Starfield metacritic 87!

BG3 beklentiyi karşılamadı mı? Hayal dünyasında mı yaşıyorsunuz? Oyun türü sevmeyenler tarafından bile sevildi. Metacritic ortalaması 96. Cyberpunk çöpü ile karıştırdınız herhalde. Nerede teknik sorunlar bu arada? Ara sıra fps düşmesi dışında tek bir teknik sorun veya bug gibi problemle karşılaşmadım. Kimi izlediysem oyunu beğendi zaten beğenmeyen bi kıdemli Technopat yazarları var burada 3-5 tane. Neredeyse herkesin gözunde GOTY alabilme kapasitesi olan bir oyuna beklentiyi karşılamadı demek düşük IQ'li bir yaklaşım dostlar. Siz sevmemiş olabilirsiniz ama bu oyunun kötü, beklentileri karşılamadığı ve inceleyenlerin satılık olduğu anlamına gelmiyor. Yapımcı firmanın umrunda bile olmamalısınız ama adamlar sizin için oyunu Türkçe bile yaptı ve Türkçe dil desteği kolay kolay gelemez algısını kırdı. Oyunu tartıştığınız konular resmen şaka gibi. Tamamdır dostum metacritic sitesindeki herkese parayı ben verdim itiraf ediyorum. Başka tür oyunlarla da kıyaslamayın.

Bu arada Starfield'e 70 vermek kesinlikle haksızlık.

Çağımızın vebası fanboyluk ah ah.

BG3 beklentiyi karşılamadı mı? Hayal dünyasında mı yaşıyorsunuz? Oyun türü sevmeyenler tarafından bile sevildi. Metacritic ortalaması 96. Cyberpunk çöpü ile karıştırdınız herhalde. Nerede teknik sorunlar bu arada? Ara sıra fps düşmesi dışında tek bir teknik sorun veya bug gibi problemle karşılaşmadım. Kimi izlediysem oyunu beğendi zaten beğenmeyen bi kıdemli Technopat yazarları var burada 3-5 tane. Neredeyse herkesin gözunde GOTY alabilme kapasitesi olan bir oyuna beklentiyi karşılamadı demek düşük IQ'li bir yaklaşım dostlar. Siz sevmemiş olabilirsiniz ama bu oyunun kötü, beklentileri karşılamadığı ve inceleyenlerin satılık olduğu anlamına gelmiyor. Yapımcı firmanın umrunda bile olmamalısınız ama adamlar sizin için oyunu Türkçe bile yaptı ve Türkçe dil desteği kolay kolay gelemez algısını kırdı. Oyunu tartıştığınız konular resmen şaka gibi. Tamamdır dostum metacritic sitesindeki herkese parayı ben verdim itiraf ediyorum. Başka tür oyunlarla da kıyaslamayın.

Bu arada Starfield'e 70 vermek kesinlikle haksızlık.
Baya baya inanmislar yazarlarin Baldur's Gate 3'e yuksek puan vermesi icin rusvet aldigina bu arada. Bu forumun en az %25'ini Manisa ruh ve sinir hastaliklari hastanesine bodozlama alirlar.

Cyberpunk 2077 için de "Oynadım hiç hata görmedim." diyenler vardı. Oyunu baştan sona yeniden oynadım ve ana görevlerde bile hatalarla karşılaştım. Herkes kendi gördüğüne inanıyor, tüm oyunlar için bu geçerli.
Cyberpunk'u 2020 ve 2023'te iki kez oynadım ve oyun bug dolu. Baldur's Gate 3'te ise sadece bir kaplama hatası ile karşılaştım küçücük. Ben de kendi gördüklerimi aktarıyorum.

Cyberpunk'u 2020 ve 2023'te iki kez oynadım ve oyun bug dolu. Baldur's Gate 3'te ise sadece bir kaplama hatası ile karşılaştım küçücük. Ben de kendi gördüklerimi aktarıyorum.
Baldur's Gate 3'de ben de hiç hata yaşamadım, 45 saat oynadım ama bitirmedim oyunu. Güzel sağlam bir rol yapma deneyimi ama benim için özel bir deneyim olamadı o kadarlık oynanış süresince. Disco Elysium'u daha çok sevmiştim açıkçası.

Benim BG3 ile ilgili abartı bulduğum bir söylem var o da oyunun sunum kalitesinin çok iyi, harika olduğunu söylemeleri. Oyunun sunum kalitesinde o kadar abartılacak hiçbir şey yok, hatta karakter mimikleri oldukça kötü, yapmacık. Genelde bu tarz oyunlarda ara sahne bile görmüyoruz diyebilirsiniz ancak Baldurs Gate 3'ün ara sahnelerinin diğer oyunlardaki gibi 2 karakterin karşı karşıya gelip konuşmasından pek de bir farkı yok.

Cyberpunk 2077 için de "Oynadım hiç hata görmedim." diyenler vardı. Oyunu baştan sona yeniden oynadım ve ana görevlerde bile hatalarla karşılaştım. Herkes kendi gördüğüne inanıyor, tüm oyunlar için bu geçerli.

Oyunlara başka açılardan bakabilmen ve değerlendirebilmen seni koşulsuz şartsız şuursuzca sevenlere kıyasla daha düşük zekalı yapıyormuş gibi düşünen arkadaşlar var. BG3 ile ilgili meselenin sadece teknik tarafıyla sınırlı olduğunu sananlar şu Steam sayfasını incelmelerini öneriyorum. Fakat içine düştükleri anlamsız hype döngüsünden çıkarak bakmalılar. Yeter artık oyun çıkalı bir ay oldu oynadık bitirdik. Şu sayfa bile oyunun abartıldığının ve goty olmayı hak etmediğinin en büyük örneği. Goty olsa bile bir şeyi değiştirmeyecek bu arada.

Öncelikle bu türle ilgili yeterince oyun oynamadıysanız bu konularla ilgili yorum yapmayın. Baldur's Gate serisine göz atmalısınız. Sonra 3. oyunu geliştirmeye talip olan Larian'ın önceki oyunlarını da oynamalısınız. Bir alt yapınız olması lazım ki böyle yeni doğmuş bir bebek misali BG3'te gördüğünüz her şeye şaşırıp hayran olmayın. Oyun medyası inanılmaz toksik bir yer haline gelmiş artık. Sırf birinin sevdiği bir oyunu beğenmiyorsun diye ve abartıldığını iddia ediyorsun diye hakaret bile edebileceğini sananlar var.

Baldur's Gate 3'de ben de hiç hata yaşamadım, 45 saat oynadım ama bitirmedim oyunu. Güzel sağlam bir rol yapma deneyimi ama benim için özel bir deneyim olamadı o kadarlık oynanış süresince. Disco Elysium'u daha çok sevmiştim açıkçası.

Benim BG3 ile ilgili abartı bulduğum bir eleştiri var o da oyunun sunum kalitesinin çok uçuk kaçık olduğunu söylemeleri. Oyunun sunum kalitesinde o kadar abartılacak hiçbir şey yok, hatta karakter mimikleri oldukça kötü, yapmacık. Genelde bu tarz oyunlarda ara sahne bile görmüyoruz diyebilirsiniz ancak Baldurs Gate 3'ün ara sahnelerinin diğer oyunlardaki gibi 2 karakterin karşı karşıya gelip konuşmasından pek de bir farkı yok.
Tabii ki oyun mükemmel değil zaten. Sadece yapılan eleştiriler boş geldi o kadar. Onun dışında bu kadar ara sahne tarzı konuşma kısımları eklenmesi övülüyor genel olarak, işleyişi konusunda haklı olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı