SSD'yi Disk 0 yapmak

seoturk

Kilopat
Katılım
28 Aralık 2013
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar M.2 NVMe SSD aldım. Almadan önce sıralama güzeldi ama şimdi M.2 SSD takınca sıralamada ilk sırada olmasını istiyorum ama 2 veya 3. sırada. BIOS'tan da yapamadım bir yolu var mı? Aygıt yöneticinde de alt sıralarda. Yani resimde C diskinin Windows'un olduğu M.2 diskin en üstte olmasını istiyorum. Yani istediğim C bölümünün yanı NVMe SSD'nin Disk 0 olması.

m2sorun.jpg
m2sorunc.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SATA1 portuna SSD'yi bağlarsan olur.
Tüm SSD'leri çıkardım sıfırdan M2 disk kaldı sadece format attım M2ye kurulum yaptım sonra bilgisayar açıldığında diğer SSDleri taktım yine olmadı bios ayarlarından da değiştiremiyorum öyle bişey yok SSDler sata1 ve sata2 portunda zaten NVMe SDD taktıktan sonra böyle oldu SDDleri disk 0 ve 1 de görüyor m2yi disk 2 olarak görüyor
 
Disk 0 olmuş, 1 olmuş, 2 olmuş ne fark eder. Sonuç olarak olarak performans sorunu yoksa sıkıntı etme. Bildiğim kadarıyla nvme SSD Disk 0 olarak gözükmez. Sata 1 portu disk 0 olarak gözükür.
 
Disk 0 olmuş, 1 olmuş, 2 olmuş ne fark eder. Sonuç olarak olarak performans sorunu yoksa sıkıntı etme. Bildiğim kadarıyla nvme SSD Disk 0 olarak gözükmez. Sata 1 portu disk 0 olarak gözükür.
İşte kafayı yicem çaresini bulamadım bi sıkıntısı yok ama 0 olarak gözükse daha iyi hep öyle alıştık
 
Ne farkeder diyen arkadaşlar..

10 gün önce 970 EVO PLUS 1TB m.2 ssd aldım
SSD disk 0'da iken boşta 41 derece, yükte 57 derece
SSD disk 1-2'de iken boşta 52 derece, yükte 79 derece

Tam iade ya da garantiye yollayacaktım tesadüfen çözdüm. Yabancı forumlarda da birçok sorun yaşayan olmuş bu konuda.

Denemediğim şey kalmadı. Formatta attım 3 kere. Ne yaparsam yapayım diğer harddiskleri takınca m.2 SSD disk 2 oluyor. SSD soğutucu aldım bu yüzden disk 2'de olsa 53'ü geçmiyor artık. Yokmu yardımcı olabilicek birisi m.2'yi disk 0 yapalım.

Isınma sorunu için açtığım başlık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı