Holymong
Kilopat
Daha fazla
2012 model Samsung NP-530U3C-A0ATR marka model bir ultrabookum var. Bu SSHD'lerin yaygın olarak kullanıldığı dönemde aldım doğal olarak bunda da bir SSHD var.
Sıkıntı şurada. Bilgisayara format attım. Windows 10'a yükseltme yaptıktan sonra temiz kurulum olarak. Ama anlayamadığım şey SSD 24 GB Disk1 olarak gözüküyor. HDD 500 GB Disk0. Normalde SSHD'lerde SSD kısmı gözükmemesi lazım. Denemek için Disk 1'e Windows 10'u kurdum aman allahım 30 sn'de falan açılan PC 8 sn'de açıldı. Office programları 10 dk yüklenirken yükleme ekranı gelmeden geçiyor.
Şimdi olay ne ben anlamış değilim. 24 GB'lık alanla ben nasıl Windows kullanacağım ?
Neden bir SSHD'de SSD bölümü ikici bir disk olarak gözüküyor ?
Nasıl olur da aynı SSHD ile PC ilk alındığı günden daha hızlı çalışır ?
Komik bir durum açıkçası. SSHD koyup da SSD'yi kullanmayı mı unutmuşlar? Nand Flash'ların 2-3 yıldır bir etkisini görmüyordum. Format atınca fark ettim resmen.
SSD çok hızlı değil ama okuma hızı belirgin farklar yaratmaya yetiyor.
Bu da HDD:
Sıkıntı şurada. Bilgisayara format attım. Windows 10'a yükseltme yaptıktan sonra temiz kurulum olarak. Ama anlayamadığım şey SSD 24 GB Disk1 olarak gözüküyor. HDD 500 GB Disk0. Normalde SSHD'lerde SSD kısmı gözükmemesi lazım. Denemek için Disk 1'e Windows 10'u kurdum aman allahım 30 sn'de falan açılan PC 8 sn'de açıldı. Office programları 10 dk yüklenirken yükleme ekranı gelmeden geçiyor.
Şimdi olay ne ben anlamış değilim. 24 GB'lık alanla ben nasıl Windows kullanacağım ?
Neden bir SSHD'de SSD bölümü ikici bir disk olarak gözüküyor ?
Nasıl olur da aynı SSHD ile PC ilk alındığı günden daha hızlı çalışır ?
Komik bir durum açıkçası. SSHD koyup da SSD'yi kullanmayı mı unutmuşlar? Nand Flash'ların 2-3 yıldır bir etkisini görmüyordum. Format atınca fark ettim resmen.
SSD çok hızlı değil ama okuma hızı belirgin farklar yaratmaya yetiyor.
Bu da HDD:
Son düzenleyen: Moderatör: