Starfield kadar "abartılmış" bir oyun yok

Neyse gidip Starfield'a 100 üzerinden kaç puan verirdiniz diye konu açıp forumda iç savaş çıkarayım bari.😅

Souls oyunlarını tek kılıçla bile bitirmek mümkün. Oyundaki her düşmanı kesip ve üstelik bölgelere underlevel olarak giden biriyim. Demek ki doğru bilgiyle kolay.
Kolay olmasına gerek de yok ki, zor olmaları daha iyi. Bir oyun zorsa seni içinde barındırdığı tüm mekanikleri kullanmaya zorlar, bu da pozitif bir şeydir. Yukarıda örneğini verdim RDR2 biraz daha zor olsa çok daha tatlı bir oyun olurdu, yan mekanikler çok daha anlamlı hale gelirdi çünkü.

İnsanlar The Witcher 3'ün en zor zorluk seviyesinde oynanması gerektiğini söyler mesela, bunu havalı olmak "bakın zorda bitirdim" demek için söylemiyorlar. Oyunu zorda oynamadığın zaman çok kolay oluyor ve doğru düşmana göre kılıca doğru yağı sürmek, savaş öncesi iksirlerle hazırlık, toksisite, düşmanın zayıflığına göre Witcher işareti atmak gibi yan mekaniklerin hiç ama hiçbiri önemli gelmiyor oyuncuya. Çünkü tüm bunları görmezden gelip sadece kılıç sallasan bile kolayca bitiyor oyun, işte bu yüzden insanlar zorda oynayın diyor The Witcher 3'ü. Ee tüm bunları görmezden gelince de The Witcher 3 çok sığ bir aksiyon oyununa dönüşüyor, ha bunları kullanınca çok üst seviye bir oyun mu oluyor; hayır ama çok daha iyi bir noktaya evrildiği kesin.

Oyunda 40. saate geldim ayıla bayıla oynuyorum. Skyrim'i 12 13 yaşında ilk defa oynarken hissettiğim her şeyi tekrar hissediyorum. Boşuna linçleniyor oyun.

Boşuna linçlenmiyor hocam, çok gazlandı bu türe ilgi duymuyordum ben bile kurdum çıktığı gün. Ama vuruş hissi Doom98'den daha kötü adama vurduğumu can barının gitmesinden anlıyorum. Ayrıca çok fazla diyalog var ama seçimler bir şeyi etkilemiyor. NPC hareketleri garip geldi yani 3-4 saat oynamamda bana gram keyif vermedi.

Oyunda 40. saate geldim ayıla bayıla oynuyorum. Skyrim'i 12 13 yaşında ilk defa oynarken hissettiğim her şeyi tekrar hissediyorum. Boşuna linçleniyor oyun.

Tamamen sizin fikriniz ama bu oyun Skyrim'in uzaya port edilmiş hali. Her şey Skyrim gibi. Her şey. Adımbaşı yükleme. Olmayan vuruş hissi, istediği sisteme göre patates grafikler. Siz bir Skyrim aşığı iseniz size bu oyun güzel gelebilir.

Boşuna linçlenmiyor hocam, çok gazlandı bu türe ilgi duymuyordum ben bile kurdum çıktığı gün. Ama vuruş hissi Doom98'den daha kötü adama vurduğumu can barının gitmesinden anlıyorum. Ayrıca çok fazla diyalog var ama seçimler bir şeyi etkilemiyor. NPC hareketleri garip geldi yani 3-4 saat oynamamda bana gram keyif vermedi.

Aksiyonun berbat, mimiklerin sıfır, optimizasyonun iğrenç, uzayda yapacak bir şeyin olmaması doğru. Skyrim'de de zevk aldığım şey bir görevden diğerine giderken bu sefer neyle karşılaşacağım merakıydı, bunda da aynısı var.

Tamamen sizin fikriniz ama bu oyun Skyrim'in uzaya port edilmiş hali. Her şey Skyrim gibi. Her şey. Adımbaşı yükleme. Olmayan vuruş hissi, istediği sisteme göre patates grafikler. Siz bir Skyrim aşığı iseniz size bu oyun güzel gelebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı