Hava almayan bir yere göre 40 derece fena değil. Nerede olduğuna bir bakmak lazım.
CrystalDiskInfo değil de arka planda HWiNFO64 çalıştırarak bakın derim sıcaklıklara.
Mesela burada anlık, minimum ve maksimum değerleri görebilirsiniz. Programı açık tutabilir veya aşağı indirip arka planda çalıştırıp, ara ara bakabilirsiniz. Bazılarının gri veya kırmızı olduğuna bakmayın ben istemediğim şeyleri devre dışı bırakıyorum, lazım olanları açık tutuyorum.
Eki Görüntüle 1507627
Mesela oyun oynarken donma yaşıyorsanız, oyun içinde de SSD sıcaklıklarını görmeyi açabilirsiniz bu programdan. Tabii MSI Afterburner + rtss gerekecektir.
Hatta sadece oyuna değil, görev çubuğunda sağ alta da yerleştirebilirsiniz bu değerleri. Anlık olarak görürsünüz.
Görev çubuğuna anlık SSD sıcaklık değerini yerleştirmek için hangi SSD'yi istiyorsanız ona sağ tıklayın, tepsi simgesi ayarlarını seçin.
Eki Görüntüle 1507631
"Bildirim alanında göster" tikini
işaretleyin, isterseniz renkleri de ayarlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1507629
Karıştırmamak için ilk SSD'yi kırmızı, ikinci SSD'yi ise turuncu renk yaparak görev çubuğuna ekledim örnek olarak.
Eki Görüntüle 1507620
(Yeşil renkli 34 olan işlemci sıcaklığı, ona takılmayın.)
Hatta farenizi sıcaklıklardan birini sürüklediğinizde HWiNFO'yu açmaya gerek kalmadan değerleri de görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1507622