- Makaleler
- 6
Daha fazla
- Meslek
- Software Developer
Merhaba, sistemimdeki sorunların çözümünü denediğim tüm yollara rağmen çözemedim. Öncelikle tek bir sorun yok ve hangi sorunun ne zaman geleceğini belli olmuyor. Sorunlar şu şekilde;
Sistem bileşenlerim şu şekilde;
- Oturumu kitleyip bir süre bekleyince elektrik tasarrufu amaçlı sistem ekranı kapatıyor, ekran kapandıktan sonra bazen sistemi uyandıramayabiliyorum. Hiçbir tuşa tepki vermiyor, sistemi komple kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum.
- HDD ışığı 5-10 saniye boyunca sürekli olarak yanıyor ve o anda sistemde işlem yapamıyorum, resmen SSD'yi çıkartmışım gibi çalışıyor sistem o süre zarfında. SSD'nin bu kadar yük altında çalışması mümkün değil. Sistem tamamen kitlenmiyor, mouse oynuyor ve pencerelere tıklayabiliyorum fakat sanırım SSD'ye erişilemediği için o pencereye tıklayınca ne hareket yapacağını okuyamıyor ve bir işlem yapmıyor.
- Nadirde olsa sistem komple kitleniyor, hiçbir şeye tepki vermiyor. Sadece yeniden başlatarak çözebiliyorum.
- Normalde kullandığım SSD'yi bazen görmüyordu, sorunun bundan kaynaklı olabileceğini düşünerek yedekte duran 120GB v300 SSD'yi taktım ve bu sorunu çözdüm gibi.
Sistem bileşenlerim şu şekilde;
- Fx-6350 Overclocksuz
- 2x4GB Gskill 1600 Mhz
- MSI Gaming 970 M.2 BIOS sürümü yüklü Anakart
- R7 260X Asus
- 120GB V300 SSD
- 1.5 TB WD Green HDD
- 1.5 TB WD Black HDD