All The Way
Hectopat
- Makaleler
- 1
- Sizlere normalde 5.6mb/s ve 20-30ms ile zaman zaman anlık 300Ms'leri gördüğüm internetimi 2.4GHz'den 5GHz'ye alarak ve sonrasında arama çubuğuna CMD yazıp, yönetici olarak çalıştırıp, aşağıdaki komutları girerek nasıl 7-8ms sabit aldığımı ve en ufak bir ping dalgalanması yaşamadığımı, internet hızımın ise 5.6mb/sn'den, 10mb/sn'yelere nasıl çıktığının yöntemini anlatacağım. Çok basit.
- Burada yaptığımız olay, bağlandığımız internetin sürekli olarak daha güçlü ağları taramasını ve bağlanmaya çalışmasını önlemek. Birçok insan bu yönteme olumlu geri dönüş yapmış.
- Açıkçası 5GHz'ye geçtiğim için mi yoksa yaptığım bu ayar yüzünden mi emin değilim. Bence ikisi de faydalı oldu.
- Ek Not: 2.4GHz çekim gücü olarak daha uzak mesafelere ulaşabilir ama 5GHz'ye geçmek, çekim gücünüzü düşürse bile performans olarak 2.4GHz'den daha iyidir. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
"Netsh WLAN show settings"
Ve sonlara doğru bir yerde şu yazar:
Auto Configuration Logic is enabled on interface "Wi-Fi"
Ardından, şunu yazın:
Netsh WLAN set autoconfig enabled = no interface="Wi-Fi"
Bunun sonucunda şu mesajı almanız gerekiyor:
Auto Configuration has been disabled on interface "Wireless network connection".
"Otomatik yapılandırma 'kablosuz ağ bağlantısı' arayüzünde devre dışı bırakıldı."
Eğer bu mesajı almazsanız, "interface=" kısmını yanlış yazmış olabilirsiniz. Adaptör ayarlarınızı kontrol edin; 'kablosuz ağ bağlantısı 2' veya '3' gibi başka isimler olabilir.
Ve sonlara doğru bir yerde şu yazar:
Auto Configuration Logic is enabled on interface "Wi-Fi"
Ardından, şunu yazın:
Netsh WLAN set autoconfig enabled = no interface="Wi-Fi"
Bunun sonucunda şu mesajı almanız gerekiyor:
Auto Configuration has been disabled on interface "Wireless network connection".
"Otomatik yapılandırma 'kablosuz ağ bağlantısı' arayüzünde devre dışı bırakıldı."
Eğer bu mesajı almazsanız, "interface=" kısmını yanlış yazmış olabilirsiniz. Adaptör ayarlarınızı kontrol edin; 'kablosuz ağ bağlantısı 2' veya '3' gibi başka isimler olabilir.
- Valorant'ta sürekli anlık drop yeme sorunu yaşıyordum ve ağ hatası alıyordum. Az önce oyun içinde 5-6ms değerleriyle hiç takılmadan rahatlıkla oynayabildim. Taba basıp baktığımda ise 15ping değerlerinde gösteriyordu (Tab ekranında en düşük ping değeri benimkiydi.)
- League of Legends'te ise oyun açıldığında 3ms'ti sonradan 8'çıktı hemen ardından 7'ye düştü ve oyun boyunca sürekli 7ms'te kaldı. (Daha iyi internetiniz varsa ve daha düşük ping değerleriniz varsa elbette daha düşük pingleri stabil bir şekilde alırsınız.)
Arkadaşlar deneyenler sonuçları paylaşabilir mi merak ediyorum sizde de işe yaradı mı diye.
Son düzenleme: