Starfield gösterildiği gibi değil

Starfield gerçekten gösterildiği gibi değil, her ne kadar güzel şeylerde bulundursa kötü şeyleri çok fazla mevcut;

1-İnsanların tipi berbat ayarlanmış, adeta Fallout'takiler gibi ve aynı insandan bir sürü var, yeni oyuna düzgün bir şey ekleyemedinizmi gerçektende?

2-Oyun bir uzay ve gezegen oyunu ama ne uzayda, ne de gezegenlerde gezemiyorsunuz ve uzaydayken hızlı seyahat yapmadan başka bir gezegene gidemiyorsunuz, uzayda yapabildiğiniz tek şey uzay gemileri ile savaşmak. Gezegenlere gelirsek sadece maden toplama tarzı şeyler yapabiliyorsunuz ve ileri gidince sınıra geliyorsunuz ve gezegenler bom boş, sadece eklemek için eklenmişler adeta.

3-Oyunun optimizasyonu berbat, RTX 4090 bile Ultra ve 4K ayarlarda 60 FPS'yi çok zor görüyor ve Bethesda'nın önerdiği minimum ekran kartı en düşük ayarlarda 50 FPS'yi zor görüyor ayrıyeten şehirlerde ki optimizasyon ise oyun tarihinin en kötü optimizasyonu olabilir, kapalı alanda 80 FPS alıyorsan şehirlerde 30-50 arası bir FPS alıyorsunuz.

4-Oyunun her şeyini Ultra veya yüksek yapmazsanız oyun berbat oluyor yani düşükte falan oynayacaksanız hiç oynamayın çünkü her şey bulanık gibi oluyor. FSR açmazsanız da oyun artık çamurunda ötesine geçiyor, FSR en azından keskinlik ekliyor. Yani Cyberpunk'taki bir grafik havası var çok değişik bulanık, çamur ve dandik gibi işte ondan bu oyunda da var. 2K veya 4K monitörünüz yoksa bende olduğu gibi grafiklerden her zaman rahatsız olacaksınız.

5-Oyunun temel olarak her şeyi 2016 da çıkan oyun gibi, kısacası oyun eski bir oyun gibi, Next gen değil de PS 4 oyunuymuş gibi.

6- Oyunun Third person bakış açısı ile oynanışı AAA oyun tarihinin en kötüsü olabilir, o karakter mekanikleri hareketleri falan çok dandik yani 20 yıllık oyunlarda bu kadar kötü karakter kontrolü yok. Ama FPS'u gayet iyi.

7-Oyunun açılışı bile sıkıcı oyuna inanılmaz bir gaz ile giriyorsunuz ama oyunda 1-2 saat sonra hayal kırıklığına uğruyorsunuz o hikaye karakterler saçmalık nedir ya, ama neyse ki oyun bir hikayeli oyun sayılmaz.

8-Hayvan gibi yükleme ekranı var.

9- NPC'ler ile konuşurken NPC'nin suratının dipindeyiz, göz gözeyiz öpecek gibi şahsen kötü olmuş.

10- Oyun biraz karışık sayılabilir açık dünya RPG oyunlarına veya Bethesda oyunlarına aşina olmayanlara başta biraz zor gelebilir.

11- Oyunda düzgün grafik ayarları yok.

Dostlar bu yazdıklarımdan sonra tabii oyunu berbat sanmayın, iyi bir açık dünya RPG oyunu yani Skyrim'e benzeyen yanları var ama mükemmel de bir oyun değil.

Skyrim'in biraz geliştirilmiş modlu hali gibi. Buglar çok, tam olarak her yere gidip her şeyi yapamıyorsun, yani bahsedilen o sınırsız keşif olayı yok. Gezegende yürümeye başla bir yerden sonra görünmez duvara çarpıyorsun. Uzayda olduğun anlarda etrafında yine sınırlı bir alan var, gezegenden gezegene Fast travel yapmak zorundasın. Gibi gibi birçok şey var.

Teknik olarak ise görsellik olarak mevcut üst seviye ekrab kartlarının hakkını veremeyen bir oyun motoru var. Kötü değil ama 7 üzeri alması pek mümkün olmayan bir oyun benim gözümde.

Optimizasyon vs. her yeni çıkan oyunda sıkıntılı oluyor zaten. Birkaç ay içinde düzelir böyle şeyler. Pc'den Xcloud ile oynuyorum oyunu görüntü çamur gibi oluyor bazen ama yine de keyifle oynuyorum çünkü oyundan içerik fışkırıyor. Ana görev dışında hiçbir NPC ile konuşmuyorum ki odağım dağılmasın en azından yarısına kadar dümdüz oynayabileyim ama yine de birkaç sıde quest eklendi journal'ıma.

Arkadaşlar bu oyunda deneyim edilecek tonla hikaye var, adam uzayda seyahat edemiyorum diye hayıflanıyor. Bethesda oyunu bu adamlar sana ne zaman simulasyon oyunu yaptı? Çöp diyeni bile gördüm. 2 saniye loadıng ekranı da geliyorsa gelsin bu kadar içerik varken gözü görmez insanların.

Türk oyuncu topluluğu aşırı garip beklentilere girmiş anlam veremiyorum, uzay Skyrim’i bekliyordum uzay Skyrim’i aldım, performans olarak bir şey diyemem ben Xbox’ta oynuyorum aşırı stabil buglarla da karşılaşmadım 10. saatime geldim akıp gidiyor. Bu arada uzayda o kadar dolaşılmaması güzel olmuş boş boş gezeceğimize kaliteli yan görev yapmak daha dolu hissettiriyor, no man’s sky oynayabilirsiniz.

Skyrim'de olduğu gibi yine oyuncunun oyundan alacağı minimum keyfi bile modlar vermeye çalışacak ki ilk çıktığı günden modcular modlamaya başladı yapımcıların düzeltmesi gereken en ufak şeyleri modcular düzeltiyor bu oyunlar indie veya bütçesi dar yapımcılar tarafından yapılsa neyse de büyük şirketlerin baştan savma iş yapmaları sadece oyun çıkmadan önce heyecanlandırıcı sözlerle yüksek satış oranı kitleyip para aksın istiyorlar. Modcuları işe alsalar NPC'lerin de yüzüne nur geleceği kesin modellemeler ve grafikler falan tamamen Fallout 4 vari hiç mi grafiksel yol kat edemedin be bethasda. Son olarak oyundan alınacak zevk biraz da yaratıcılığa bakıyor saksı çalışırsa keyifle oynanır.

Starfield gerçekten gösterildiği gibi değil, her ne kadar güzel şeylerde bulundursa kötü şeyleri çok fazla mevcut;

1-İnsanların tipi berbat ayarlanmış, adeta Fallout'takiler gibi ve aynı insandan bir sürü var, yeni oyuna düzgün bir şey ekleyemedinizmi gerçektende?

2-Oyun bir uzay ve gezegen oyunu ama ne uzayda, ne de gezegenlerde gezemiyorsunuz ve uzaydayken hızlı seyahat yapmadan başka bir gezegene gidemiyorsunuz, uzayda yapabildiğiniz tek şey uzay gemileri ile savaşmak. Gezegenlere gelirsek sadece maden toplama tarzı şeyler yapabiliyorsunuz ve ileri gidince sınıra geliyorsunuz ve gezegenler bom boş, sadece eklemek için eklenmişler adeta.

3-Oyunun optimizasyonu berbat, RTX 4090 bile Ultra ve 4K ayarlarda 60 FPS'yi çok zor görüyor ve Bethesda'nın önerdiği minimum ekran kartı en düşük ayarlarda 50 FPS'yi zor görüyor ayrıyeten şehirlerde ki optimizasyon ise oyun tarihinin en kötü optimizasyonu olabilir, kapalı alanda 80 FPS alıyorsan şehirlerde 30-50 arası bir FPS alıyorsunuz.

4-Oyunun her şeyini Ultra veya yüksek yapmazsanız oyun berbat oluyor yani düşükte falan oynayacaksanız hiç oynamayın çünkü her şey bulanık gibi oluyor. FSR açmazsanız da oyun artık çamurunda ötesine geçiyor, FSR en azından keskinlik ekliyor. Yani Cyberpunk'taki bir grafik havası var çok değişik bulanık, çamur ve dandik gibi işte ondan bu oyunda da var. 2K veya 4K monitörünüz yoksa bende olduğu gibi grafiklerden her zaman rahatsız olacaksınız.

5-Oyunun temel olarak her şeyi 2016 da çıkan oyun gibi, kısacası oyun eski bir oyun gibi, Next gen değil de PS 4 oyunuymuş gibi.

6- Oyunun Third person bakış açısı ile oynanışı AAA oyun tarihinin en kötüsü olabilir, o karakter mekanikleri hareketleri falan çok dandik yani 20 yıllık oyunlarda bu kadar kötü karakter kontrolü yok. Ama FPS'u gayet iyi.

7-Oyunun açılışı bile sıkıcı oyuna inanılmaz bir gaz ile giriyorsunuz ama oyunda 1-2 saat sonra hayal kırıklığına uğruyorsunuz o hikaye karakterler saçmalık nedir ya, ama neyse ki oyun bir hikayeli oyun sayılmaz.

8-Hayvan gibi yükleme ekranı var.

9- NPC'ler ile konuşurken NPC'nin suratının dipindeyiz, göz gözeyiz öpecek gibi şahsen kötü olmuş.

10- Oyun biraz karışık sayılabilir açık dünya RPG oyunlarına veya Bethesda oyunlarına aşina olmayanlara başta biraz zor gelebilir.

11- Oyunda düzgün grafik ayarları yok.

Dostlar bu yazdıklarımdan sonra tabii oyunu berbat sanmayın, iyi bir açık dünya RPG oyunu yani Skyrim'e benzeyen yanları var ama mükemmel de bir oyun değil.
Böylece yılın en balon oyunu ödülünü Starfield'a takdim ediyoruz. 🏆

Yan hikayesi olan npcler iyi, olmayanlar çok boş. Uzayda yapabildiğimiz pek bişey yok. Gezegenlerın sınırı olmasa bilgisayarın veya konsollar patlamaz mıydı :D. Her bethesda oyunu gibi buglarla ve kötü optimizasyonla çıktı düzelir ilerde. İyi bir ssd olmadan insanı delirtir. Grafikleri yeni nesil hissettirmiyor. Onun dışında skyrim gibi rol yapma ve keşif hissi çok iyi bir oyun. Çok eksiğine rağmen yine güzel bir oyun yapmışlar

Oradan oraya uçup kombolar yapamadığın, sağdan soldan sürekli loot ile gelişmediğin, grafiklerin de biraz eski kaldığı bu oyun sanırım yeni nesil oyunculuğa uygun değil. Hikâye ve macera sevenlere hitap eden bir oyun diğerleri pas geçebilir.

Oyunun kitlesi belli, Bethesda'nın zaten yeni oyuncu kitlesi kazanmak gibi bir niyeti de yok, uzayda geçen Skyrim yapmışlar ki ben hâlâ uzun saatler tekrar tekrar Skyrim oynayan ve çok seven biriyim, gezegen limiti konusunda da daha ne istiyorsunuz anlamış değilim, gezegende su kütleleri hariç her yere iniş yapabiliyorsunuz, gezegenlerde farklı biyomlar o biyomlarda da farklı floralar var, Karşılaştırabileceğim tek oyun No Mans Sky, No Mans Sky da evet gezegenlere inebiliyorsunuz vesaire ama çok sıkıcı bir oyun ve berbat bir çıkışı oldu sonradan eklenen eklentilerin de oyunu daha eğlenceli yaptığını sanmıyorum, bu arada indiğiniz bölgenin alanı zaten çok büyük bütün gezegeni gezebilecek olsanız ne değişecek, gezegenler NMS'dekiler kadar küçük değil, benim sevmediğim yanları da var tabiki, mesela görev yapmadan sırf gezegenleri dolaşıp keşif yapmak isterseniz copy paste çok fazla şey var, gezegenler farklılar evet ama yerleşkeler birebir aynı, içindeki olaylar sadece random, bu hoşuma gitmedi doğal olarak, pek te el yapımı değil yani. Oyunda detaya inip, craft araştırma vesaire yapıp biraz da roleplay yaparsanız keyif alırsınız bence, Skyrim ve Fallout oynamamış veya sevmemiş olanlar.

Bu arada uzayda düşman gemilerine binip gemilerini çalabilirsiniz, çaldıktan sonra da satabilirsiniz, aynı şekilde gezegendeki gemileri de çalabiliyorsunuz.
Uzayda gemileri çalabilmek için yetenek açmanız gerekiyor, gemilerin motorunu patlatıp yanına gidip board yapıyorsunuz, performans olarak çok kötü değil bence, Bethesdanın bu motoru diğer oyunlardan bilenler vardır hızlanınca sapıtıyor, Skyrim ve Fallout'ta FPS kitliydi bu yüzden, Ultra ayarlarda Rtx 4060 ile 30-40 fps civarı alıyorum açık alan şehirlerde, kapalı mekanlarda FPS 70i görüyor, 30 FPS oynarken oyun rahatsız etmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı