ST1000 HDD yüzünden sistem yeniden başlıyor

314544

Kilopat
Zamanın Tanığı
Makaleler
3
SSD veya HDD modeli
ST1000DM003-1SB10C
Anakart
Asus B660M V5 D4
Genel olarak PC: 12400F / 6750XT / 16 GB 3200MHz / B660M V5 D4.
Depolama:
1TB FireCuda 530 (sistem üstüne kurulu Windows 11)
2TB 970EVO Plus.
240GB su630.
240GB BX500.
MK6476GSxn 640GB (HDD)
1TB (HDD)
ST9500325as 500GB (HDD)
ST9250315as 250GB (HDD)
İçlerinde çok önemli dosyalar var. O nedenle bu kadar fazla disk kullanıyorum. MK64, 325as ve 315as taşınabilir HDD sürücüler. ST1000DM ise anakart üzerinden SATA3 ile bağlı. Bu disklerin hepsi bağlı iken hiçbir sorun yok ama ST1000 dışındakileri PC'den çıkardığım zaman ST1000'e asla erişemiyorum. Dosya Gezgini üzerinden kendisine erişmek istediğimde "var olmayan bir aygıt belirtildi" hatası alıyorum, yaklaşık 15 dakika sonra ise sistem kendisini elektrik kesilmiş gibi aniden kapatıyor ve kurtarma moduna giriyor. Bu modda DisplayPort ekranımdan görüntü gelmiyor. Sadece HDMI ile olan ekranımdan görüntü geliyor. "repairing F Drive (0 to 0)" şeklinde bir ekran geliyor. 1 dakika sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve hard diski kullanabilir hale geliyor. İçerisindeki dosyalara ancak o şekilde erişebiliyorum. Bilgisayar uyku moduna girse bile bu olay örgüsü bozuluyor ve her şey baştan yaşanıyor. Buraya diskimle alakalı bilgileri bırakıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum 🙏

Ekran görüntüsü 2023-11-01 124205.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu değerlere göre diskinizde ya bad sektör başlamış ya da başlamak üzere. Diskte sorun olduğu belli yani. Bir an önce içindeki verilere erişip yedeklemenizi tavsiye ederim çünkü bir süre sonra erişim sorunu olabilir.

Bu değerlere göre diskinizde ya bad sektör başlamış ya da başlamak üzere. Diskte sorun olduğu belli yani. Bir an önce içindeki verilere erişip yedeklemenizi tavsiye ederim çünkü bir süre sonra erişim sorunu olabilir.

Diski şu anda tamamen boşalttım. Az önce 14.44 de bilgisayarım diske erişmeye çalışmadığım halde yeniden başladı. Antivirüs ile tarama yapmayı deneyeceğim. Olmadı HD tool ile bir şeyler denerim ya da diski bilgisayardan sökerim.

HD Tune Pro ile bad sector taraması yaptığımda hiçbir bad sector olmadığını tespit etti. Sizce ne yapmalıyım.

Son düzenleme:
HD Tune ile test bitince Speed map kısmından sektör sağlıklarına baktınız mı? Bazen tarama komple yeşil olarak bitiyor ama sektör sağlığı bayağı kötü oluyor. Buna da tarama bitince start butonu altındaki Speed map butonuna basarak bakabilirsiniz. Eğer Speed map butonuna basınca renklerde kırmızılar varsa dediğim gibi bir süre sonra sorun başlayacak demektir ama renkler yeşil açık sarı renkli ise o zaman diskte başka bir sorun olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı