Staja gitmek istememek

• Konuyu başlatan xquerzy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 211

xquerzy

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
15 yaşındayım ve bir beyaz eşya yetkili servisinde çalışmaya başladım.
Fakat çalışmak istemiyorum ve gerçekten sırf bu yüzden geceleri uyuyamıyorum.
Psikolojik olarak aşırı bir sıkıntı
çekiyorum.
Dört yıl boyunca dişimi sıkmak çok zor geliyor.
Sizce ne yapmalıyım?

Neden psikolojik olarak sıkıntı olduğunu düşünüyorsun ki? Küçük yaşta çalışma hayatına başlamak, bunu öğrenmek çok büyük bir artı. Benim hayatımdaki en büyük pişmanlıklarımdan birisi ufak yaşta çalışmamak olabilir. Zaten ailenle yaşıyorsundur, o dört yılda iyi miktar para da biriktirirsen bu seni yaşıtlarının çok çok önüne atar.

Eğer işin kötü olduğunu düşünüyor isen koordinatör hocan ile görüşebilirsin. Eğer işte sıkıntı yoksa işe gitmek istemiyorsan böyle bir dünya yok maalesef. Çalışmayan adama ekmek yok. Buna şimdiden alışman lazım baban emekli olunca para gelmesi lazım bir yerden.

Eğer işin kötü olduğunu düşünüyor isen koordinatör hocan ile görüşebilirsin. Eğer işte sıkıntı yoksa işe gitmek istemiyorsan böyle bir dünya yok maalesef. Çalışmayan adama ekmek yok. Buna şimdiden alışman lazım baban emekli olunca para gelmesi lazım bir yerden.
Tabii ki hocam bir yerden para gelmesi lazım.
Fakat gerçekten aşırı yüksek derecede bir azar çekiyorum ve buna bir çözüm bulmam lazım.

Tabii ki hocam bir yerden para gelmesi lazım.
Fakat gerçekten aşırı yüksek derecede bir azar çekiyorum ve buna bir çözüm bulmam lazım.
O zaman sorun işletmendedir. Aslında bu da normal özel sektörde herkes birbirini ezer. Günün sonunda ezilmeyen tek bir insan oluyor o da patronun kendisi. Yeni bir yer bulup değiştir.

O zaman sorun işletmendedir. Aslında bu da normal özel sektörde herkes birbirini ezer. Günün sonunda ezilmeyen tek bir insan oluyor o da patronun kendisi. Yeni bir yer bulup değiştir.
Bu durumu ustamla da konuştum.
Fakat 50K gibi bir maaşa cidden bu kadar fazla uğraşmak gereksiz dedi.
Maaşına zam yapılmazsa ayrılacağını söyledi.
Bilemiyorum açık lise okusam nasıl bir durumda olacağım.

Bu durumu ustamla da konuştum.
Fakat 50K gibi bir maaşa cidden bu kadar fazla uğraşmak gereksiz dedi.
Maaşına zam yapılmazsa ayrılacağını söyledi.
Bilemiyorum açık lise okusam nasıl bir durumda olacağım.
Sizin maaşınız 8 bin mi? Çoğu işletme ucuz diye size 8 bin (devlet katkısı hariç) verip o 8 binin verimini en iyi şekilde alıyorlar. Bu acı bir gerçek maalesef. Mobilya teknik servislerinde staj yapılmaz. İşin %90'ı ustayla beraber eşya taşımak %10'u da ustayı izleyerek iş öğrenmeye çalışmak. Açık lise okursanız üniversiteye hazırlanmanız lazım.

Sizin maaşınız 8 bin mi? Çoğu işletme ucuz diye size 8 bin (devlet katkısı hariç) verip o 8 binin verimini en iyi şekilde alıyorlar. Bu acı bir gerçek maalesef. Mobilya teknik servislerinde staj yapılmaz. İşin %90'ı ustayla beraber eşya taşımak %10'u da ustayı izleyerek iş öğrenmeye çalışmak. Açık lise okursanız üniversiteye hazırlanmanız lazım.
9.000+2.700 (yemek kartı) gibi bir maaş aldım hocam.
Yani gerçekten aşırı büyük bir yük biniyor ve artık stresten dolayı ne yapacağımı bile unutuyorum.
Kafam çok karışık.

9.000+2.700 gibi bir maaş aldım hocam.
Yani gerçekten aşırı büyük bir yük biniyor ve artık stresten dolayı ne yapacağımı bile unutuyorum.
Kafam çok karışık.
Dediğim gibi bu çok normal. İşletme stajyer niyetine sizi çırak olarak kullanıyor bu tanıdık olmadan bulunan çoğu işletmede böyle, üstüne beyaz eşya servisinde staj yapıyorsunuz. Yani tamamen normal. 15 tatilde düzgün bir yer bulun kendinize.

Dediğim gibi bu çok normal. İşletme stajyer niyetine sizi çırak olarak kullanıyor bu tanıdık olmadan bulunan çoğu işletmede böyle, üstüne beyaz eşya servisinde staj yapıyorsunuz. Yani tamamen normal. 15 tatilde düzgün bir yer bulun kendinize.
O zaman 15 tatile kadar güzelce bir sabredeyim.
Okula geçmem daha mantıklı olabilir.
Çünkü bu gerçekten çekilecek bir çile değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı