Starfield incelemeleri neden bu kadar olumlu?

Olumsuz inceleme yazıp iade edenlerin incelemeleri siliniyormuş. Keza daha metacritic açmadı incelemeyi arkadaş oyunu millet 10 gündür oynuyor dün zaten çıktı hala metacritic açacakta inceleme yazacağız ne saçma sapan bir site orası onu da anlamadım gitti.
 
Oyunu çok bekliyordum 2-3 aydır. Çıkınca 1 saat oynamadan sildim. Ya diyorum uzay simülasyonu ama şu yok bu yok adam diyor ki siz çok beklentiye girmişsiniz siz enayilik etmişsiniz. Adamlar gemiyi tasarlamamıza izin veriyor ama uzayda gemiyle bile dolanamıyoruz adamakıllı. Sunumda diyor orası sadece arka fondaki bir gezegen değil oraya da gidebiliyorsunuz ama gemiyi kaldırıp gidemiyorsun otomatik olarak PNG durumuna düşüyor o gezegen. İnceleme yapanlar da yorumu tutsun diye saçma sapan şeyler yazıp olumlu veriyorlar oyunu beğenmeyen bile olumlu veriyor. Optimizasyonu işin içine katmadım bile. Hayal kırıklığı ya.

Bu arada bu dediklerimi hiç beğenmediğim No Man's Sky'de bile yapabiliyorduk.

Çok beklentiden ziyade yanlış beklentiye girmişsiniz. Oyun uzay simulasyonu açısından oynanacak bir oyun değil. İçeriğinde simulasyon tarzı şeyler mevcuttur ancak ana odak o değil.
Ayrıca No Man's Sky ile karşılaştırılabileceğini düşünmüyorum.
 
O zaman öyle pazarlamasalardı oyunu?

Oyunu savunmuyorum kimine göre iyi kimine göre kötüdür ne beklendiğine bağlı. Evet oyunu biraz yanlış pazarladılar katılıyorum ama söz konusu firma Bethesda olunca çıkacak oyunun yapısı biraz ortada. Bu konuda sizi suçlamak saçma olur zaten siz farklı bir şey beklemiş olabilirsiniz.
 
6 saattir oynuyorum oyunu. Güzel yanları çok. Ama bence(şahsi fikrim yani), parasını haketmiyor ne kadar içerik sunmuş olursa olsun. Sistemimde, hiçbir mod olmadan, güzel FPS değerleriyle oynuyorum bu arada. Ona rağmen süper değil. Aldık bir kere, oynayacağım ama firmanın, arkadaşların da dediği gibi, mod yapabilen kitlesine güvenip, böyle bir oyun çıkartmalarını ben de kınıyorum. Cyberpunk 2077 de oynuyorum şuanda, ilk çıktığında o da kötüydü ama şuanki hali ile benim beğenimi kazandı. Ne alaka diyeceksiniz, ikisi de açık dünya oyunu sonuçta her ne kadar CB77 bir RPG olmasa da. Ve şuanda oynadığım iki büyük oyun bunlar, ondan dolayı, ister istemez kıyaslamak durumunda kaldım.
 
Hala oyun büyük diye optimize oyun çıkartmak zor diye savunuyorlar. Off, hâlâ savunulabiliyor, Allah'ım ben sarhoş muyum? Rüya mı görüyorum? Gerçek mi bu?

Bu kadar oyun şirketi bizi uyuz etmek için mi kötü bir optimizasyon ile çıkarıyor sizce? Kasıtlı yapılan bir durum mu? Savunduğumdan değil bu arada. Durum açık ve net. Kolay olmadığı ve uzun zaman gerkenen bir durum olduğuda açıktır. Konsollar ancak optimize edilebilmiş. Ekstra olarak denildiği kadar kötü bir optimizasyonu olmadığı benim aldığım FPS değerleri ile açık. Durum bundan ibaret.
 
Ortalamanın üstünde bir Bethesda oyunu, diyebileceğim şey bu hayatında ilk kez Bethesda oyunu oynayacak kitlenin beklentilerini tabii ki anlayamam ama böyle oyunu beğenen kısma sallamak da biraz abes geldi, ben aradığımı buldum benim “uzay Skyrim'i” beklentimi karşıladı, ha bu arada hiçbir pazarlama kampanyasını da takip etmedim ondan mutluyum, dediğim gibi ortalama üstü bir Bethesda oyunu büyük ihtimalle bundan 10 yıl sonra da oynayan olacaktır nasıl şuan hala Skyrim’in oynanıyor olduğu gibi.
 
Fiyasko rezalet değil özünde ortalama üstü bir oyun sadece balondu çok şişirdiler.
 

Geri
Yukarı