STARFIELD Rezaleti

Katılım
10 Kasım 2019
Mesajlar
110
Çözümler
2
Arkadaşlar ben yıllardır Starfield'ı bekliyordum ve dört gün önce 45 dakikalık rezalet bir gameplay videosu paylaştılar. Doğrusu ben o videodan sonra insanlar Bethesda'yı yerin dibine sokarlar diye bekliyordum ama öyle bir şey olmadı tersine millet hype trenine binip ön siparişlere abanıyor. Grafikler 10 yıl öncesinden kalma ama artık oyun motorlarında standart olan dinamik ışıklandırmayla övünüyorlar. Silahlar ateşlendiğinde sanki su tabancasıymış gibi titremiyorlar bile NPC'lerde oluşan kanama animasyonları ve bıçak animasyonu CS 1.6'dan kalma düşmana vurunca minecraftakiyle aynı ses çıkıyor ama hala yeni animasyonlarla övünüyorlar. Karakter oluşturma kısmını öve öve bitiremiyorlar hatta bizde NPC'leri bununla oluşturuyoruz diyorlar ama daha 1 hafta çönce çıkan, oyun boyunca karakterin suratını bile görmediğimiz Diablo'nun karakter oluşturma bölümü bundan 10 kat daha güzel görünüyor. Üstüne howard çıkıp sırıta sırıta sanki müthiş bir şey sunuyormuş gibi arada kol saati, gamepad satmaya çalışıyor. Sizi bizi aptal yerine koyuyorlar arkadaşlar her şeyi şak şak alkışlayıp hemen üstüne atlamayın, utanmadan 25 yıldır geliştiriyoruz diyorlar yani bırakın 25 yılı sizce bu oyun üzerine 5 yıl harcanmış mı?
1.png
2.png
3.png
 
Grafiksel eleştiri ve vuruş hissiyatı dışında hiçbir şey yazmamışsın. Muhteşem grafikli FPS oyunu istiyorsan piyasada yığınla oyun var zaten. Ben bir oyuncu olarak dolu bir evrende uzay gemimle gezmek, farklı gezegenlerde farklı aksiyonlar yaşamak istiyorum. Silahın vuruş hissiymiş 430343 particle grafiklermiş umurumda değil.
 
Fragmanı izlediğimde su tabancası benzetmesini ben de yapmıştım ama insanlar büyük ve geniş oynanabilecek haritalar ve atmosferi sebebi ile almak istiyorlar.

Yine de Enis Kirazoğlu'nun yorumunu bekleyelim, yerin dibine sokar.
 
Hocam Bethesda oyunlarının en temel hatalarını sayıp yeni oyunda da bunu eksik olarak görmeniz bence saçma. Neredeyse her oyununda vuruş hissiyatı zayıf. Yani adamlar oyunlarını böyle yapıyorlar ve şikayet olmasına rağmen seviliyor. Bu oyunda da bunları görmek çok da şaşırtıcı değil ayrıca bu oyunu kötü de yapmaz.
 
Gameplay videosu Xbox Series X ile çekilmişti, bunu göz önünde bulundurursanız iyi görünüyor. Series X ve PS5'in 3 yıl önceki jenerasyon olduğunu göz önünde bulundurmak lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Grafiksel eleştiri ve vuruş hissiyatı dışında hiçbir şey yazmamışsın. Muhteşem grafikli FPS oyunu istiyorsan piyasada yığınla oyun var zaten. Ben bir oyuncu olarak dolu bir evrende uzay gemimle gezmek, farklı gezegenlerde farklı aksiyonlar yaşamak istiyorum. Silahın vuruş hissiymiş 430343 particle grafiklermiş umurumda değil.

Bende grafik fetişisti değilim pixel artta oynarım, 2D oyunda oynarım önemli olan oyunun kaliteli olması ama sen çıkıp yıllardır geliştiriyoruz grafikler sinematik gözüksün diye gezegenlerden yansıyan ışıklara bile çalıştık deyip bu çamurla insanların karşısına çıkamazsın. O zaman ben derimki ha bunlar düpedüz yalancı bahsettikleri o nefes alan şehir, yaşayan NPC'ler muhabbetide yalan anlatabiliyor muyum? Zaten 45 dakika boyunca karakter tasarımıymış, gemi tasarımıymış, üs tasarımıymış diye kozmetik anlattılar yaptığımız seçimlerin hikayeyi değiştirdiğine ya da Skyrim'deki gibi yaptığımız seçimlerin oyunun geri kalanında gameplayi etkileyecek bir sonuç doğuracağına değindiler mi? Hayır, bu demek oluyor ki oyunun hikayesi, NPC etileşimleride aynı derecede berbat olacak.
 
Bethesda'nın hiçbir oyununda grafik önemli bir yerde olmadığı için normal. Kimse Starfield'ı RDR2 ile karşılaştırıp çamur atmaya çalışmaz o yüzden. RPG konusunda tatmin ettiği sürece, söyledikleri kadar özgür hissettirdiği sürece bu oyun kült bir oyun olarak oyun tarihine anında geçer.
 

Geri
Yukarı