SSL Sertifikası Güvenli gözükmüyor

Makaleler
12
Kendi adıma SSL sertifikası oluşturdum. SSL sertifikası tarayıcıda güvenli gözükmüyor. Güvenli olmayan bir sertifikada şifrelenen verileri sızdırmak mümkün mü? Yani şifreler kullanıcının verdiği bilgiler ile çalınabilir mi? Güvenli sertifikalara göre ne farkı var? Kısacası SSL gönderilen verileri şifrelemiyor mu?

Apache sistemindeki sertifika bu uyarıyı veriyor. Bende Certbot ile daha güvenli, kök sertifikaya sahip bir sertifika ürettim. Yani Let's Encrypt. Bana "privkey.pem" ile "fullchain.pem" dosyalarını verdi. Fullchain olanı sertifikaya dönüştürüp gerekli klasöre attım. Privkey olanı key olarak gerekli dizine yolladım. Bu şekilde yapınca sertifika hatası veriyor. Acaba bir hata mı yaptım? Nasıl eklenecek? İnternet üzerinde pek çok kaynak var ama genellikle IIS ve Linux şeklinde anlatılıyor. Xampp buluyorum o da farklı yöntemler deniyor. Benim ihtiyacım olan yalnızca bu pem dosyalarını nasıl sertifika olarak kullanacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı