SSD'yi HDD ile değiştirmek

ibrahimkasseria

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Eski laptop'ı birisine hediye ediyorum. İçindeki Samsung 840 evo'yu çıkarıp 2.el satın aldığım HDD ile değiştirmek istiyorum. Ters bir işlem yani SSD çıkarılıp HDD takılacak. Nasıl bir klonlama yapabilirim? SSD'yi secure erase yapabilir miyim? Adımlar nasıl olabilir? Teşekkürler. @Recep Baltaş @ali.güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiski tak ( format atıcaksan ) bios u sıfırla başka bir şeye gerek yok.SSD ne samsung magician dan performance benchmark yap değerler düşük ise performance optimization yap düzelmesi muhtemel.Secure erase son çare iyi bir şey de değil benin görüşüm.

Ama SSD'de Windows 7 yüklü kullandığım bilgisayarda win 8 yüklü.Çıkardığım ssd 'ye kutu alıp harici olarak kullanmak istiyorum.

Bilgisayarım msi gs60 2pl; 128 gb ssd, 7200 rpm 1 tb hdd var. oyunlar çok büyük yer kapladığı için hdd ye kuruyorum. Özellikle önce ssd ye kurdum denedim hdd de ani fps düşmeleri oluyor, yüklemeler geç oluyor. Hdd nin yerine ssd almaya karar verdim ve ssd leri raid modunda kullanmak istiyorum. Şimdi sorularım: Ben 256 gb ssd alsam raid yapmadan bilgisayarın hdd olan yerine taksam, windows 128 lik bölümde kalsa oyunlarımı 256 lık yere kursam sıkıntı çıkar mı? Yani windowsun kurulu olduğu depolama yerine kurmakla fark olur mu? 128 gb lık ssd ile 256 gb lık ssd raid yapılır mı? olur veya olmassa, diyelim 128 +128 raid 0 nasıl yapılır, verilerimi, orjinal windowsumu, programlarımı kaybetmeden?

Konu başlığı tersmiş yeni fark ettim benim sorum tam tersi :)

Raıd 0 için ssd lerin veya hdd lerin marka ve modelleri aynı olması gerekir oyunu ssd den çalıştırman avantaj her konuda. :like:
Raıd 0 bios dan ayarlanır youtube a yaz daha iyi öğrenirsin.

Raid yapmasam da olur sonuçta ssd ler tek başlarına bile çok performanslı. 240 gb ssd alıp hdd nin yerine takacam büyük ihtimal. O zaman da öncden bende olan ssd de windos kurulu kalacak zaten bana 60-70 gb yer kalıyor birkaç uygulama kurunca da iyice doluyor. oyunlarımı windowsun kurulu olmadığı yere yeni alacağım ssd ye kurarsam performans farkı olur mu? olursa önemli derecede mi?

Son düzenleme:
Raid yapmasam da olur sonuçta ssd ler tek başlarına bile çok performanslı. 240 gb ssd alıp hdd nin yerine takacam büyük ihtimal. O zaman da önceden bende olan ssd de windos kurulu kalacak zaten bana 60-70 gb yer kalıyor birkaç uygulama kurunca da iyice doluyor. oyunlarımı windowsun kurulu olmadığı yere yeni alacağım ssd ye kurarsam performans farkı olur mu? olursa önemli derecede mi?

Performans farkı olur ssd ne kadar boş olursa okadar iyi olur.Oyunları ssd den çalıştırman daha iyi .
Ssd alacaksan tavsiyem samsung 850 pro ve ya 850 evo 256 gb ikisinin arasında performans farkı pek yok sadece 5 yıl ömür farkı var

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı