Starfield Türkçe Yama [Beta Yayında] - Anonymous Çeviri

Bunların yaptıkları işin korsan oyun arşivi yapıp eskiden mahalle köşelerinde CD'lere doldurup çocuklara satan bilgisayarcılardan farkları yok. Emek verdik diye sadece savunma yapıyorlar. Genel olarak oyunlara yapılan modlara bakabiliriz. O kadar büyük çaplı işler var ki bunların arasında sadece mevcut oyuna çeviri yapmaktan öte o oyunu alıp resmen bambaşka oyuna çeviren bir sürü ekipler var dünyada ama bu kişiler bu projelerden ücret talep edemiyorlar çünkü telif hakkı denen bir şey var. Modladıkları oyunu alıp mevcut halinden çok daha büyük bir oyun haline getirdikleri halde biz emek verdik diyerek gidip satamıyorlar. Bu gerçekten bir suçtur ama buradaki ana mesele yamaları parayla satan ekipler de değil. Kendi siteleri ve sistemleri var isteyen gider katılır parasını öder yamaları kullanırlar zorla değil. Bu o noktadan sonra o oyunun firmasıyla bu yamayı satan kişileri ilgilendirir. Yamalar satın alınmaya zorlamadıkları gibi bu ekipleri de bu oyunları çevirmeye zorlayan yok. Fakat Technopat gibi buna aracı olan siteler daha çok suçlular bana göre. 600.000 yakın üyesi olan bir forumun kendi kitlesini böyle haksız kazanç sağlayan bir sisteme yönlendirmesinin hiçbir anlamı yok. Sana ait olmayan bir şeyi değiştirip ve kopyalayıp üzerinden para kazanamazsın arkadaş bu kadar basit. Korsan oyuna karşı olup farklı bir korsan içeriğe göz yumuyorlar resmen. Ek olarak böyle yama satan ekiplerin sanki onlar çeviri yapmasalar insanlar oyunları oynamayacaklarmış gibi bir tavır takınmaları. Arkadaş siz ister çeviri yapın ister yapmayın öncesinde ve sonrasında da olacağı gibi bir şekilde herkes o oyunları oynamaya devam edecekler ama işte onlara böyle muhtaçlarmış gibi davranan bir kitle olduğu sürece de böyle ekiplerin bir yerleri kalkıyor ve kendilerini bir şey sanıp yaptıkları işe büyük bir değer atfetmeye başlıyorlar. Çok uzattım kısacası Technopat'ın buna göz yummayı bırakması lazım çünkü geçen yıllarda bir anket açmıştım ve genel olarak herkes oyun yamalarının ücretsiz olmaları yönünde oy kullanmışlardı zaten.

Hocam demişsiniz işte oyunu modlayıpta para ile satan yok. E gidin bakın GTA veya RDR için gelişmiş grafik modlarına. En ucuzunu 10 dolara satıyorlar lafınız çıkmıyor. Kendi milletimizden bir ekip düzgün bir Türkçe yama yapıp 50 liraya satınca mi zorunuza gidiyor?

Hocam demişsiniz işte oyunu modlayıpta para ile satan yok. E gidin bakın GTA veya RDR için gelişmiş grafik modlarına. En ucuzunu 10 dolara satıyorlar lafınız çıkmıyor. Kendi milletimizden bir ekip düzgün bir Türkçe yama yapıp 50 liraya satınca mi zorunuza gidiyor?

İki yanlış bir doğru yapmıyor. Ek olarak ben bu bahsettiğin şeyleri gidip satın almıyorum zaten. Ad hominem yaparak haklı çıkamazsınız. Şurada şu sistemi savunmak için kastığınız kadar birazcık dil öğrenmek için uğraşsanız yemin ediyorum ileri düzey İngilizceniz falan olurdu herhalde şimdiye kadar. Ayrıca buradan bile milliyetçilik saçmalıkları çıkartıyorsunuz ya pes artık. Hırsızlığı ve fırsatçılığı Türkler yapınca desteklemek gerekiyor size göre herhalde.

İki yanlış bir doğru yapmıyor. Ek olarak ben bu bahsettiğin şeyleri gidip satın almıyorum zaten. Ad hominem yaparak haklı çıkamazsınız. Şurada şu sistemi savunmak için kastığınız kadar birazcık dil öğrenmek için uğraşsanız yemin ediyorum ileri düzey ingilizceniz falan olurdu herhalde şimdiye kadar. Ayrıca buradan bile milliyetçilik saçmalıkları çıkartıyorsunuz ya pes artık. Hırsızlığı ve fırsatçılığı türkler yapınca desteklemek gerekiyor size göre herhalde.

Yani güzel kardeşim, Trendyol'da çakma satılan ürünlerle buradaki yamayı kıyaslayan kitlenin zeka seviyesi ile tartışıyorsun. Diyor ki orayı şikayet etmiyorsun da burayı niye şikayet ediyorsun? Senin de benim de işimiz zor 🤣😂

Eki Görüntüle 1927490

Starfield, the Elder Scrolls V: Skyrim ve Fallout 4'ün ödüllü geliştiricileri Bethesda Game Studios'un 25 yılın ardından oluşturduğu ilk yeni evren. Yıldızların arasında geçen bu yeni nesil rol yapma oyununda istediğin karakteri oluştur ve eşi görülmemiş bir özgürlükle keşfe çıkarak insanlığın en büyük gizemine cevap aradığın destansı bir yolculuğa koyul.

Yama, beta olarak üyelik sistemimize eklenmiştir. Yama konusuna buradan erişebilirsiniz.
Tahmini ne kadar sürer çıkması?

Yani güzel kardeşim, Trendyol'da çakma satılan ürünlerle buradaki yamayı kıyaslayan kitlenin zeka seviyesi ile tartışıyorsun. Diyor ki orayı şikayet etmiyorsun da burayı niye şikayet ediyorsun? Senin de benim de işimiz zor 🤣😂

Bir şey söyleyeyim mi?
Bu yama çıktığında ben kartımla ödememi yapacağım. Böyle arkama yaslanıp oynayacağım Türkçe oyunumu. Parayı alan da gidecek yiyecek dönerini.

Son düzenleyen: Moderatör:

Böyle alakasız örnekler verenlerde muhtemelen bu ekibe dahil olan çevirmenlerdir herhalde. 5-10 kişi toplanmışlar saldırıyorlar. Ekmek kapılarına taş koydurtmak istemiyorlar tabii ne yapsınlar ama nasıl bir işsizlikse bu artık bu işten böyle para kazanmaya uğraşıyorlar. İyi niyetli ve ciddi olsalar gidip resmi işlerde firmalarla çalışırlardı. O yüzden kimseyi ikna etmeye uğraşmıyorum zaten. Ne halleri varsa görsünler. Benim kızdığım şey bu ikiyüzlülük. Forumda korsan oyunla alakalı bir konu açılsa topluca şikayet edip tepki gösterenler gelip burada bu korsan içerik üreten sistemi savunuyorlar şaka gibiler.

Böyle alakasız örnekler verenlerde muhtemelen bu ekibe dahil olan çevirmenlerdir herhalde. 5-10 kişi toplanmışlar saldırıyorlar. Ekmek kapılarına taş koydurtmak istemiyorlar tabii ne yapsınlar ama nasıl bir işsizlikse bu artık bu işten böyle para kazanmaya uğraşıyorlar. İyi niyetli ve ciddi olsalar gidip resmi işlerde firmalarla çalışırlardı. O yüzden kimseyi ikna etmeye uğraşmıyorum zaten. Ne halleri varsa görsünler. Benim kızdığım şey bu ikiyüzlülük. Forumda korsan oyunla alakalı bir konu açılsa topluca şikayet edip tepki gösterenler gelip burada bu korsan içerik üreten sistemi savunuyorlar şaka gibiler.
Bak güzel arkadaşım. Benim tek isteğim bu dev çaptaki oyunu nizami,senaryoya uygun ve evrene uygun bir çeviride oynamak. Evet kendince küçümseten tahminlerde bulunabilirsin. Ben Gemi Makinistiyim çevirmen değilim düşündüğün gibi. Öyle olsam bile küçümseme hakkın yok.

Dediğim gibi bende sizi bu sadece her forumda illaki bir kaç tane olan taş koymayı seven birileri olarak görüyorum. Muhtemelen öylesiniz demiyeceğim çünkü öyle olduğunuzu görüyorum.

Aynen aynen 🤣🤣🤣 senin yoruma dislike atacak kadar da acizler.

İki yanlış bir doğru yapmıyor. Ek olarak ben bu bahsettiğin şeyleri gidip satın almıyorum zaten. Ad hominem yaparak haklı çıkamazsınız. Şurada şu sistemi savunmak için kastığınız kadar birazcık dil öğrenmek için uğraşsanız yemin ediyorum ileri düzey İngilizceniz falan olurdu herhalde şimdiye kadar. Ayrıca buradan bile milliyetçilik saçmalıkları çıkartıyorsunuz ya pes artık. Hırsızlığı ve fırsatçılığı Türkler yapınca desteklemek gerekiyor size göre herhalde.

Kanka ben burada sadece adamların uyguladığı sistemi düzgünce savunuyorum sen gelmiş hala ad hominem yapıyorsun diyorsun, ne alaka? Asıl burada ad hominem yapan ufaktan sensin sanki. Benim üstte söylediğim cümlede senin verdiğin örneğin hatalı olduğunu ve hatalı olduğuna dair örnekler sunduğumu gösterdim sen burada diyorsun ki bunları savunana kadar git dil öğren. Ne alaka :D Şunu da söylemeden etmeyeyim şahsen İngilizce seviyem B2 olmak üzere bir dil öğrencisiyim ve buradan anlayacağın kadarıyla çoğu oyunu oynarken Türkçe oynamaya ihtiyaç duymuyorum ama işte herkes benim gibi mi? Eminim ki değildir. Şimdi sen burada İngilizce öğren dedin diye adamın gidip öğrenecek hali yok. Belki bulunduğu alanda şu devirde ne kadar zor olsa da hiç İngilizceye ihtiyaç duyulmuyordur ve öğrenmek ile uğraşmak istemiyordur ya da yaşı küçüktür. Bu kişinin güzel bir şekilde bir oyunun her şeyini anlayarak oynamak istediğini varsayın. Makine çevirilerin zaten ne kadar abuk sabuk olduğu malum ve bunun en büyük örneği Nier Automata. E şimdi ne yapacak bu kişi. Güncel oyunları kendi emeği ile çeviren neredeyse hiçbir grup yok. Adam gider alır üyeliğini buradan mis gibi oynar bu sayede. Hayır üyeliğin fiyatı pahalı olsa yine neyse diyeceğim ama tavuk dürümün 40 lira olduğu bir dönemde yaşıyoruz ve eğer ki sen oyununu keyifle Türkçe oynamak istiyorsan bu yamayı 50 liraya alırsın. Ha almazsan keyfin bilir.

Ayrıca ben ufak bir milliyetçilik örneği yaparak dedim ki, "E gidin bakın GTA veya RDR için gelişmiş grafik modlarına. En ucuzunu yabancılar 10 dolara satıyorlar lafınız çıkmıyor. Kendi milletimizden bir ekip düzgün bir Türkçe yama yapıp 50 liraya satınca mi zorunuza gidiyor?" ve sende verdiğim bu ufak örneği o kadar milliyetçilik konusunda abartmışsın ki pes doğrusu :D

Hırsızlığı ve fırsatçılığı Türkler yapınca desteklemek gerekiyor size göre herhalde.

Bu cümlende o kadar saçma ki ne desem bilemiyorum ama şundan eminim ki senin hiçbir yabancı ekibe karşı 'yasal olmamasına rağmen' bir oyunu modlayarak paralı içerik üretmesinden dolayı herhangi bir e-postanın veya herhangi bir yabancı forumda mesajının bulunmadığı. Fakat gelirsin burada her türlü karşı çıkarsın.

@Penetrator God sen bana ad hominem yapma diyorsun ama seni savunan kişi bile bana karşılık ad hominem yapıyor. Bu arkadaşın yazdığı şeyleri çok takmıyorum zaten :D

Trendyol örneğini ben vermedim ama sen şimdi bu kadar savunuyorum diye beni de Anonymous'tan bir çevirmen sanıyorsundur :D Buna inanırsın ya da inanmazsın umurumda değil. Ben sadece adamların Türkçe oynamayı seven oyuncular için yaptığı bu ucuz abonelik sistemi ile kazandıkları parayı çekememeni anlayamıyorum. Şu bilgiyi emin olmayarak söylüyorum ama adamlarında zaten bir işi vardır ya da üniversite öğrencisidir ve boş kalan zamanlarında hem kendilerini geliştirerek bir para kazanma kaynağı bulmuşlar. Son olarak dediğin ikiyüzlülük örneğinin uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bir oyunu korsan oynamak demek o oyunu çalmak demekle yakın anlamı taşır. Bir oyunu korsan oynadığın zaman oyun geliştiricisine para gitmez. Bir nevi oyun geliştiricilerinin emeğini çalmış olursun. Burada olan durum ise apayrı. Zaten oyuna sahip olan bir kişi oyunun Türkçe desteklememesinden dolayı muzdariptir ve kendi parasıyla oyun geliştiricisine hiçbir etkisi olmayarak bu üyeliği satın alır. Sonuç olarak oyun geliştiricisine para gitmiş oluyor mu? Tabii ki de evet yani korsanlık hatta ikiyüzlülük ile alakası yok.

Kanka ben burada sadece adamların uyguladığı sistemi düzgünce savunuyorum sen gelmiş hala ad hominem yapıyorsun diyorsun, ne alaka? Asıl burada ad hominem yapan ufaktan sensin sanki. Benim üstte söylediğim cümlede senin verdiğin örneğin hatalı olduğunu ve hatalı olduğuna dair örnekler sunduğumu gösterdim sen burada diyorsun ki bunları savunana kadar git dil öğren. Ne alaka :D şunu da söylemeden etmeyeyim şahsen İngilizce seviyem B2 olmak üzere bir dil öğrencisiyim ve buradan anlayacağın kadarıyla çoğu oyunu oynarken Türkçe oynamaya ihtiyaç duymuyorum ama işte herkes benim gibi mi? Eminim ki değildir. Şimdi sen burada İngilizce öğren dedin diye adamın gidip öğrenecek hali yok. Belki bulunduğu alanda şu devirde ne kadar zor olsa da hiç ingilizceye ihtiyaç duyulmuyordur ve öğrenmek ile uğraşmak istemiyordur ya da yaşı küçüktür. Bu kişinin güzel bir şekilde bir oyunun her şeyini anlayarak oynamak istediğini varsayın. Makine çevirilerin zaten ne kadar abuk sabuk olduğu malum ve bunun en büyük örneği NieR: Automata™. E şimdi ne yapacak bu kişi. Güncel oyunları kendi emeği ile çeviren neredeyse hiçbir grup yok. Adam gider alır üyeliğini buradan mis gibi oynar bu sayede. Hayır üyeliğin fiyatı pahalı olsa yine neyse diyeceğim ama tavuk dürümün 40 lira olduğu bir dönemde yaşıyoruz ve eğer ki sen oyununu keyifle Türkçe oynamak istiyorsan bu yamayı 50 liraya alırsın. Ha almazsan keyfin bilir.

Ayrıca ben ufak bir milliyetçilik örneği yaparak dedim ki, "e gidin bakın GTA veya RDR için gelişmiş grafik modlarına. En ucuzunu yabancılar 10 dolara satıyorlar lafınız çıkmıyor. Kendi milletimizden bir ekip düzgün bir Türkçe yama yapıp 50 liraya satınca mi zorunuza gidiyor?" ve sende verdiğim bu ufak örneği o kadar milliyetçilik konusunda abartmışsın ki pes doğrusu :D

Bu cümlende o kadar saçma ki ne desem bilemiyorum ama şundan eminim ki senin hiçbir yabancı ekibe karşı 'yasal olmamasına rağmen' bir oyunu modlayarak paralı içerik üretmesinden dolayı herhangi bir e-postanın veya herhangi bir yabancı forumda mesajının bulunmadığı. Fakat gelirsin burada her türlü karşı çıkarsın.

@Penetrator God sen bana ad hominem yapma diyorsun ama seni savunan kişi bile bana karşılık ad hominem yapıyor. Bu arkadaşın yazdığı şeyleri çok takmıyorum zaten :D

Trendyol örneğini ben vermedim ama sen şimdi bu kadar savunuyorum diye beni de Anonymous'tan bir çevirmen sanıyorsundur :D buna inanırsın ya da inanmazsın umurumda değil. Ben sadece adamların Türkçe oynamayı seven oyuncular için yaptığı bu ucuz abonelik sistemi ile kazandıkları parayı çekememeni anlayamıyorum. Şu bilgiyi emin olmayarak söylüyorum ama adamlarında zaten bir işi vardır ya da üniversite öğrencisidir ve boş kalan zamanlarında hem kendilerini geliştirerek bir para kazanma kaynağı bulmuşlar. Son olarak dediğin ikiyüzlülük örneğinin uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bir oyunu korsan oynamak demek o oyunu çalmak demekle yakın anlamı taşır. Bir oyunu korsan oynadığın zaman oyun geliştiricisine para gitmez. Bir nevi oyun geliştiricilerinin emeğini çalmış olursun. Burada olan durum ise apayrı. Zaten oyuna sahip olan bir kişi oyunun Türkçe desteklememesinden dolayı muzdariptir ve kendi parasıyla oyun geliştiricisine hiçbir etkisi olmayarak bu üyeliği satın alır. Sonuç olarak oyun geliştiricisine para gitmiş oluyor mu? Tabii ki de evet yani korsanlık hatta ikiyüzlülük ile alakası yok.

Ne kadar gereksiz bir insan olduğun buradan belli. Sana yazılmış bir yorum değil ama uzerine aliniyorsun. Zaten üzerine alınan arkadaş cevap verdi ve güldüm geçtim.

Bir de komik olan tarafı "bu arkadaşın yazdıklarını takmıyorum" diyorsun ama alıntı yapıp cevap veriyorsun. Bu kadar ezik olma lütfen rica ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı