Star Wars: Battlefront 2 Beta oyuncu yorumu

PunishmentGazi

Kilopat
Katılım
3 Mayıs 2017
Mesajlar
1.064
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba sevgili Star Wars hayranları, biliyorum böyle bir oyunu bekliyorduk büyük bir umutla ve ilk olarak beklentilerimiz karşılanacak gibi görünüyor.
İlk oyun, konsoldan 250+ saat oynadığım ve PC platformuna geçince de satın aldığım orada 60+ saat oynamış oynamış olduğum, ayrıca uğruna RX 480'i oyun esnasında garantilik ettiğim oyundur. :)
İlk oyun çoğunlukla beğenilmemişti. Bunun en temel sebepleri;
  • Hikaye modu eksikliği
  • Eksik içerik
  • Oynanış mekaniklerinin zaman zaman saçma gelmesi
  • Ücretli içeriklerle bizi soymak istemeleri
Şimdi EA/DICE bana göre ilk oyunda, Battlefield 1'in bir antrenmanını yaptı. Battlefield 1 çıkmadan 1 yıl önce çıkışını yapmıştı oyun ve Frostbite motorunda çıkardıkları ilk yeni nesil oyundu. (Battlefield 4'ü saymıyorum çünkü ilk olarak eski nesile çıkıp, sonradan yeni nesil konsollara geldi.)
Electronic Arts bu zamana kadar ücretli içeriklerle inanılmaz gelir elde etti ve bu geliri bu oyunda da etmek istediler. Ben dahil bir çok Star Wars hayranı, Ultimate Edition'ı satın alarak bu duruma destek vermiş olduk. Ama Battlefield 1'de de aynı durumun devam etmesi ve bu sefer Premium/Ultimate sürümünün daha az satması, günümüzde de gittikçe yaygınlaşan mikro ödemeler ve kutu açmadan elde edilecek gelir gücünü EA serinin ikinci oyununda kullanmak istedi ve bunu Beta sürümünde de gördük.
İlk oyundaki eksiklikleri bir toparlarsak,
  • Bu oyunda Star Wars 6. ve 7. filmleri arasında geçecek olan bir hikaye yer alacak ve muhteşem gözüküyor.
  • İlk oyuna kıyasla yaklaşık 3 kat fazla içerik bizleri bekliyor.
  • Beta sürümünden gördüğümüz kadarıyla muhteşem oynanış mekanikleri mevcut. Askerlerin sağa sola takla atması bile çok farklı. (Özellikle Darth Maul ve Rey'i kapışırken gördüyseniz bunu hissedersiniz.)
  • Ücretli hiçbir içerik yok.
EA, yukarıda bahsettiğim kutu açma sistemini getirerek ücretli içeriklerle oyuncuları kendine iyice küstürmek yerine mikro ödemeler ile para kazanmayı seçmiş. Buna benzer birçok oyun sayabiliriz, Overwatch gibi.
Ancak EA oyunlarında daha önce böyle bir sistem yoktu ve nadir/efsanevi eşyaların nasıl doğru düzgün ayarlanabileceği bir soru işareti olabilir. Bu konuda deneyimsizler.
EA geçen oyunun hikaye modunun olmamasını Star Wars'un 7. filmiyle yakın zamanda çıkış yapması için yetişmeyeceğine bağlamıştı ve bir pazarlama stratejisi olduğunu belirtmişti.
Bu sefer bu prestiji toparlamak için oldukça fazla yatırım yapmışlar gibi görünüyor, zira oyunu sadece DICE yapmıyor. Hikayesi için Motive Stuidos, Uzay Savaşları için Criterion Studios geliştirmeleri yapıyor. DICE da çoklu oyuncu kısmında sorumlu.
Eklemeyi unuttuğum ve benim en çok sevindiğim konu da tüm üçlemelerden karakterlerin olması. İlk oyundan içimde hep bir ukde kalmıştır Obi-Wan veya Anakin'in olmaması.
Bu oyunda daha sonra eklenecek ücretsiz karakterler de göreceğiz ve herhangi bir kısıtlama olmayacak. Nasıl Beta'da Darth Maul ve Rey çarpışıyorsa, yeri geldiğinde Anakin ve Darth Vader bile çarpışabilecek ki bu biz hayranlar için çok keyifli bir durum.
Siz neler düşünüyorsunuz, düşüncelerinizi merak ediyorum. :)


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İzleyerek ağzım açıldı tek kelime müthiş
Almak istiyorum da 60 euro çok pahalı o kadar param yok :D 150 TL olursa kesinlikle alacam umarım black friday girer.
 
Bu kadar güzel bir oyun olupta bu kadar sarmayan bir oyun daha olamaz en fazla 2, 3 maç sonra sıkılıp kapatıyorum. :D
 
Aynen öyle.
Tüm DLC'ler ücretsiz, güncellemeyle birlikte gelecek otomatik. @u999
Kaldı ki EA'i savunmuyorum ama, EA'in yaptığı oyunlar her zaman Pay2Win mantığındadır demek çok yanlış.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı