ST3160215AS HDD sağlık durumu nasıl?

Erenla

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2021
Mesajlar
867
Makaleler
9
Çözümler
5
Arkadaşlar hepinize selam. 2 gün önce PC'ye format atmiştım Win 8.1 indirmiştim, PC kilitlenmişti Win 8.1 açılmıyordu. HDD'yi onardım ve şu an sorunsuz sıkıntısız Win 8.1 çalışıyor. HDD Tune adlı program ile tarama yaptım, sizce nasıl ve şu hatayı veriyor fotoğraflardan bakabilirsiniz test sonuçlarına.

image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg

Bad sector hatalarıni onardım sanırsam hocalarım.
 
Son düzenleme:
Maxblast veya başka bir low level format aracı ile diski formatlayabilirsiniz düzelmiş gibi görünür belirli bir süre sonra yine performans kaybı yaşarsınız olan size olur veri kaybı yaşar rezilliği siz çekersiniz.

Şahsi olarak size önerim ssd disk almanız mekanik diskiniz zaten yaşlı tahminime göre en az 5 senelik bu disk yerine aşağıya birkaç markanın uygun fiyatlı 240 gb olan ssd modellerini yazıyorum onlardan birini alın ve sisteme takın bu diski' de çöpe atın lütfen yedek disk olarak bile kullanmayın veri güvenliğinizi tehlikeye atmayın.

Disk haricinde ayrıca tavsiyem kaliteli bir sata data ve sata power kablosu almanız yine de siz bilirsiniz.


Disk alırken marka tercihi size ait yalnız en alttaki gigabyte'ın okuma yazma oranı üstteki modellere göre daha düşüktür(500-420 MB/s) geçiyor illa ben belli başlı marka alacağım derseniz onu tercih edebilirsiniz ve 240 GB'tan aşağı almayın almayın kesinlikle önermiyorum.







Buradan bazı kişiler hdtune'nin verdiği raporla gelip size disk temiz kullan diyebilir ama bu programların çoğu doğru sonuçlar vermemektedir. Elbette diskleri bu tür programlar ile test ediyoruz hatta birden fazla diagnostik programı ile testler yapıyoruz ile ama fiziki olarak ve manuel olarak 'ta kendimiz testler gerçekleştiriyoruz mesela mekanik disklerde çalışırken sesini dinleme USB den diske dosya aktarma/diskten USB ye dosya aktarma yada ağdan diske dosya aktarma gibi manuel olarak 'ta testler gerçekleştiriyoruz aktarım hızları bu yöntemlerle de kontrol ediliyor ve bu kadar testten sonra ancak disk sağlam veya bozuk diye sonuca varılabilir ve bu testleri veri depolama aygıtlarından anlayan kişiler yapmalıdır.
 
Son düzenleme:
HDD çok eski. 500 GB HDD'lerin bile üretimden kaldırıldığı günümüzde, sizdeki HDD'nin ne kadar eski olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. Kesin olarak konuşabilmemiz için HDD'yi bir de HDD Sentinel programı ile de test etmelisiniz.
 

Geri
Yukarı