Çözüldü Stardew Valley açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

CemErsever

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4
Ekran kartı
İntel Hd Graphics
Anakart
Vertion m275
İşlemci
İntel Quad 2 8300 2.50 ghz
Oyunda 55 saatim var fakat birden açılmamaya başladı. 2 haftadır falan denemediğim yöntem kalmadı. Bütün işletim sistemlerini denedim, format attım fakat hiçbir şekilde sonuca ulaşamadım. Process Monitor kaydını çıkardım acaba tam sorunu saptayacak biri yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Farklı bir ekran kartı ile denemeden önce son bir kez araştırayım dedim ve sorunu buldum umarım diğer arkadaşlarada yardımım dokunmuş olur eğer oyunu Steam'den oynuyorsanız smapi uygulamasını indirin ve kurun ardından şu adımları izleyin.

Stardew Valley Steam sayfası>ayarlar>özellikler >betalar> hiçbiri seçeneğini compatibility seçeneği ile değiştirin ve artık oyunu açabilirsiniz.
Oyun dosyalarını doğrulamayı denediniz mi? Muhtemelen denediniz ve sonuç alamadınız ama yine de sorayım.

E:\Users\x\AppData\Roaming\StardewValley\ErrorLogs\

Ek olarak bu konumdaki dosyaları arşivleyip MediaFire'a yükleyip paylaşabilir misiniz?

Ve olay görüntüleyici raporu da oluşturup paylaşın.

Evet oyun dosyaları bütünlüğünü doğruladım fakat sonuç alamadım.

Erorr logs raporunun yukarısında bu yazıyordu sanırım driver ile ilgili bir sıkıntı var fakat dediğim gibi oyunda 50 saatim var.

Bunu deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı sürücüsü yüklü değil mi? Ekran kartınızın sürücü sürümünü belirtin. Olay görüntüleyicisi raporu çıkmadı mı?
Sürücüm güncel ve yüklü Sürümü Intel G41 express chipset 8.15.10.2702.
Kod:
Olay görüntüleyicisi:

Hatalı uygulama adı: Stardew Valley.exe, sürüm: 1.5.6.22018, zaman damgası: 0x609308e7

Hatalı modül adı: KERNELBASE.dll, sürüm: 10.0.19041.1503, zaman damgası: 0xb2acaea9

Özel durum kodu: 0xe0434352

Hata uzaklığı 0x0000000000034f69

Hatalı işlem kimliği: 0xca8

Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d8210a51dcfbde

Hatalı uygulama yolu: E:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Stardew Valley\Stardew Valley.exe

Hatalı modül yolu: E:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll

Rapor kimliği: 29ff52d1-517f-4067-a833-41abc9ac69d1

Hatalı paket tam adı:

Application: Stardew Valley.exe

CoreCLR Version: 5.0.721.25508

.NET Version: 5.0.7

Description: The process was terminated due to an unhandled exception.

Exception Info: Microsoft.Xna.Framework.Graphics.NoSuitableGraphicsDeviceException: Failed to create graphics device!

---> System.PlatformNotSupportedException: MonoGame requires either ARB_framebuffer_object or EXT_framebuffer_object.Try updating your graphics drivers.

at Microsoft.Xna.Framework.Graphics.GraphicsDevice.FramebufferHelper.Create(GraphicsDevice gd) in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\MonoGame.Desktop\MonoGame.Framework\Platform\Graphics\GraphicsDevice.OpenGL.FramebufferHelper.cs:line 32

at Microsoft.Xna.Framework.Graphics.GraphicsDevice.PlatformInitialize() in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\MonoGame.Desktop\MonoGame.Framework\Platform\Graphics\GraphicsDevice.OpenGL.cs:line 340

at Microsoft.Xna.Framework.Graphics.GraphicsDevice.Initialize() in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\MonoGame.Desktop\MonoGame.Framework\Graphics\GraphicsDevice.cs:line 357

at Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.CreateDevice(GraphicsDeviceInformation gdi) in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\MonoGame.Desktop\MonoGame.Framework\GraphicsDeviceManager.cs:line 144

at Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.CreateDevice() in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\MonoGame.Desktop\MonoGame.Framework\GraphicsDeviceManager.cs:line 115

--- End of inner exception stack trace ---

at Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.CreateDevice() in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\MonoGame.Desktop\MonoGame.Framework\GraphicsDeviceManager.cs:line 123

at Microsoft.Xna.Framework.Game.DoInitialize() in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\MonoGame.Desktop\MonoGame.Framework\Game.cs:line 838

at Microsoft.Xna.Framework.Game.Run(GameRunBehavior runBehavior) in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\MonoGame.Desktop\MonoGame.Framework\Game.cs:line 465

at StardewValley.Program.Main(String[] args) in C:\GitlabRunner\builds\Gq5qA5P4\0\ConcernedApe\stardewvalley\Farmer\Farmer\Program.cs:line 175

Bu videoyu izlememiştim işe yaramamıştı şimdi tekrar denedim ve yine yaramadı.

Ekran kartın ve ekran kartı sürücün çok eski. Şimdiye kadar 50 saat oynadığını belirttin, 2 haftadır bu sorunu yaşıyorsun anladığım kadarıyla. Bu 2 hafta ya da bu ay içerisinde oyuna güncelleme geldi mi? Geldiyse güncelleme yüzünden açılmıyor da olabilir. Önceki versiyona dönebiliyorsan dön, açılıp açılmadığına bak derim.

Farklı bir ekran kartıyla deneme şansınız varsa onu da deneyebilrisiniz.

Fark etmemişim 19 Ocak'ta bir güncelleme gelmiş sanırım ondan olan bir hata. Farklı bir ekran kartı ile denerim artık teşekkürler.

Farklı bir ekran kartı ile denemeden önce son bir kez araştırayım dedim ve sorunu buldum umarım diğer arkadaşlarada yardımım dokunmuş olur eğer oyunu Steam'den oynuyorsanız smapi uygulamasını indirin ve kurun ardından şu adımları izleyin.

Stardew Valley Steam sayfası>ayarlar>özellikler >betalar> hiçbiri seçeneğini compatibility seçeneği ile değiştirin ve artık oyunu açabilirsiniz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…