Staj Paramı Okul Hocası Alıyor

SnavS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bugun lise4'e geçtiğim için okula gittim. Okuldaki bir hoca beni tanıdığı bir yere staj olarak gönderdi, artık orada çalışacağım. Normalde ben hastanede staj görecektim ama hoca bana resmi yerler stajerlere maaş vermez maaş veremedikleri içinde imza atamaz o da staj olarak geçmez özel bir yerde çalışman lazım dedi beni kendi tanıtığı yere yerleştirdi. Gittim görüştüm o firma ile herşey halloldu. Haftaya başlıyorum ama görüştükten sonra tekrar o hocayla konuştum maaş alacak mıyım diye bana maaş almayacaksın dedi. Ama daha önce bana resmi yerler maaş vermez özel sektörler maaş verir stajerlere demişti, orada bi problem olduğunu gördüm. Müdür maaş alırsın diyor ama beni o firmaya yerleştiren hoca maaş almayacaksın diyor. Kısaca para güme gidiyor benim ne yapmam lazım? Hocayla konuşsam mı para almak için aklım karıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşa katılıyorum. Staj gören öğrencilere asgari ücretin 3/1 vermeleri gerekiyor diye biliyorum. Çalıştığım yerde böyle gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şuan bulunduğum yere taşınalı 8 ay olduğu için kimseyi tanımıyorum. Hastanede sağlık bölümünde staj görmediğim sürece para alamıyormuşum.. İstanbulda olsa zaten bir yer bulurumda buraya yeni taşındığımız için hocanın eline bakıyoruz maalesef yer konusunda. Ama ben bi hocayla konuşup durumu anlatacağım benim staj dosyamın bir bölümünde 25.nci maddede asgari ücretin 3/1 ini almam gerekiyormuş arkadaşın dediği gibi. Kesin parayı cebe indiriyor bu şahıslar..

Senin o hocanın yaptığı kısaca şerefsizliktir. Hastaneler ve özel kurumlar sana 250 civarında staj parası ödemeleri gerekmektedir. Haftada 3 gün 8 saat staj göreceksin.

Özel bir firma sana maaş vermek zorunda değildir bunu bil öncelikle ancak sigortanı yapmak zorundadır.
Senin yapman gereken şey hastahane ile görüşüp maaş verip vermediklerini öğrenmektir.

Eğer o şirket maaş veriyoruz der ise 280 liradan aşağı para veremez. Olay bundan ibaret.

Ya bedava çalışmayı kabul edeceksin ya da maaş veren bir özel kuruluş bulacaksın. Ki hastahane dediğin yerde de çalıştırırlar adamı, biz gibi ofisde oturup keyif çatamazsın.

Mesela ben de şuan stajyer öğrenciyim, ofis ortamında sunuculara destek sağlıyoruz. 300 lira para geliyor aylık, onu da bisiklete falan harcıyoruz :)

Senin o hocanın yaptığı kısaca şerefsizliktir. Hastaneler ve özel kurumlar sana 250 civarında staj parası ödemeleri gerekmektedir. Haftada 3 gün 8 saat staj göreceksin.
Hocaya 8 saat çalışacağım değil mi? dedim onların duruma bağlı ne zaman çık derlerse o zaman çıkarsın dedi.. Ben yinede sabah 9'da işe gidip saat 5'de işi bırakırım 8 saat süre konulmuş daha fazla çalışmam haklısın.

Özel bir firma sana maaş vermek zorunda değildir bunu bil öncelikle ancak sigortanı yapmak zorundadır.
Senin yapman gereken şey hastahane ile görüşüp maaş verip vermediklerini öğrenmektir.

Eğer o şirket maaş veriyoruz der ise 280 liradan aşağı para veremez. Olay bundan ibaret.

Ya bedava çalışmayı kabul edeceksin ya da maaş veren bir özel kuruluş bulacaksın. Ki hastahane dediğin yerde de çalıştırırlar adamı, biz gibi ofisde oturup keyif çatamazsın.

Mesela ben de şuan stajyer öğrenciyim, ofis ortamında sunuculara destek sağlıyoruz. 300 lira para geliyor aylık, onu da bisiklete falan harcıyoruz :)

Hastane resmi bir yer olduğu için para alamazsın dedi hoca.. Sadece sağlık bölümündeysen para alıyormuşsun.. Bende akşama kadar oturacaktım hastanede tanıdık olduğu için hastanede müdürün yanında evrak imzalarsın demişti onda bi problem yok açıkcası normalde hastanede yapacaktım ama geçersiz sayılıyormuş o yüzden K yazılım adlı özel bir firmaya girdim bakalım ne olacak.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı