SSD'yi bölmek mantıklı mı?

alperenkrkmazzz

Hectopat
Bir sürü oyun yüklüyorum genelde 1TB SSD var ama bazen format atmam gerekiyor ve bu yüklü oyunlar da gidiyor SSD'yi Windows-programlar ve oyunların kurulu olacağı şekilde 2 diske bölmek mantıklı mı? Zaten Steam'den kuruyorum Steam klasörünü orası ayarlarım format atmam gerektiğinde sadece Windows ve programların olduğu diske format atarım ve bunu nasıl yapabilirim bir program mı gerekli.

C ne kadar büyük olur ise sabit diskin ömrü de o kadar uzun olur.
Yedekleri muhafaza etmek için bölüm ayırma ihtiyacı var ise makul boyutta bir bölüm ayırmakta fayda var. (İkincil bölüm ne kadar küçük, o kadar iyi, ihtiyacınızdan fazla ayırmayın.)

Bir sürü oyun yüklüyorum genelde 1TB SSD var ama bazen format atmam gerekiyor ve bu yüklü oyunlar da gidiyor SSD'yi Windows-programlar ve oyunların kurulu olacağı şekilde 2 diske bölmek mantıklı mı? Zaten Steam'den kuruyorum Steam klasörünü orası ayarlarım format atmam gerektiğinde sadece Windows ve programların olduğu diske format atarım ve bunu nasıl yapabilirim bir program mı gerekli.
Kesinlikle mantıklı.
C diskine bir şey olursa D diski de var.
Ayrıca böldüğün diske yedek dosya falan da atabilirsin.
Ben kendim de C ve D diski olarak kullanıyorum.

Ben mantıklı bulmuyorum hocam tabii size göre durum değişir benim mantıklı bulmama sebebim bir oyun vesaire indirirken yer kalmadı diğer alana da sığmıyor ikisi bir olduğu zaman indirebiliyorsunuz ama mantıklı kısmı C diskine bir şey olursa D diskindeki dosyalarınıza bir şey olmaz eğer SSD 1-2 TB ise mantıklı ama eğer 500-800 GB arasıysa mantıklı değil umarım yardımcı olmuşumdur hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı