

Sistemin yüksek ihtimalle açılmaz çünkü taktığın bilgisayarın ayarlarını alıyor. SSD'de C:\ D:\ diye böl sonra D:\ diskine Windows kurma dosyalarını at sonra boot seçerken onu seç ve C:\ diskine kur.

Driver falanmis bos muhabbet. İnterneti kapat hiçbir driver yüklenmez ana PC'ne takınca yuklersin.
Hocam Windows kendisi kablosuz sürücüleri falan yüklemiyor mu? Ben internet bağlantısı olmadan sıfır kurulum yaptığımda bazı aygıt sürücüleri yüklenmiş oluyor. Bir de mevcut donanıma göre konfigüre edilmiyor mu Windows? Bu açıdan sorun çıkarması muhtemel diye düşünüyorum.

Bir ihtimal kurulum sonrası Sysprep.exe çalıştırılıp disk başka cihaza takmaya hazır hâle getirilebilir.

Kurulum diski hazırlarken Rufus üzerinden bölümlemeyi GPT olarak seçmeyi deneyin. Bu durumda USB'yi görebilir diye düşünüyorum. Ek olarak Legacy kurulum yapıp(Windows 10 sürüm 1703 ve üzeri ise) UEFI'ye çevirebilirsiniz. Geçenlerde denediğimde sorunsuz şekilde olmuştu.

Ekleme: BIOS'ta Secure Boot açık ise kapatıp deneyin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı