Walter H. White
Megapat
- Makaleler
- 23
Onun dışında bu kadar ara sahne tarzı konuşma kısımları eklenmesi övülüyor genel olarak, işleyişi konusunda haklı olabilirsiniz.
2- 3 ay sonra oynarım bir bahane veya argüman değil 2- 3 ay sonra çıksın o zaman o oyun. 2- 3 ay durunca oyun yok olmuyor.Vallahi ben teknik sorun teknik sorun diye aglayacagima beklerim 2-3 ay sonra oynarim oyunu,...
Bu konuda haklısınız mesela. Daha bu sene çıkan bir diğer oyun Star Wars'ta yan tarafa 4090 ile 720p'de 7 FPS alan adam varken 3060 ile düzgün oynayan da vardı.Cyberpunk 2077 için de "Oynadım hiç hata görmedim." diyenler vardı. Oyunu baştan sona yeniden oynadım ve ana görevlerde bile hatalarla karşılaştım. Herkes kendi gördüğüne inanıyor, tüm oyunlar için bu geçerli.
Türkçe olması oyunla ilgili bakış açınızı değiştirmemeli. Bir oyuna Türkçe gelmesi +10 puanlık büyük bir lütuf değil. Onun ayakta kalmasını sağlayacak müşteri benim burada. Ona ne oluyor?Yapımcı firmanın umrunda bile olmamalısınız ama adamlar sizin için oyunu Türkçe bile yaptı ve Türkçe dil desteği kolay kolay gelemez algısını kırdı.
Kendi adıma konuşursam, Baldur's Gate 3'ün kendisi hakkında doğrudan yorum yapmak olunca konu hiç yorum yapmadım veya başka oyunla kıyaslamadım. Ki dikkat ederseniz oyunun teknik tarafına da doğrudan sallamadım. Hep karşıdaki kişinin saçma ve sektörü kötü yola sürükleyecek görüşüne laf ettim. Ha oyunları kıyaslayanlar da Mass Effect 2 vs. dedi. Zaten RPG türü çok geniş bir tür olduğu için burada AC Valhalla ile bile kıyaslarsın. İşin sonunda ikisi de RPG oluyor.Başka tür oyunlarla da kıyaslamayın.
Zamanında Last of Us 1, Uncharted 2, Bioshock 1 gibi oyunları pek beğenmedim diye bol bol laf yemiş biriyim hocam. Gerçi kendimize bakmamıza bile gerek yok. Sırf 100 değil 95 verdi diye laf yiyen bir Dost Kayaoğlu var yan tarafta.Sırf birinin sevdiği bir oyunu beğenmiyorsun diye ve abartıldığını iddia ediyorsun diye hakaret bile edebileceğini sananlar var.
Oyunu sevmediğiniz için sövecek değiliz. Eleştirebilecek çok yanı olsa da eleştirdiğiniz kısımlar bana saçma geldi onu belirtmeye çalışıyorum. Yiğidin hakkını vermek yerine beklentiyi karşılamadı demek çok saçma. Bana hitap etmedi, hoşuma gitmedi şurası eksik geldi demektense herkes adına konuşuyorsunuz sanki kimse sevmemiş gibi. Fanboyluğum yok oyuna karşı. Aksine beğenmesem zaten bu türde ilk oyunum olduğu için ben de sorardım bunu kim oynuyor, çöp diye.Oyunlara başka açılardan bakabilmen ve değerlendirebilmen seni koşulsuz şartsız şuursuzca sevenlere kıyasla daha düşük zekalı yapıyormuş gibi düşünen arkadaşlar var. BG3 ile ilgili meselenin sadece teknik tarafıyla sınırlı olduğunu sananlar şu Steam sayfasını incelmelerini öneriyorum. Fakat içine düştükleri anlamsız hype döngüsünden çıkarak bakmalılar. Yeter artık oyun çıkalı bir ay oldu oynadık bitirdik. Şu sayfa bile oyunun abartıldığının ve goty olmayı hak etmediğinin en büyük örneği. Goty olsa bile bir şeyi değiştirmeyecek bu arada.
Öncelikle bu türle ilgili yeterince oyun oynamadıysanız bu konularla ilgili yorum yapmayın. Baldur's Gate serisine göz atmalısınız. Sonra 3. oyunu geliştirmeye talip olan Larian'ın önceki oyunlarını da oynamalısınız. Bir alt yapınız olması lazım ki böyle yeni doğmuş bir bebek misali BG3'te gördüğünüz her şeye şaşırıp hayran olmayın. Oyun medyası inanılmaz toksik bir yer haline gelmiş artık. Sırf birinin sevdiği bir oyunu beğenmiyorsun diye ve abartıldığını iddia ediyorsun diye hakaret bile edebileceğini sananlar var.
Alt tarafi 3 5 gune temizlenecek buglar var diye de oyuna verilen onca emek yok olmuyor.2- 3 ay sonra oynarım bir bahane veya argüman değil 2- 3 ay sonra çıksın o zaman o oyun. 2- 3 ay durunca oyun yok olmuyor.
Eğer o 3- 5 güne temizlenecek diye nitelendirdiğiniz buglar o bahsi geçen onca emeği deneyimlememi engelliyorsa o zaman onca emek yok olmuş oluyor.Alt tarafi 3 5 gune temizlenecek buglar var diye de oyuna verilen onca emek yok olmuyor.
Engellemiyor oynadim bitirdim oyna sonra konus be yeter.Eğer o 3- 5 güne temizlenecek diye nitelendirdiğiniz buglar o bahsi geçen onca emeği deneyimlememi engelliyorsa o zaman onca emek yok olmuş oluyor.
Last of us 1 ve Uncharted 2'yi mi beğenmedin? Siz ne anlarsınız ki oyundan (!)Zamanında Last of Us 1, Uncharted 2, Bioshock 1 gibi oyunları pek beğenmedim diye bol bol laf yemiş biriyim hocam. Gerçi kendimize bakmamıza bile gerek yok. Sırf 100 değil 95 verdi diye laf yiyen bir Dost Kayaoğlu var yan tarafta.