Staja gitmek istemiyorum

Melody0644

Decapat
Daha fazla  
Bir yandan okul bir yandan staj bir yandan ders çalışıyorum artık psikoljim iyice bozuldu. Yalnız kalsam aglayacak durumdayım. Gitmek istemiyorum. Bu yaşta çalışmak elimin yağın Kirin içinde olmasını istemiyorum. Ailem yıllarca oku dediler ben önemini bilmedigim için salladım hep. Ailem de önemini anlatmadilar ders fazla çalışamıyorum. Kendimi kötü hissediyorum. Suçlu hissediyorum. Çok pişmanım meslek lisesine gittiğim için. Keşke Anadolu'ya gitseydim en azından ders ogrenirdim. Fazla zorlanmazdım ders çalışırken. Şimdi çalışıyorum ama sizce boşuna mı çalışıyorum? Ailem şöyle 300-200k içine girersen bir yıl da evde çalışırsın dediler. Sizce girebilir miyim? Sayısal derslerim 0. Boşuna mı çalışıyorum? Dün eve 12'de geldim zaten ders de calisamadim.

Bir yandan okul bir yandan staj bir yandan ders çalışıyorum artık psikoljim iyice bozuldu. Yalnız kalsam aglayacak durumdayım. Gitmek istemiyorum. Bu yaşta çalışmak elimin yağın Kirin içinde olmasını istemiyorum. Ailem yıllarca oku dediler ben önemini bilmedigim için salladım hep. Ailem de önemini anlatmadilar ders fazla çalışamıyorum. Kendimi kötü hissediyorum. Suçlu hissediyorum. Çok pişmanım meslek lisesine gittiğim için. Keşke Anadolu'ya gitseydim en azından ders ogrenirdim. Fazla zorlanmazdım ders çalışırken. Şimdi çalışıyorum ama sizce boşuna mı çalışıyorum? Ailem şöyle 300-200k içine girersen bir yıl da evde çalışırsın dediler. Sizce girebilir miyim? Sayısal derslerim 0. Boşuna mı çalışıyorum? Dün eve 12'de geldim zaten ders de calisamadim.

En azından ders olmuş dersin önemini anlamış olmuşsun meslek lisesi bölümünden devam etmek istersen ek puan da alıyorsun zaten, 1 yıl için planlı çalışırsan bence yapabilirsin, ailende evde çalış diyorsa 1 yıl çalış sınava.

300k yaparsın ya hangi konudan kaç soru çıkmış araştır her dersi. Kolay olanlarda hata yapmayacak hale gel net kas.

Aksine ben de mesleğe gitmediğim için pişmanım. Mesleğe gitmiş olsaydım bölümle alakalı 2 senelik bölümü yazar dümenden okul bitirir herhangi bir tersanede ya da fabrikada bakımcı tekniker vb. alanda iyi paralara işe başlamış olurdum. Hiç yoktan bu şekilde elin de yapabileceğin, açıkta kalmayacağın bir mesleğin olacak.

Her neyse lise stajına gidiyormuş gibi gösterebileceğin bir tanıdığın varsa gitmezsin, yoksa gitmekten başka çaren yok. En kötü bir sene mezuna bırakır evde çalışırsın dünyanın sonu değil.

Aksine ben de mesleğe gitmediğim için pişmanım. Mesleğe gitmiş olsaydım bölümle alakalı 2 senelik bölümü yazar dümenden okul bitirir herhangi bir tersanede ya da fabrikada bakımcı tekniker vb. alanda iyi paralara işe başlamış olurdum. Hiç yoktan bu şekilde elin de yapabileceğin, açıkta kalmayacağın bir mesleğin olacak.
Ah, keşke öyle kolay olsa, hayat. Meslek lisesine gidenlerden pek bir şey olmuyor. Ha, bazıları var ve elinden her iş geliyor. Büyük çoğunluk boşta ama.

Anadolu lisesine gittin mühendis oldun mezun oldun asgari ücretten biraz fazlaya haftada 6 gün, günde 12 saat çalışmaya başladın. Bunun yerine meslek lisesinde meslek öğrenip ileride kendi işini yaparsın. Belki yine çok çalışırsın ama hem kurumsal şirketlere köle olmazsın hem de çok daha iyi kazanırsın.

Anadolu lisesine gittin mühendis oldun mezun oldun asgari ücretten biraz fazlaya haftada 6 gün, günde 12 saat çalışmaya başladın. Bunun yerine meslek lisesinde meslek öğrenip ileride kendi işini yaparsın. Belki yine çok çalışırsın ama hem kurumsal şirketlere köle olmazsın hem de çok daha iyi kazanırsın.
Her üniversite için geçerli değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben işin teknik kısmında olmak istemiyorum meslegi kaçamak olarak kullanmak da istemiyordum ileride pişman olur keşke okusaydim dememek için okumak istiyorum.

Ah, keşke öyle kolay olsa, hayat. Meslek lisesine gidenlerden pek bir şey olmuyor. Ha, bazıları var ve elinden her iş geliyor. Büyük çoğunluk boşta ama.

Sonuç çıktısına bakıyorum ben. Günümüzde öğrecilerin birçoğu böyle olabilir ancak meslekten çıkarken bir mesleğinin olup bir şekilde iş bulabilme ihtimalin varken, Anadolu'dan çıkıp marketler haricinde iyi bir iş bulabilme ihtimalin çok düşük.

Açık açık söylüyorum ben babamı dinleyip meslekte elektrik okusaydım şu anda şhrimde olan herhangi bir tersane veya büyük iki fabrikada çok çok rahat bir şekilde işe başlamış ve günümüz için de gayet iyi rakamlar kazanabiliyor olurdum.

Her üniversite için geçerli değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sayısal değerleri sıfır olan bir öğrenci ODTÜ, İTÜ seviyesinde mühendislik kazanamayacağına göre bu kısma girmeye gerek yok. Yoksa ilk 5 bine giren öğrenci elbette daha iyi şartlarda işe başlayabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı