Starfield kadar "abartılmış" bir oyun yok

@bilmemem

Hocam size bir lafım yok, konu sahibi demiş zaten para almışlar diye. Size bir şey demedim zaten. Bunu başka bir konuda da söyleyecektim; konu kilitlendi moderatörler tarafından burada söyleyeyim. Skyrim'den beri kullandıkları motoru ısıtıp böyle iddialı bir oyunda kullandıkları için teknik tarafın altından kalkamadılar. Oyun 60 FPS'in üzerine çıkmıyor cap varmış gibi. Halbuki yok cap falan, ne optimizasyon iyi ayarlanmış ne de oyun tam olarak New-gen çıkabilmiş.

Enis Kirazoğlu örneğinden gideyim, adam videosunda diyor zaten; teknik tarafta oyun kendini zorlamamış diye. Bazı dümbelekler aynen bunu diyor, ama bunu diyen adama satılmış diyor sırf hikayeyi beğendi diye. O yüzden diyorum zevkler tar-Ti-şıl-maz.

Enis Kirazoğlu kendi yorumunu yapıyor ona satılmış kimse diyemez fakat Starfield'ın bu kadar iyi puan alıp da sevilmemesi değişik.

Vuurş hissiyatı göreceli bir kavram.
Aslında vuruş hissiyatı diye bir şey yok yurt dışındaki incelemeleri izlerseniz hiçbir oyunda vuruş hissiyatını değerlendirmezler. Tabii oyunda vurunca vurduğumuzu hisetmeliyiz. Ama bu Starfield'in eksilerinden biri. Benim önerim ışın atan silahları kullanın onların vuruş hissiyatı daha güzel.

Oyunu bitirmeye çalışacağım, belki fikrim değişir ama oyun başından beri pek bana hitap etmiyordu.

Vuurş hissiyatı göreceli bir kavram.
Aslında vuruş hissiyatı diye bir şey yok yurt dışındaki incelemeleri izlerseniz hiçbir oyunda vuruş hissiyatını değerlendirmezler. Tabii oyunda vurunca vurduğumuzu hisetmeliyiz. Ama bu Starfield'in eksilerinden biri. Benim önerim ışın atan silahları kullanın onların vuruş hissiyatı daha güzel.

Peki denerim.

Enis Kirazoğlu kendi yorumunu yapıyor ona satılmış kimse diyemez fakat Starfield'ın bu kadar iyi puan alıp da sevilmemesi değişik.

Oyunu bitirmeye çalışacağım, belki fikrim değişir ama oyun başından beri pek bana hitap etmiyordu.

Vallahi ben oyunu bitirmiycem 20 saat oynayıp salacağım. Size de onu öneririm oyun daha iyi bir tat bırakır keza ana hikayesi çok kötü.

Hangi ekran kartıyla oynadınız? Ben indireceğim de FPS testlerine bakınca içim karardı. Siz konuşma eleştirme seviyesine geçebilmişsiniz. Ben daha oyunu oynayabilir miyim onu düşünüyorum :(. RTX 3060 laptop var bende. Sizce oynatır mı?

Hangi ekran kartıyla oynadınız? Ben indireceğim de FPS testlerine bakınca içim karardı. Siz konuşma eleştirme seviyesine geçebilmişsiniz. Ben daha oyunu oynayabilir miyim onu düşünüyorum :(. RTX 3060 laptop var bende. Sizce oynatır mı?

RX 6700XT highda 50 FPS falan veriyordu medium-Low'da 60 oynatır diye düşünüyorum.

Bir de konuyla ilgili görüşümü belirteyim. Arkadaşlar Fallout New Vegas, Fallout 4 gibi Bethesda oyunlarını deneyimlemiş biri olarak FPS'in çok iç açıcı olmayacağını tahmin ediyordum. Heleki sistem gereksinimleride resmen böyle olacağını bağırıyordu. Bahsettiğim oyunlardan Fallout New Vegas gibi 2010'larda çıkmış bir oyun bile hala optimizasyon olarak yeterli seviyede değil ve akıcı oynanmıyor. Fakat Bethesda zaten daha çok verdiği rol yapma içeriğiyle, verdiği kaliteli yan görevlerle tanınan bir firma. Ne zaman Bethesda oyununa girsem ana görevden ilerlemek yerine girebildiğim kadar yer ve mekana girip milletle konuşuyorum ki bir olay veya görev çıksın oyun akıp gitsin. Eğer bahsettiğim oyunlarda dümdüz ana görevden akıp giderseniz hem oyunun size sunduğu çoğu içerikten mahrum kalırsınız hem de oyunlar sizi tatmin etmez. Bir de silah vuruş hissiyatından bahseden arkadaşlar var. Sizlere kesinlikle katılıyorum fakat şunu da bilmelisiniz, bu oyunun asıl olayı aksiyon değil. İyi olsaydı çok iyi olurdu fakat yapımcılar daha çok içeriğe önem veriyor anlaşılan. Starfield'ı daha deneyimleyemedim fakat ne oynayacağımı, beni neyin karşılayacağını iyi biliyorum. Belki de fazla beklentiyle girdiniz oyuna ya da izlediğiniz videolar o izlenimi verdi. Bence yine fena olmayan bir iş çıkarttılar ama oyun oynanamayacak kadar kötü bir optimizasyona sahip ve bence oyundan çok eleştirilmesi gereken konu bu. Bir oyunun içeriğinden daha çok oynanılabilirliği önemli ki bu konuda da Bethesda ağır sınıfta kaldı maalesef.

Konuyu tekrar açığa çıkarttığım için üzgünüm karşıma çıktı. Öncelikle size bu oyuna abartılmış veya abartılmamış deme hakkını kim veriyor bana onu bir söyleyin. Bence abartılmış diyebilirsiniz, bence abartılmamış diyebilirsiniz fakat oynayıp zevk alan birini yargılayamazsınız. Starfield bir RPG oyunu için söylediklerini başaran bir oyun. Bazı şeyleri başarısız bazı şeyleri başarılı yerine getiren bir oyun. Üstelik C-RPG ile A-RPG türünü kapıştırmanızı da çözemedim bunda bile bir kıyas var. Bir oyunu teknik detaylar üste çıkartmaz. Size verdiği oynanış, size verdiği özgürlük, size verdiği eğlence oyun deneyiminizi etkiler. Düşünsenize gelmiş geçmiş en iyi grafikli bir oyun çıkıyor hayat vermelik bir uzunluğu var ama içerik bomboş, sıkıcı. Naparsınız? Abi grafikler çok iyi mimikler efsane deyip oyunu bitirir misiniz? Yoksa "ee yeter lan" deyip bir kenara mı atarsınız? Üstelik Bethesda firması da bu oyunda çok iyi bir ilerleme kat etti. Çok övdüğünüz Skyrim'de bir teknik facia onu neden eleştirmiyorsunuz? Skyrim kötü demiyorum çok iyi bir oyun ama Skyrim'i eleştirmezken neden Starfield'ı eleştiriyorsunuz? 2011 yılı içinde kötüydü Skyrim'in teknik tarafı. Vurduğun zaman düşman tepki vermiyordu, mekanikler kütüktü, grafikler 2008 yapımı GTA 4 oyunundan bile kötüydü. Neden o zaman eleştirmediniz?

Konuyu tekrar açığa çıkarttığım için üzgünüm karşıma çıktı. Öncelikle size bu oyuna abartılmış veya abartılmamış deme hakkını kim veriyor bana onu bir söyleyin. Bence abartılmış diyebilirsiniz, bence abartılmamış diyebilirsiniz fakat oynayıp zevk alan birini yargılayamazsınız. Starfield bir RPG oyunu için söylediklerini başaran bir oyun. Bazı şeyleri başarısız bazı şeyleri başarılı yerine getiren bir oyun. Üstelik C-RPG ile A-RPG türünü kapıştırmanızı da çözemedim bunda bile bir kıyas var. Bir oyunu teknik detaylar üste çıkartmaz. Size verdiği oynanış, size verdiği özgürlük, size verdiği eğlence oyun deneyiminizi etkiler. Düşünsenize gelmiş geçmiş en iyi grafikli bir oyun çıkıyor hayat vermelik bir uzunluğu var ama içerik bomboş, sıkıcı. Naparsınız? Abi grafikler çok iyi mimikler efsane deyip oyunu bitirir misiniz? Yoksa "ee yeter lan" deyip bir kenara mı atarsınız? Üstelik Bethesda firması da bu oyunda çok iyi bir ilerleme kat etti. Çok övdüğünüz Skyrim'de bir teknik facia onu neden eleştirmiyorsunuz? Skyrim kötü demiyorum çok iyi bir oyun ama Skyrim'i eleştirmezken neden Starfield'ı eleştiriyorsunuz? 2011 yılı içinde kötüydü Skyrim'in teknik tarafı. Vurduğun zaman düşman tepki vermiyordu, mekanikler kütüktü, grafikler 2008 yapımı GTA 4 oyunundan bile kötüydü. Neden o zaman eleştirmediniz?
Bir konuda "bence" eki kullanılmasına gerek yoktur. Zaten cümle kesinlik içeriyorsa o kişisel bir yargıdır, neyse sana Türkçe dersi verecek değilim. Zevkler ve renkler tartışılır ve insanların birbirlerinin zevklerini yargılamaya hakkı vardır.

Konuyu tekrar açığa çıkarttığım için üzgünüm karşıma çıktı. Öncelikle size bu oyuna abartılmış veya abartılmamış deme hakkını kim veriyor bana onu bir söyleyin. Bence abartılmış diyebilirsiniz, bence abartılmamış diyebilirsiniz fakat oynayıp zevk alan birini yargılayamazsınız. Starfield bir RPG oyunu için söylediklerini başaran bir oyun. Bazı şeyleri başarısız bazı şeyleri başarılı yerine getiren bir oyun. Üstelik C-RPG ile a-RPG türünü kapıştırmanızı da çözemedim bunda bile bir kıyas var. Bir oyunu teknik detaylar üste çıkartmaz. Size verdiği oynanış, size verdiği özgürlük, size verdiği eğlence oyun deneyiminizi etkiler. Düşünsenize gelmiş geçmiş en iyi grafikli bir oyun çıkıyor hayat vermelik bir uzunluğu var ama içerik bomboş, sıkıcı. Naparsınız? Abi grafikler çok iyi mimikler efsane deyip oyunu bitirir misiniz? Yoksa "ee yeter lan" deyip bir kenara mı atarsınız? Üstelik Bethesda firması da bu oyunda çok iyi bir ilerleme kat etti. Çok övdüğünüz Skyrim'de bir teknik facia onu neden eleştirmiyorsunuz? Skyrim kötü demiyorum çok iyi bir oyun ama Skyrim'i eleştirmezken neden Starfield'ı eleştiriyorsunuz? 2011 yılı içinde kötüydü Skyrim'in teknik tarafı. Vurduğun zaman düşman tepki vermiyordu, mekanikler kütüktü, grafikler 2008 yapımı GTA 4 oyunundan bile kötüydü. Neden o zaman eleştirmediniz?

Bir oyuna oynanışı kötü dersiniz anlarım. Hikayesi kötü dersiniz anlarım. Eğlenceli değil dersiniz anlarım. Ama bir oyunu teknik tarafından eleştirmek çok mantıksız bir hamle.

Bir konuda "bence" eki kullanılmasına gerek yoktur. Zaten cümle kesinlik içeriyorsa o kişisel bir yargıdır, neyse sana Türkçe dersi verecek değilim. Zevkler ve renkler tartışılır ve insanların birbirlerinin zevklerini yargılamaya hakkı vardır.

Gerek vardır sevgili dostum. Bence eki kullanılmıyorsa o nesnel bir yargıdır. Herkesin kabul ettiği bir yargıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı