Starfield hakkındaki düsünceleriniz?

dngsukuna

Picopat
Katılım
10 Kasım 2023
Mesajlar
203
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12. Nesil Intel® Core™ i7 12650H İşlemci
wındows 10
NVIDIA® GeForce® RTX4060 8GB 128 Bit GDDR6
32GB DDR4
1TB M.2 SSD PCle 4.0 (Okuma: 5000MB/s - Yazma: 3600MB/s)
15.6" FHD IPS 144HZ 3ms 45% 250NIT
Cinsiyet
Erkek
Yorumlar karısmıs bir de sizin yorumlarınızı alalım ben şahsen çok kotu bulmadım.
 
  • Çağ dışı animasyon kalitesi.
  • Kötü mekanik.
  • Açık dünya, şehir kalitesi hiç güzel değil. (Atlantis özellikle)
  • Kötü optimizasyon, bu grafiklere rağmen maalesef. Bundan çok daha iyi grafikli oyunları daha stabil oynayabiliyoruz. Garip bir şekilde kapalı mekanlar güzel görünürken açık dünya kötü görünüyor.
  • Hikaye sunumu bence daha iyi olabilirdi.
  • Sürekli ve neredeyse her etkileşimde loading ekranının olması.
 
Grafikler iyi değil. Özellikle istediği sisteme göre😀 savaş mekanikleri çok kötü. İnsanlarla olan savaşlar yine hızlı olduğu için çok sıkmıyor ama canavarlar mermi süngeri, çok sıkıcı. Yapay zeka son zamanlarda gördüğüm en berbat yapay zeka. Düzgün bir RPG deneyimi sunması iyi bir yanı ki oyunun birçok kusurunu bu RPG deneyimi bozuyor.
 
Oyunun en çok eleştri aldığı yanlarından biri olan vuruş hissiyatını ben o kadar da kötü bulmadım. Tabii ki yakın bir kıyas gerekiyorsa Cyberpunk 2077'nin yanına bile yaklaşamaz ama yine de idare eder denebilir. Mükemmel bir hikayesi var. Hikayeden kastım ana hikaye değil ana hikayeyi yaparken karşınıza çıkan yan görevler. Zaten Bethesda oyunları genelde bunun üzerine kurulu oluyorlar. Bir de tabii ki çok fazla galaksi bulunuyor bu yüzden Fast travel olmalı ama atıyorum venüs neptün arası giderken de geminin daha hızlı gidip oraya Fast travel yapmadan gitmek isterdim sürekli Fast travel kullanmak hele de bir uzay oyununda kullanmak sıkıcı geliyor. Gemiyi daha sık kullanabilmeliydik.İlk şehrimiz olmasına rağmen Atlantis çok boş gözüküyor en nefret ettiğim şehir o zaten Akila'da oyuna başlasaydık mesela çok da güzel olurdu. Onun harici ben sadece diyologları okuduğum için çok dikkat etmedim ama ana karakterler dışındaki karakterlerin yüzleri çok kötü ve tüm herkesin mimikleri rastgele hareket ediyor. Ekstra olarak en çok değinmek istediğim şeyi yazıyorum: Oyunun akıl almaz derecede fazla olan loading ekranları. Ben Xbox Series X'de oynadığım için maksimum 2-3 saniye sürüyorlardı ama buna rağmen sizi oyunun atmosferinden tamamen kopartıyorlar. Genel bir değerlendirme yapacaksam bu oyuna 10 üzerinden 6 verirdim.
 
Yorumlar karısmıs bir de sizin yorumlarınızı alalım ben şahsen çok kotu bulmadım.
Intel uhd graphics ve i3 1005g1 laptopumla konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum ama sağdan soldan duyduğum ve gördüğüm kadarıyla ve benim fikrimce, bir uzay oyununa göre bence rezalet. Fast travel mantığını çok sevmem oyunlarda zaten, hele bir uzay oyununa bence aşırı saçma. Uzay havasını falan veya gezegen içlerini daha iyi verebilirdi
 
Uzay simülasyonu beklesen elde kalır. Aksiyonu, vuruş hissi yine kötü. Grafiklere göre kötü optimizasyon. Gereksiz fazla yükleme ekranı. Çağının gerisinde kalmış bir RPG. Her yerden yeni bir olay çıkması dışında kötü bir oyun. Ama tek iyi yaptığı şeyin bu olmaması lazım. Bunu zaten iyi yapıyordun Skyrim'de Oblivion'da morrowindde. Üzerine koyması lazımdı. BG3 sonrası oynanınca mimikler yüz detayları da çok çok kötü geliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı