Peki ikisi de teknik sıkıntılarla çıkmış olsaydı yaptığı tüm o iyi şeyleri görmezden gelip laf söyleyebilecek miydiniz? Hiç sanmıyorum, RDR2 PC'ye geldiğinde optimizasyonu çok kötüydü ama herkes "normal abi bu yılın oyunu değil o ileri teknoloji oyunu olacak o kadar" deyip savundu. Onu da geçtim GTA IV hayatımda gördüğüm en rezalet portlardan biri ama kimsenin eleştirdiğini görmedim, "dünyanın en iyi oyunu" diyenler bile var.En basitinden Rockstar'ın son 2 büyük oyunu. RDR2 ve GTA 5 normal sürümlerinde çok çok az hata barındırır. Eğer sizin gibi boyut açısından bakacaksak Call of Duty'lerde 200 GB olmasına rağmen öyle dev problemlerle(En azından hikâye modunda) karşı karşıya değil, Souls oyunları da mesela harita yapısı büyük ve komplike olmasına rağmen konsol sürümlerinde hatasız sayılır.
Onu da geçtim GTA IV hayatımda gördüğüm en rezalet portlardan biri ama kimsenin eleştirdiğini görmedim, "dünyanın en iyi oyunu" diyenler bile var.
Buna katılıyorum bak. GTA IV berbat bir optimizasyona sahip. Hâlâ da öyle. Benim için her açıdan ortalama altı bir oyundur, optimizasyonu iyi olsa bile öyle olurdu benim için. Tabii bu BG3'ün yarım yamalak bir oyun olduğunu değiştirmiyor.
Bende oyuna göre muamale olmuyor hocam. Last of Us Part 1 PC portu rezalet çıktığında da her fırsatta gömdüm, RDR 1 PS4 portu 30 FPS çalışacağı için de gömdüm, Metal Gear Solid 2 ve 3'ün PS5 portu 720p çalışacağı için de gömdüm. Hatta Last of Us Part 1 ile Metal Gear Solid rezilliğinin haberini veren de bendim bu forumda. Ki ben Red Dead Online ve RDR2'nin PC portuna da laf atmış biriyim. Hâla daha RDR2'nin PC portunda Anti-Alising problemi yüzünden oyunun native hâlinde de DLSS ve FSR açık olan hâlinde de gözleri rahatsız olanlar var. GTA 5 ise benim hiçbir zaman ayıla bayıla oynadığım bir oyun olmadı, yani savunmak için sebebim yok o oyunu. GTA SA gibi özel bir yeri de yok bende.Peki ikisi de teknik sıkıntılarla çıkmış olsaydı yaptığı tüm o iyi şeyleri görmezden gelip laf söyleyebilecek miydiniz? Hiç sanmıyorum, RDR2 PC'ye geldiğinde optimizasyonu çok kötüydü ama herkes "normal abi bu yılın oyunu değil o ileri teknoloji oyunu olacak o kadar" deyip savundu. Onu da geçtim GTA IV hayatımda gördüğüm en rezalet portlardan biri ama kimsenin eleştirdiğini görmedim, "dünyanın en iyi oyunu" diyenler bile var.
Starfield'ın puanının 90 altı olmasının sebebi optimizasyon mu? Ben okumadım incelemeleri, 90 üstü bekliyordum açıkçası ana Bethesda stüdyosunun yaptığı tüm oyunlar 90 üstü çünkü öyle bir beklenti oluşturdu bende. Çok basın kuruluşlarının verdiği puanları umursamıyorum ama bu sefer neden böyle oldu merak ettim doğrusuStarfield'ı optimizasyonundan dolayı düşük puan veren büyük oyun incelemeleri yapan siteler aynı objektifliği BG3'e gelince yapamıyorlar sanki babalarının şirketi arkadaş.
Fakat BG3 için aynı şeyi söyleyemem. 6600 XT ile oynamaya çalışıp beni kanser etmişti.
RDR 2'de de keza oynadığım optimizasyon sorunu yaşamamıştım.
RDR2 şu Anti- Alising olayını saymazsak sonradan iyi toparladı PC alanında. Zaten Rockstar GTA 5'i bile 2 yılda PC'ye getirirken RDR2'yi 1 yılda getirince şahsen ben kötü bir şeyler bekliyordum. Oyun PC'ye ilk geldiğinde Steam'e de 1 ay geç çıktı yani Steam'de kötü incelemeler almadan önce biraz toparlama şansı da oldu.RDR 2'de ben de sorun yaşamadım. Ara sıra kasabalarda performansın düştüğü oluyordu ancak "Bu optimizayson sorunlu." diyecek kadar ben bir şey görmedim.
IGN 7 verdiyse oyun iyidir.IGN 7 verdi. Bir gariplik var gibi
Evet, o dev hatalara ragmen gelmis gecmis en iyi oyun seciliyor her yerde.Siz her açıdan beğendiniz diye her açıdan en iyisi olmuyor. GTA 4'de %98 ile en iyi GTA oyunu fakat baktığınızda 5'in ve San Andreas'ın seveni daha fazladır.
En basitinden Rockstar'ın son 2 büyük oyunu. RDR2 ve GTA 5 normal sürümlerinde çok çok az hata barındırır. Eğer sizin gibi boyut açısından bakacaksak Call of Duty'lerde 200 GB olmasına rağmen öyle dev problemlerle(En azından hikâye modunda) karşı karşıya değil, Souls oyunları da mesela harita yapısı büyük ve komplike olmasına rağmen konsol sürümlerinde hatasız sayılır.