Stabil sistem

Maalesef yetkililer nokta, virgül gibi basit hatalara bile ceza verir oldular. Dikkat ediyorum da kendileri o hataları daha çok yapıyorlar ama nedense kendi kendilerine ceza vermiyorlar. Neyse şimdi yeni bir ceza yemeyelim de konuya dönelim

İnanır mısın ekran kartım GeForce 210 ve kaç senedir kullandığımı ben de bilmiyorum ve hala beni idare ediyor. Durum böyleyken GTX 960'ı sen düşün artık
Bu biraz da dediğim gibi kullanıma bağlı. Oyun senin için 2. sıradaysa merak etme bu kart düzgün kullandığın müddet 10 sene bile idare eder seni
Sistemin geri kalanını da başka konuya açmışsın gördüm. Bence bir an önce tereddütsüz o sistemi topla derim. Yani i5 6400 + GTX 960'lı sistemi diyorum.

İnş. bu ay alacağım yani ocak ayında. Aslında bu gün alacaktım bazı sıkıntılar baş gösterince ocak ayına kaldı. Alır almaz sistemin performans değerlerini atacağım zaten. Dediğim gibi çok grafik çözünürlük gibi şeylere takıntılı değilim. 10 sene baya bir uzun galiba bu sistemi benim çocuklarda kullanır.

Güldürdün İnşallah o günleri de görürsün ne diyeyim

Sağolasın. Bu arada anakartı z17a pc mate yapsam nasıl olur? Ama ssd sonra alabilirim. Birde işlemci hızı yeterli olur mu?

İşlemci hızından yana şüphen olmasın seni pişman etmeyecektir
Alacağın işlemci K ibareli değilse yani Overclock edilemiyorsa Z serisi Anakart almak boşa masraf olur. Çünkü Z serisi Anakartlar OC edilebiliyor fakat H serisi edilemiyor, edilse bile Z serisinde olduğu kadar iyi bir performans gösteremiyor. Kaldı ki işlemcin Overclock edilebilse dahi Pc Mate Anakartlar OC konusunda pek iyi performans gösteremiyor. Z170 Pro Gaming Anakartlar bu hususta daha başarılı. Anakartın aslında diğer bileşenleri üzerinde tutmasından başka çok büyütülecek bir görevi yok diyebiliriz. Anakart modeli yükseldikçe Bağlantı giriş sayıları, port sayıları vs. artmaktadır. Bu durumda ihtiyaca göre Anakart alınmalıdır. Fazla fazla RAM, HDD, SSD ve haricen USB girişli cihazlar bağlayacaksan H170 düşünebilirsin. Onun haricinde gereksiz masraf olarak görüyorum. H110 veya B150 yeterli olacaktır. Yani demem o ki Anakart için SSD gibi bir nimetten vazgeçme dostum

Anladım fakat yeni çıkan bir BIOS güncellemsi ile artık Non-K modellerde o.c edilebiliyormuş. Benim anakartı deüğştirme amacım bu. Ama sen öyle diyorsan değiştirmem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öyle olsa bile bence K ibareli olmayanlar işlemcilerin OC yapılmış hali ile yapılmamış hali arasında aman aman bir fark olmayacaktır. Senin bahsettiğin OC olayı sanırım Turbo Boost ile aynı şey olabilir. Yine ufak bir performans artışı olacaktır illaki ama K ibareli modeller kadar etkili olacağını düşünmüyorum

Ufak mı. Videoyu izledinmi bilmiyorum Crysis 3'te test etmişler çatışma sahnelerinde kafadan 15 FPS fark atıyor overclocklu 6400 stok 6400'e.

Olmadı ilerde işlemciyi de yükselteceğim o zaman. Genede insan ikileme düşüyor ama sen sıkıntı olmaz diyorsan olmaz dostum. Ama o.c yaptığı zaman diğer işlemcilerin önüne geçiyor.

Ufak mı. Videoyu izledinmi bilmiyorum Crysis 3'te test etmişler çatışma sahnelerinde kafadan 15 FPS fark atıyor overclocklu 6400 stok 6400'e.
O zaman dostum Msi Z170A pc mate anakart alınır mı? Overclock için değer mi?

Hem ben oyunlarla pek işim yok dostum Android Studio, 3D Max, Proteus, Autocad gibi benzeri programlarda performans artışı gösterir mi? Alacağım ekran kartı GTX 960 oynayacağım çözünürlük 1024X900 pixel heralde. İşte 720 pixelin bir yukarısı.

İncelemeleri izlemedim, OC performansları hakkında fazla bilgim yok tahmine dayalı bir yorum yaptım ama dediğin kadar bir performans artışı sağlıyorsa düşünülür elbette neden olmasın
Sadece demek istediğim K ibareli olan işlemcilerde yapılacak OC ile K ibaresiz işlemcilerde yapılacak OC arasında büyük performans farkı olabilir ama K ibaresiz işlemcilerin kendi içinde yapılacak OC'nin yapılmamış haline göre çok büyük bir performans artışı olacağını düşünmediğimi belirttim.

Bence bütçeni daha fazla zorlamana gerek yok son karar kıldığın sistemi almalısın dostum. Bir yukarısı daha fazla performans veriyor diye onu almaya kalkarsan bu sefer onun da bir üstünü tavsiye eder. Bu böyle sürer gider. Bir bakmışsın bütçeni 4500-5000TL'ye yükseltmişsin

Ayrıca Pc Mate OC konusunda iyi değil diye biliyorum. Bence i5 6400 + B150 veya H170 ideal. OC ile işim olmaz bileşenler Anakartın üzerinde barınsın bana yeter dersen H110 bile ihtiyacını görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…